Ο Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης σε συνεργασία τους τοπικούς συλλόγους της περιοχής, σας καλεί σε πεζοπορία από την άνω Πύλη του Κάστρου του Μυστρά έως τα Πικουλιάνικα, στα παραδοσιακά μονοπάτια που πρόσφατα καθαρίστηκαν και δεν είχαν περπατηθεί για περίπου 50 χρόνια.

Η πεζοπορία θα ξεκινήσει την Τετάρτη 12 Ιουνίου, στις 5:30 μ.μ., από την άνω Πύλη του Κάστρου του Μυστρά, θα περάσει από το Βλαχοχώρι και θα καταλήξει στα Πικουλιάνικα. Η διαδρομή είναι περίπου 2 ώρες. Οι συμμετέχοντες θα συναντηθούν στις 5 μ.μ. στην Βιβλιοθήκη Σπάρτης.

Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής στον συντονιστή Παναγιώτη Παππά (τηλ. 6945832701).

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους: Τρύπης, Πικουλιανίκων, Ταϋγέτης (Μπαρσινίκου), Παρορίου, Αναβρυτής και Καλυβίων Σοχάς έχει ξεκινήσει το καθάρισμα παραδοσιακών μονοπατιών συνολικού μήκους περίπου 93 χιλιομέτρων για φυσιολατρικό, περιπατητικό και αθλητικό τουρισμό.

Τα 14 χωριά που συνδέουν τα μονοπάτια είναι: 1) Λογγάστρα, 2) Βάρσοβα, 3) Τρύπη, 4) Σταυρός, 5) Πικουλιάνικα, 6) Βλαχοχώρι, 7)Ταϋγέτη (Μπαρσινίκος), 8) Περγανταίικα, 9) Αναβρυτή, 10) Σοχά 11) Καλύβια Σοχάς, 12) Παρόρι, 13) Άγιος Ιωάννης και 14) Μυστράς.

Τα μονοπάτια αυτά είναι τμήματα των μονοπατιών που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι των χωριών της περιοχής πριν κατασκευαστεί το σύγχρονο οδικό δίκτυο.