Ο Ε.Φ.Ε.Τ., ανταποκρινόμενος στην ευθύνη του για την προστασία της υγείας των καταναλωτών από κινδύνους στα τρόφιμα και για την προάσπιση των συμφερόντων των καταναλωτών από δόλιες πρακτικές όπως η νοθεία, υλοποιεί τον ετήσιο προγραμματισμό ελέγχων του, εντατικοποιώντας τους ελέγχους που διενεργούνται στην αγορά των τροφίμων κατά την περίοδο του Πάσχα, συνεργαζόμενος, μέσω των πρωτοκόλλων συνεργασίας που συνάπτει, με συναρμόδιες αρχές όπως οι Περιφέρειες και οι Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, γεγονός που ενισχύει την εμβέλεια και την αποτελεσματικότητα των ενεργειών του.

Τις ημέρες του Πάσχα, οι παραδοσιακές διατροφικές συνήθειες οδηγούν σε αύξηση της ζήτησης και στην κατανάλωση συγκεκριμένων κατηγοριών τροφίμων κυρίως ζωικής προέλευσης. Η σωστή επιλογή τους, η έγκαιρη μεταφορά τους στο σπίτι και οι ορθοί χειρισμοί στη συντήρηση στο οικιακό ψυγείο και στο μαγείρεμα αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες για την αποφυγή αρνητικών επιπτώσεων στην υγεία και στα οικονομικά συμφέροντα του καταναλωτή, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στη διατήρηση των πλεονεκτημάτων της παραδοσιακής διατροφής με βάση τη μεσογειακή δίαιτα.

Με γνώμονα την πληρέστερη ενημέρωση και προστασία του καταναλωτικού κοινού, ο Ε.Φ.Ε.Τ. θέτει υπόψη των καταναλωτών ορισμένες χρήσιμες συμβουλές και βασικές οδηγίες για την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων που προτίθενται να καταναλώσουν ενόψει της εορτής του Πάσχα.

Γενικά πρέπει να προσεχθούν τα...

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο