Ο Ιατρικός Σύλλογος Λακωνίας, η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Νομού Λακωνίας και ο Δήμος Σπάρτης, σε συνεργασία με το Ελληνικό Eθνικό Κέντρο «Exercise is Medicine» και το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Φυσιολογίας & Άσκησης της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, συνδιοργανώνουν Επιστημονική Ημερίδα με τίτλο «Η Άσκηση είναι φάρμακο».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, από τις 18:00 έως τις 20:00, στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης.
 
Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές «η εκδήλωση έχει θέμα την ενημέρωση των επαγγελματιών Υγείας και των πολιτών για την εφαρμογή πρωτόκολλων θεραπευτικής άσκησης για συνήθεις νόσους και παθογόνες καταστάσεις.

Η εκδήλωση και οι ομιλίες από τους προσκεκλημένους ομιλητές έχουν στόχο την ενημέρωση αλλά και τις προτάσεις μέσω της ανοικτής συζήτησης για την υλοποίηση της εφαρμογής των θεραπευτικών πρωτόκολλων στον τόπο μας».

Οι ομιλίες που απευθύνονται τόσο σε επαγγελματίες Υγείας όσο και στο ευρύ κοινό θα γίνουν από διακεκριμένους καθηγητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και θα αφορούν στον ρόλο των πρωτοκόλλων θεραπευτικής άσκησης για συνήθεις παθήσεις όπως Αρτηριακή Υπέρταση, Σακχαρώδης Διαβήτης, Οστεοπόρωση, Άνοια, Κακοήθεις Νόσους. Η κάθε ομιλία θα διαρκέσει 15 λεπτά, ενώ μετά θα υπάρξει χρόνος για συζήτηση με το κοινό.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.