Με προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας θα καλυφθεί η δαπάνη για την μεταφορά της μονάδας εκτάκτων περιστατικών σε χώρο της Νοσηλευτικής Μονάδας Σπάρτης.

Η απόφαση αυτή γνωστοποιήθηκε μετά από συνάντηση που είχε στην Τρίπολη την Τρίτη 14 Ιανουαρίου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με τον προσωρινό διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας Νίκο Καλογεράκο.

Όπως αναφέρει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, «η εκτιμώμενη δαπάνη ανέρχεται περί τις 200.000 ευρώ, ποσόν από το οποίο η Περιφέρεια αναμένεται ότι θα καταβάλει τα 2/3».

Επιπρόσθετα, αναφέρεται πως η Περιφέρεια «θα ενισχύσει το νοσοκομείο της Σπάρτης και σε άλλους τομείς, ιδιαίτερα σε ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό, προκειμένου να καταστεί πλήρως λειτουργικό».

Τέλος, μετά τη συνάντηση έγινε γνωστό ότι «οι επενδύσεις στο υφιστάμενο νοσοκομείο θα γίνουν με λελογισμένο τρόπο, δεδομένου -όπως τόνισε ο περιφερειάρχης- ότι σε 4 χρόνια θα παραδοθεί ένα νέο υπερσύγχρονο νοσοκομείο στη λακωνική πρωτεύουσα, ως δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου».