Τον Πέτρο Δούκα, υποψήφιο Δήμαρχο Σπάρτης, επικεφαλής του συνδυασμού «Σπάρτη - Δήμος που μας αξίΖΕΙ», φιλοξένησε το στούντιο της apela.gr, λίγες ημέρες πριν τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, όπου οι πολίτες θα αποφασίσουν αν θα επιλέξουν τον ίδιο ή τον έτερο υποψήφιο κ. Σταύρο Αργειτάκο, για τον δημαρχιακό θώκο.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους συνυποψηφίους μου, να τους συγχαρώ και να πω ότι θα δουλέψουμε μαζί από τη Δευτέρα το πρωί γιατί είναι μια μεγάλη ευκαιρία για όλο τον Δήμο Σπάρτης να φύγει πολύ γρήγορα μπροστά», ανέφερε αρχικά ο κ. Δούκας ο οποίος στη συνέχεια μίλησε για τους νέους του τόπου και τον στόχο να δημιουργηθούν στη Σπάρτη θέσεις εργασίας για να μπορούν να κάνουν οικογένεια και να ζουν με μια στοιχειώδη άνεση. «Είμαστε φτωχοί συγγενείς της Καλαμάτας και νομίζω κανένας Σπαρτιάτης δεν θα ήθελε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Εγώ δεν έχω κάποιο ψώνιο με το θέμα της Δημαρχίας, εγώ είμαι εδώ να βοηθήσω όλο τον Δήμο να πάει μπροστά», τόνισε ο κ. Δούκας και πρόσθεσε όσον αφορά στις συνεργασίες που όπως είπε, «μετά χαράς» θα πραγματοποιήσει: «Όταν όλοι οι σύμβουλοι, όλων των παρατάξεων καταλάβουν ότι εγώ προσωπικά δεν έχω καμία κρυφή ατζέντα και ότι είμαι εδώ μόνο και μόνο για να υπηρετήσω αυτή την ιδέα που λέγεται Σπάρτη και τους συμπολίτες μου, θα καταλάβουν ότι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα». Επίσης,  αναφερόμενος σε πρόσωπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής, ο κ. Δούκας τόνισε πως «οι περισσότεροι είναι πάρα πολύ καλοί φίλοι, έχουμε στενούς δεσμούς και θα αξιοποιηθούν καταλλήλως προς όφελος της Σπάρτης».

Ακολούθως ο κ. Δούκας μίλησε για τον τομέα του τουρισμού που όπως ανέφερε είναι ένα «αναξιοποίητο κεφάλαιο για τη Σπάρτη» και τον πρωτογενή τομέα όπου θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα μέσω της «ευφυούς γεωργίας», ενώ ανέφερε πως έχει μιλήσει ήδη με Πρεσβείες προκειμένου να «συζητήσουν με τους δικούς μας γεωπόνους, αγρότες και μεταποιητές για κάποιες ιδέες». Σχετικά με τις αναπλάσεις - πεζοδρομήσεις στη Σπάρτη, ο κ. Δούκας σημείωσε πως «Είναι κάτι το οποίο θέλω να το δω με τους πολίτες από μηδενική βάση. Δεν απαξιώνω τις μελέτες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, τις λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη και θεωρούμε ότι είναι με καλή πρόθεση» και εξέφρασε την ανάγκη για να ένα τελικό «Master Plan», ενώ όσον αφορά στην είσοδο της Σπάρτης και στον ποταμό Ευρώτα υπογράμμισε πως πρέπει να δημιουργηθεί ένα Εθνικό Πάρκο και πως η γύρω περιοχή «πρέπει να αναδασωθεί, να γίνει μια φοβερή ανάπλαση».

«Θέλουμε να κάνουμε τη Σπάρτη Κέντρο Πολιτικού Πολιτισμού γιατί στη Σπάρτη γεννήθηκε όχι μόνο η Δημοκρατία, αλλά και η ιδέα της Γερουσίας», ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Δούκας, ο οποίος μίλησε, για το «Ίδρυμα Δωρικών και Σπαρτιατικών Σπουδών» που οραματίζεται, το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης που αποτελεί προτεραιότητα και για το οποίο όπως είπε «είναι υπεύθυνοι όσοι στην Αθήνα έχουν αφήσει τη Σπάρτη γυμνή και ορφανή από ένα τέτοιο μουσείο», αλλά και για το Νοσοκομείο Σπάρτης και συγκεκριμένα τη δυνατότητα δημιουργίας δύο μοντέρνων πτερύγων στον διπλανό χώρο.

«Δεν με ενδιαφέρει ποιες είναι οι πολιτικές σου πεποιθήσεις, δεν με ενδιαφέρει αν μας ψήφισες ή όχι. Είσαι καλός; Έλα δίπλα μας», σημείωσε ο κ. Δούκας αναφερόμενος στους ανθρώπους που χρειάζονται για να παραχθεί έργο στον Δήμο Σπάρτης και απευθυνόμενος στους πολίτες τόνισε μεταξύ άλλων: «Να μην λείψει κανείς την Κυριακή από τις εκλογές. Η αποχή είναι καταστροφή για την πόλη. Να ξέρουν οι συμπολίτες μας ότι για όλους υπάρχει χώρος. Σηκώστε τα μανίκια, βοηθήστε την πόλη. Αν εσείς έχετε ανάγκη, τότε εμείς θα είμαστε δίπλα σας. Χωρίς κανέναν αποκλεισμό, είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε, όχι για να κερδίσουμε. Το κέρδος μας θα είναι η δόξα απ΄ αυτά τα ωραία πράγματα που θα πετύχουμε μαζί».


Δείτε παρακάτω τη συνέντευξη του κ. Δούκα