Νέα έρευνα στο Χονγκ Κονγκ δείχνει ότι συστατικό του ελαιόλαδου ενισχύει την αντικαρκινική άμυνα του οργανισμού μας
	       					Μοιράσου το άρθρο:
		       								
		       								03-11-2025
		       								
		       							
		       						Μελέτη του University of Hong Kong δείχνει ότι το ελαϊκό οξύ, βασικό συστατικό του ελαιολάδου, ενισχύει ανοσοκύτταρα που συμμετέχουν στην αντικαρκινική άμυνα
Νέα επιστημονικά δεδομένα από το University of Hong Kong (HKUMed) ενισχύουν τη σημασία του ελαιολάδου στη διατροφή. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, το ελαϊκό οξύ, το κύριο μονοακόρεστο λιπαρό οξύ του ελαιολάδου, φαίνεται να υποστηρίζει την καλύτερη λειτουργία ειδικών ανοσοκυττάρων (γδ-Τ cells) που σχετίζονται με την αντικαρκινική άμυνα του οργανισμού.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το ελαϊκό οξύ βοηθά τα γδ-Τ κύτταρα να διατηρούν την αντικαρκινική τους δραστηριότητα, σε αντίθεση με το παμιτικό οξύ, το οποίο μειώνει τη λειτουργικότητα αυτών των κυττάρων. Το ελαϊκό οξύ μάλιστα φαίνεται να αντιστρέφει αυτή την αρνητική επίδραση.
Τα αποτελέσματα προέρχονται από εργαστηριακές και πειραματικές δοκιμές, άρα δεν αποτελούν ιατρική οδηγία ή θεραπεία. Ωστόσο, ανοίγουν έναν νέο επιστημονικό δρόμο που ενισχύει την αξία της μεσογειακής διατροφής και των ποιοτικών ελαιολάδων.
Για τους παραγωγούς ελαιολάδου, η έρευνα αποτελεί μια ακόμη επιβεβαίωση της σημασίας των λαδιών με υψηλό ποσοστό ελαϊκού οξέος, χαρακτηριστικό πολλών ποιοτικών ελληνικών ελαιόλαδων.
Πηγή: Li Ka Shing Faculty of Medicine – University of Hong Kong, δημοσίευση στο Signal Transduction and Targeted Therapy (Nature Publishing Group).
Το άρθρο έχει δημιουργηθεί από Τεχνητή Νοημοσύνη AI της APELA
	       					Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το ελαϊκό οξύ βοηθά τα γδ-Τ κύτταρα να διατηρούν την αντικαρκινική τους δραστηριότητα, σε αντίθεση με το παμιτικό οξύ, το οποίο μειώνει τη λειτουργικότητα αυτών των κυττάρων. Το ελαϊκό οξύ μάλιστα φαίνεται να αντιστρέφει αυτή την αρνητική επίδραση.
Τα αποτελέσματα προέρχονται από εργαστηριακές και πειραματικές δοκιμές, άρα δεν αποτελούν ιατρική οδηγία ή θεραπεία. Ωστόσο, ανοίγουν έναν νέο επιστημονικό δρόμο που ενισχύει την αξία της μεσογειακής διατροφής και των ποιοτικών ελαιολάδων.
Για τους παραγωγούς ελαιολάδου, η έρευνα αποτελεί μια ακόμη επιβεβαίωση της σημασίας των λαδιών με υψηλό ποσοστό ελαϊκού οξέος, χαρακτηριστικό πολλών ποιοτικών ελληνικών ελαιόλαδων.
Πηγή: Li Ka Shing Faculty of Medicine – University of Hong Kong, δημοσίευση στο Signal Transduction and Targeted Therapy (Nature Publishing Group).
Το άρθρο έχει δημιουργηθεί από Τεχνητή Νοημοσύνη AI της APELA
Νέα επιστημονικά δεδομένα από το University of Hong Kong (HKUMed) ενισχύουν τη σημασία του ελαιολάδου στη διατροφή. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, το ελαϊκό οξύ, το κύριο μονοακόρεστο λιπαρό οξύ του ελαιολάδου, φαίνεται να υποστηρίζει την καλύτερη λειτουργία ειδικών ανοσοκυττάρων (γδ-Τ cells) που σχετίζονται με την αντικαρκινική άμυνα του οργανισμού.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το ελαϊκό οξύ βοηθά τα γδ-Τ κύτταρα να διατηρούν την αντικαρκινική τους δραστηριότητα, σε αντίθεση με το παμιτικό οξύ, το οποίο μειώνει τη λειτουργικότητα αυτών των κυττάρων. Το ελαϊκό οξύ μάλιστα φαίνεται να αντιστρέφει αυτή την αρνητική επίδραση.
Τα αποτελέσματα προέρχονται από εργαστηριακές και πειραματικές δοκιμές, άρα δεν αποτελούν ιατρική οδηγία ή θεραπεία. Ωστόσο, ανοίγουν έναν νέο επιστημονικό δρόμο που ενισχύει την αξία της μεσογειακής διατροφής και των ποιοτικών ελαιολάδων.
Για τους παραγωγούς ελαιολάδου, η έρευνα αποτελεί μια ακόμη επιβεβαίωση της σημασίας των λαδιών με υψηλό ποσοστό ελαϊκού οξέος, χαρακτηριστικό πολλών ποιοτικών ελληνικών ελαιόλαδων.
Πηγή: Li Ka Shing Faculty of Medicine – University of Hong Kong, δημοσίευση στο Signal Transduction and Targeted Therapy (Nature Publishing Group).
Το άρθρο έχει δημιουργηθεί από Τεχνητή Νοημοσύνη AI της APELA
	       					Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το ελαϊκό οξύ βοηθά τα γδ-Τ κύτταρα να διατηρούν την αντικαρκινική τους δραστηριότητα, σε αντίθεση με το παμιτικό οξύ, το οποίο μειώνει τη λειτουργικότητα αυτών των κυττάρων. Το ελαϊκό οξύ μάλιστα φαίνεται να αντιστρέφει αυτή την αρνητική επίδραση.
Τα αποτελέσματα προέρχονται από εργαστηριακές και πειραματικές δοκιμές, άρα δεν αποτελούν ιατρική οδηγία ή θεραπεία. Ωστόσο, ανοίγουν έναν νέο επιστημονικό δρόμο που ενισχύει την αξία της μεσογειακής διατροφής και των ποιοτικών ελαιολάδων.
Για τους παραγωγούς ελαιολάδου, η έρευνα αποτελεί μια ακόμη επιβεβαίωση της σημασίας των λαδιών με υψηλό ποσοστό ελαϊκού οξέος, χαρακτηριστικό πολλών ποιοτικών ελληνικών ελαιόλαδων.
Πηγή: Li Ka Shing Faculty of Medicine – University of Hong Kong, δημοσίευση στο Signal Transduction and Targeted Therapy (Nature Publishing Group).
Το άρθρο έχει δημιουργηθεί από Τεχνητή Νοημοσύνη AI της APELA





				
														
							
            
													
													
													








































