Έφυγε από τη ζωή ο Λάκωνας Χρήστος Πιερράκος, έχοντας διαγράψει μια λαμπρή διαδρομή στον αθλητισμό.

Πρόκειται για έναν από τους αθλητές που άφησαν το στίγμα τους στη δεκαετία του 1960 και ξεχώρισαν σε εντός και εκτός συνόρων διοργανώσεις.

Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Δήμο Ευρώτα
«Με βαθύτατη θλίψη πληροφορηθήκαμε την είδηση για τον θάνατο του Λάκωνα πρωταθλητή ακοντισμού Χρήστου Πιερράκου, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών έχοντας διαγράψει σπουδαία πορεία στον αθλητισμό.

Ο Χρήστος Πιερράκος γεννήθηκε στη Σκάλα στις 25 Ιανουαρίου του 1940 και ξεκίνησε την ενασχόληση του με τον αθλητισμό το 1958 σε νεαρή ηλικία και για μια δεκαετία τουλάχιστον πέτυχε σημαντικές διακρίσεις σε εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις.

Ο Δήμος Ευρώτα αναγνωρίζοντας την αθλητική «αξία» του Χρήστου Πιερράκου διοργανώνει ετησίως τα «Πιερράκεια», έναν σημαντικό αθλητικό θεσμό προς τιμήν του.

Εκπροσωπώντας το σύνολο της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ευρώτα εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του».

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΥΡΩΤΑ
ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΔΟΣ


Η πορεία του Χρήστου Πιερράκου
Γεννήθηκε στη Σκάλα Λακωνίας στις 25 Ιανουαρίου 1940. Τελείωσε το Γυμνάσιο στη Σπάρτη, ενώ μέχρι την ηλικία των 18 ετών ζούσε στη Σκάλα. Το 1958 ξεκινά την ενασχόλησή του με τον αθλητισμό. Πρώτη του διάκριση στο άλμα εις ύψος στους Παμπελοποννησιακούς Σχολικούς Αγώνες, όπου κατέλαβε την 3η θέση.

Το 1959 πήγε στην Αθήνα, γράφτηκε στον Εθνικό Γυμναστικό Σύλλογο και ασχολήθηκε με τον ακοντισμό. Τον ίδιο χρόνο έγινε πρωταθλητής εφήβων με 59,60μ. Από το 1961-1965 ήταν πρωταθλητής Ελλάδας και στα χρόνια αυτά κατέρριψε 12 φορές το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ.

Το 1964 έλαβε μέρος στους Βαλκανικούς Αγώνες στο Βουκουρέστι, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση με επίδοση 77,30μ. Σημειωτέον, είναι ο πρώτος μεταπολεμικός Βαλκανιονίκης στο αγώνισμα του ακοντισμού. Αυτή του η επίδοση, ήταν το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Με επίδοση 75,80μ. προκρίθηκε στους τελικούς μεταξύ 32 αθλητών, καταλαμβάνοντας την 5η θέση. Στους τελικούς το απόγευμα της ίδιας ημέρας τραυματίστηκε και παρά την απαγόρευση των γιατρών, έλαβε μέρος και έριξε το ακόντιο στα 72,86μ., καταλαμβάνοντας τη 10η θέση.

Είχε την τιμή να παραδώσει την Ολυμπιακή Φλόγα στην Οργανωτική Επιτροπή του Μεξικό το 1968. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972, παρευρέθηκε ως επίσημος καλεσμένος της Οργανωτικής Επιτροπής για την προσφορά του στον αθλητισμό. Από το 1972 μέχρι το 1989 ασχολήθηκε με την προπονητική, ενώ από το 1986 ασχολήθηκε με το βετερανισμό με πολλές διακρίσεις παγκοσμίως.