Μια περιεκτική ιστορική αναδρομή στα γεγονότα της 23ης Ιουλίου 1821 έκανε στην κάμερα της apela.gr, ανήμερα της επετείου απελευθέρωσης, ο Δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης, τονίζοντας τη σημαντικότητα της συγκεκριμένης ημέρας.

Όσον αφορά στην επετειακή εκδήλωση με την αναπαράσταση της πυρπόλησης της τουρκικής γολέτας και τα άλλα δρώμενα (πατήστε ΕΔΩ για να δείτε σχετικό θέμα), σημείωσε πως «είναι μακράν η πιο πολυπληθής. Μαζεύει πάνω από 10 - 12 χιλιάδες κόσμο κάθε χρονιά» ενώ πρόσθεσε πως «τα τελευταία χρόνια έχει ανέβει πάρα πολύ ο τουρισμός στον Δήμο της Μονεμβασιάς».

Στη συνέχεια ο κ. Τριχείλης εξήρε τη Μονεμβασιά και τη μοναδικότητα του Κάστρου που προσελκύει πλήθος τουριστών και επενδυτών, λέγοντας πως είναι από τα μεγαλύτερα τοπόσημα της Ελλάδας, αναγνωρίσιμο σε όλο τον κόσμο.

Τέλος, ο Δήμαρχος Μονεμβασίας μίλησε για το αποτέλεσμα των πρόσφατων δημοτικών εκλογών λέγοντας πως «παρά τον εκπληκτικό νόμο, ο οποίος μισεί της πλειοψηφίες, εμείς πήγαμε πολύ καλά, νομίζω ότι ήταν το μεγαλύτερο ποσοστό στην Πελοπόννησο που πήραμε, οπότε πιθανότατα οι πολίτες εκτιμούν το έργο μας».

Δείτε παρακάτω όσα δήλωσε ο κ. Τριχείλης