Όπως σας ενημερώσαμε σε προηγούμενο άρθρο μας το υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 380.000 € για τον Δήμο Σπάρτης και 150.000 € για τον Δήμο Ευρώτα, για την αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν στις υποδομές τους από την κακοκαιρία.

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο Δήμος Σπάρτης τονίζει πως «με την ενίσχυση αυτή πρόκειται να αντιμετωπισθεί μια σειρά σοβαρών και εκτεταμένων προβλημάτων, που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες θεομηνίες και αφορά σε υποδομές στο αγροτικό οδικό δίκτυο, σε δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης, σε καλλιεργούμενες εκτάσεις και σε εντοπισμένα σημεία με πεσμένα δένδρα.

Υπογραμμίζουμε, πως η Δημοτική Αρχή από την απαρχή εκδήλωσης των φαινομένων, έθεσε τους μηχανισμούς Πολιτικής Προστασίας της σε πλήρη ενεργοποίηση, συνδράμοντας στην καταγραφή και αποκατάσταση των ζημιών. Χαρακτηριστικό είναι, πως αυτήν τη στιγμή, 17 μηχανήματα (του Δήμου αλλά και ιδιωτών) επιχειρούν στις πληγείσες περιοχές».

Τέλος, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «ο Δήμος Σπάρτης ευχαριστεί θερμά το Υπουργείο Εσωτερικών για την τάχιστη ανταπόκριση στο αίτημά του».