Τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. όχι μόνο για την Λακωνία, αλλά για όλη την Ελλάδα, από την περασμένη εβδομάδα μας έλεγαν ότι από μέρα σε μέρα ανακοινώνονται.

Έφτασε η νέα εβδομάδα και αντί για μια ανακοίνωση ενός επίσημου ψηφοδελτίου με του 5 υποψήφιους βουλευτές της Ν.Δ. Λακωνίας, έχουμε μόνο φήμες και στην ουσία έχουμε 6 ονόματα που ακούγονται ως υποψήφιοι για τη Λακωνία.

Τα ονόματα αυτά είναι:
-  Θανάσης Δαβάκης,
-  Γιάννης Κουλιζάκος,
-  Φεβρωνία Πατριανάκου,
-  Νεοκλής Κρητικός,
-  Σοφια Ζυγά,
-  Εύα Κοντοσταθάτου.

Επειδή όμως τα ψηφοδέλτια στη Λακωνία μπορούν να έχουν έως και 5 υποψηφίους, αλλιώς δεν γίνονται δεκτά από το πρωτοδικείο, θα πρέπει κάποιο όνομα από τα παραπάνω, να μην υπάρχει στο επίσημο ψηφοδέλτιο.

Ο νόμος για την ποσόστωση των ψηφοδελτίων, αναφέρει στο άρθρο 15 ότι ο αριθμός των υποψήφιων βουλευτών, από κάθε φύλο, πρέπει να ανέρχεται σε ποσοστό τουλάχιστον ίσο με το 40% του συνολικού αριθμού των υποψηφίων τους, αντιστοίχως, ανά εκλογική περιφέρεια.

Δεν λέει ότι σώνει και καλά πρέπει το 40% να είναι γυναίκες! Οπότε οι  παραπάνω υποψήφιοι είναι 3 άνδρες και 3 γυναίκες, βάση του νόμου μπορεί να μην είναι υποψήφιος είτε μία γυναίκα, αλλά ακόμα και ένας άνδρας.

Εμείς δεν παίρνουμε το ρίσκο να πούμε ποιος ή ποια δεν θα είναι στο ψηφοδέλτιο, αλλά η δική μας λογική λέει ότι η σειρά θα μπορούσε να είναι:
-  ο Δαβάκης φέρνει ψήφους κρατώντας μέχρι πρότινος την 1η θέση σε ψήφους στη Ν.Δ. Λακωνίας,
-  η Πατρανάκου ήταν πρώην βουλευτής της Ν.Δ. κατέχοντας την 2η θέση σε ψήφους στο ψηφοδέλτιο της Λακωνίας,
-  ο Κρητικός φαίνεται να είναι ψηλά σε κάποιες δημοσκοπήσεις,
-  ο Κουλιζάκος έχει δυνατή έδρα στη Μάνη,
-  η Ζυγά και
-  η Κοντοσταθάκου είναι  δυνατά στελέχη της Ν.Δ. στη Λακωνία.

Τέλος να τονίσουμε ότι οι πληροφορίες μας λένε ότι η Λάκαινα Μαριέττα Γιαννάκου θα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις του επικρατείας στη Ν.Δ.