Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο είχε την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου αντιπροσωπεία του Δήμου Σπάρτης αποτελούμενη από τον Δήμαρχο Σπάρτης Πέτρο Δούκα, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σπύρο Μοιράγια, τον επικεφαλής των Ενωμένων Πολιτών Δήμου Σπάρτης Σταύρο Αργειτάκο, τον επικεφαλής της Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης Σπάρτης Βαγγέλη Βαλιώτη, Αντιδημάρχους, κ.ά..

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο κ. Δούκας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε «να θέσει υπό την αιγίδα της Προεδρίας, πολλές από τις εκδηλώσεις μας για τα 2.500 από τη Μάχη των Θερμοπυλών».

Η ανάρτησή του που συνοδεύεται από σχετικές φωτογραφίες έχει ως εξής:
Από την εξαιρετική συνάντηση που είχαμε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σήμερα το μεσημέρι! Ο Πρόεδρος, για άλλη μια φορά, μας εντυπωσίασε με τη βαθειά γνώση της ιστορίας μας! Σημειώνω 1. ότι δέχθηκε να θέσει υπό την Αιγίδα της Προεδρίας, πολλές από τις εκδηλώσεις μας για τα 2500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών 2. Θα μας επισκεφθεί στις αρχές του νέου έτους, και 3. είναι ένθερμος υποστηρικτής της δημιουργίας στο Μυστρά παγκόσμιας εμβέλειας κέντρου Βυζαντινών Σπουδών! Τον ευχαριστούμε θερμά!!