Στην πρόσφατη επιστολή του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνου Γαβρόγλου απαντούν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης, οι βουλευτές Λακωνίας Αθανάσιος Δαβάκης και Λεωνίδας Γρηγοράκος, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα και ο Δήμαρχος Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης.

Όπως αναφέρουν στην κοινή επιστολή τους προς τον Υπουργό, «εμμένουμε στις απόψεις μας για διατήρηση και αναβάθμιση των σχολών που ήδη λειτουργούν στη Σπάρτη και αναμένουμε σύντομα να ορίσετε συνάντηση στο Υπουργείο σας».

Ειδικότερα, η απάντηση έχει ως εξής:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Σε συνέχεια της από 8.1.2019 επιστολή σας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι εμμένουμε στις απόψεις μας για διατήρηση και αναβάθμιση των σχολών που ήδη λειτουργούν στη Σπάρτη και αναμένουμε σύντομα να ορίσετε συνάντηση στο Υπουργείο σας, όπου όλοι οι θεσμικοί φορείς της Λακωνίας να εκφράσουν τις απόψεις τους για το μέλλον του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του ΤΕΙ Πελοποννήσου στη Σπάρτη ώστε να καταλήξουμε, όπως αναφέρεται στην επιστολή σας, σε μια από κοινού πρόταση που θα αναβαθμίζει τις παρεχόμενες σπουδές και τους πανεπιστημιακούς τίτλους λαμβάνοντας ως γνώμονα την τοπική Ιστορία και κοινωνία.

Στόχος μας είναι όχι μόνον να διατηρηθούν οι υπάρχουσες Πανεπιστημιακές Σχολές, αλλά να εδραιωθούν, να αναπτυχθούν και να υποδεχθούν και άλλα Τμήματα ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα και η ανταγωνιστικότητά τους άμεσα και στο μέλλον.

Με εκτίμηση,

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
Σταύρος Αραχωβίτης

Οι Βουλευτές Λακωνίας
Αθανάσιος Δαβάκης, Λεωνίδας Γρηγοράκος

Η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας
Αδαμαντία Τζανετέα

Ο Δήμαρχος Σπάρτης
Ευάγγελος Βαλιώτης


Διαβάστε ακόμη:

Αναβλήθηκε η επίσκεψη των λακωνικών φορέων στον Υπουργό Παιδείας

Επιστολή Γαβρόγλου στον Δήμαρχο Σπάρτης - Τι αναφέρει ο Υπουργός Παιδείας για Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ

ΕΛΜΕ Λακωνίας προς Γαβρόγλου: Απαιτούμε δίκαιη και ισότιμη μεταχείριση στην προτεινόμενη αναδιάρθρωση των σχολών!