Το απόγευμα της Τετάρτης 28 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε στους Μολάους η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Μονεμβασίας.

Στο κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Μολάων, τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο Αντιδήμαρχος Μονεμβασίας Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης, ενώ στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας & Σπάρτης τέλεσε το θρησκευτικό μέρος της ορκωμοσίας. Μάλιστα μετά το τέλος της, ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ανάγκη για εργασία και προσευχή και ευχήθηκε υγεία, διάθεση για προσφορά και αγάπη.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης, μίλησε αρχικά για τη διαδικασία της ορκωμοσίας που όπως είπε «μέσα σε ελάχιστες σειρές περιλαμβάνει τη σοφία αιώνων» και έπειτα εστίασε στην τοπική αυτοδιοίκηση, τον «Καλλικράτη» και τον «Κλεισθένη». Ακολούθως, μίλησε για το Δ.Σ. καθώς και για τα τοπικά συμβούλια. «Δεν ξεγελιέται ο πολίτης, καταλαβαίνει πολύ καλά αν κάποιος πρόεδρος ή σύμβουλος ενδιαφέρεται για αυτόν. Επιτυχημένος πρόεδρος είναι αυτός που δείχνει έμπρακτα την αγάπη του στον κόσμο με φροντίδα και έργα», σημείωσε και πρόσθεσε πως «θα είμαστε ιδιαίτερα εργατικοί, θα είμαστε ιδιαίτερα διεκδικητικοί, κυρίως όμως θα συνεχίσουμε να στρέφουμε το πρόσωπό μας στον δημότη». Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Τριχείλης απευθυνόμενους στους εκλεγέντες ευχήθηκε «να μην βρεθούμε ποτέ στο σημείο να πούμε ότι ενώ ήμασταν πολλά υποσχόμενοι καταντήσαμε σε κάποιους που πολλά υποσχέθηκαν».

Τέλος, τα μέλη του νέου Δ.Σ. και των Τοπικών Κοινοτήτων υπέγραψαν τα σχετικά έγγραφα εν μέσω χειροκροτημάτων και δέχθηκαν ευχές από συγγενείς, φίλους και απλούς δημότες.

Δείτε παρακάτω βίντεο και φωτογραφίες