notification icon
Θα θέλατε να σας ενημερώνουμε για τα έκτακτα γεγονότα ;

Οι ξυλόφουρνοι και τα τζάκια άναψαν στους Αγριάνους - Παϊδάκια και προβατίνα... λουκούμι!

slider_image

Μοιράσου το άρθρο:

09-12-2024

«Απαγορεύεται» να δουν το video όσοι έχουν αυξημένη χοληστερίνη και τριγλυκερίδια!!!

Στους Αγριάνους Λακωνίας (περίπου 1.000 μέτρα υψόμετρο), ένα χωριό που, σύμφωνα με την παράδοση, ιδρύθηκε από πολεμιστές του Μεγάλου Αλεξάνδρου, οι παραδοσιακοί ξυλόφουρνοι δεν αποτελούν μόνο καθημερινή ανάγκη, αλλά και αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου. Με μόλις δέκα μόνιμους κατοίκους κατά τη διάρκεια του χειμώνα, το γραφικό αυτό χωριό ζωντανεύει μέσα από τις δραστηριότητες των κατοίκων του.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η προετοιμασία παραδοσιακών εδεσμάτων, όπως η προβατίνα στη σούβλα, που ψήνεται στον ξυλόφουρνο. Το συγκεκριμένο έδεσμα, φτιαγμένο από κρέας τοπικής παραγωγής, αποτελεί σήμα κατατεθέν για την ταβέρνα του Γιάννη Γριβόγιαννη (κάθε Σάββατο), η οποία λειτουργεί καθημερινά στους Αγριάνους και προσελκύει επισκέπτες από την ευρύτερη περιοχή, αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Το χωριό γνωρίζει έντονη επισκεψιμότητα κατά τους Καλοκαιρινούς μήνες, χάρη στο μοναδικό φυσικό τοπίο και την αυθεντική φιλοξενία. Η οικογενειακή ταβέρνα ξεχωρίζει για την ποιότητα των τοπικών προϊόντων που προσφέρει, ενώ η πρόσφατη προβολή του χωριού από την εκπομπή του Νίκου Μάνεση στον Alpha TV ανέδειξε τον παραδοσιακό χαρακτήρα των Αγριάνων.

Με τη βοήθεια του συνεργάτη της εκπομπής, Τάκη Κούρου, οι τηλεθεατές ταξίδεψαν σε έναν τόπο που κρατά ζωντανές τις ρίζες του και υπόσχεται μοναδικές γαστρονομικές και πολιτιστικές εμπειρίες.

Το άρθρο έχει δημιουργηθεί από Τεχνητή Νοημοσύνη ΑΙ της APELA





Στους Αγριάνους Λακωνίας (περίπου 1.000 μέτρα υψόμετρο), ένα χωριό που, σύμφωνα με την παράδοση, ιδρύθηκε από πολεμιστές του Μεγάλου Αλεξάνδρου, οι παραδοσιακοί ξυλόφουρνοι δεν αποτελούν μόνο καθημερινή ανάγκη, αλλά και αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου. Με μόλις δέκα μόνιμους κατοίκους κατά τη διάρκεια του χειμώνα, το γραφικό αυτό χωριό ζωντανεύει μέσα από τις δραστηριότητες των κατοίκων του.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η προετοιμασία παραδοσιακών εδεσμάτων, όπως η προβατίνα στη σούβλα, που ψήνεται στον ξυλόφουρνο. Το συγκεκριμένο έδεσμα, φτιαγμένο από κρέας τοπικής παραγωγής, αποτελεί σήμα κατατεθέν για την ταβέρνα του Γιάννη Γριβόγιαννη (κάθε Σάββατο), η οποία λειτουργεί καθημερινά στους Αγριάνους και προσελκύει επισκέπτες από την ευρύτερη περιοχή, αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Το χωριό γνωρίζει έντονη επισκεψιμότητα κατά τους Καλοκαιρινούς μήνες, χάρη στο μοναδικό φυσικό τοπίο και την αυθεντική φιλοξενία. Η οικογενειακή ταβέρνα ξεχωρίζει για την ποιότητα των τοπικών προϊόντων που προσφέρει, ενώ η πρόσφατη προβολή του χωριού από την εκπομπή του Νίκου Μάνεση στον Alpha TV ανέδειξε τον παραδοσιακό χαρακτήρα των Αγριάνων.

Με τη βοήθεια του συνεργάτη της εκπομπής, Τάκη Κούρου, οι τηλεθεατές ταξίδεψαν σε έναν τόπο που κρατά ζωντανές τις ρίζες του και υπόσχεται μοναδικές γαστρονομικές και πολιτιστικές εμπειρίες.

Το άρθρο έχει δημιουργηθεί από Τεχνητή Νοημοσύνη ΑΙ της APELA





Η APELA προτείνει

image

images Επιχειρηματικά νέα
05-12-2024

Βλέπεις ΠΡΟΣΦΟΡΑ, μείνε ΜΑΚΡΙΑ...