Όλα είναι έτοιμα για να δοθεί η εκκίνηση του Spartan Race, του κορυφαίου αγώνα μετ΄ εμποδίων στον κόσμο, που θα διεξαχθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη Σπάρτη, μεταξύ 2 και 4 Νοεμβρίου 2018.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διοργάνωση αγώνων μετ’ εμποδίων στον κόσμο, καθώς κάθε χρόνο διοργανώνονται πάνω από 200 αγώνες, σε 42 χώρες, με περισσότερους από 1.000.000 συμμετέχοντες!

O Δήμος Σπάρτης σε ανακοίνωσή του καλωσορίζει τους επισκέπτες και τους αθλητές που φέτος θα έλθουν από 57 χώρες για να συμμετάσχουν στο 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Trifecta στη Σπάρτη.

Οι κάτοικοι της Σπάρτης και εν γένει της Λακωνίας θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν ένα τριήμερο διαφορετικό από τα άλλα, γεμάτο με έντονη δράση αλλά και ένα όμορφο εορταστικό κλίμα. 

«Ας συμβάλλουμε όλοι μαζί σε αυτό το σημαντικό γεγονός, που θα διεξαχθεί στην Σπάρτη, προκειμένου αθλητές και επισκέπτες να φύγουν από την πόλη μας με μοναδικές εμπειρίες και με τις καλύτερες αναμνήσεις. Ας δώσουμε και αυτή τη χρονιά μοναδικές εικόνες σε όλο τον κόσμο από την Σπάρτη», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο αγώνας αποτελείται από διαδρομές με μια μεγάλη ποικιλία εμποδίων, σχεδιασμένα με τρόπο που να μπορούν να αγωνιστούν άντρες, γυναίκες και παιδιά, κάθε ηλικίας, ανεξάρτητα από την εμπειρία και τη φυσική τους κατάσταση.

Η ιδέα πάνω στην οποία βασίστηκε ο σχεδιασμός των διαδρομών, είναι η πεποίθηση των εμπνευστών του Spartan ότι ο άνθρωπος εξελίσσεται ταχύτερα και καλύτερα υπό πίεση.

Τα αγωνίσματα του προγράμματος της φετινής διοργάνωσης είναι τα εξής:
• Spartan Sprint: Η πιο δημοφιλής κούρσα μήκους 6+ χιλιομέτρων με 20+ εμπόδια, θα διεξαχθεί το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018 και απευθύνεται σε όσους θέλουν να ζήσουν την εμπειρία, χωρίς να έχουν κάνει προετοιμασία.  
• Spartan Super: Για όσους έχουν μεγαλύτερη αντοχή, το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018 θα διεξαχθεί η κούρσα 13+ χιλιομέτρων με περισσότερα από 25 εμπόδια.
• Spartan Trifecta World Championship: Είναι η κούρσα, που μετράει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Μπορούν να λάβουν μέρος όσοι έχουν ολοκληρώσει τις παραπάνω διαδρομές αλλά και τη διαδρομή Spartan Beast μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος, οπουδήποτε στον κόσμο.
• Spartan Kids Race: Ο παιδικός αγώνας θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Στάδιο Σπάρτης, την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου. Οι μικροί "Spartans" θα χωριστούν σε κατηγορίες κατά ηλικία:
- Παιδιά 4 - 6 ετών θα τρέξουν σε διαδρομή 800 μέτρων.
- Παιδιά 7 - 10 ετών, σε διαδρομή 1.600 μέτρων.
- Παιδιά 11 - 13 ετών, σε διαδρομή 3.200 μέτρων.

Οι εγγραφές συνεχίζονται, για όλα τα αγωνίσματα που θα διεξαχθούν στη Σπάρτη.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση, το πρόγραμμα και τις εγγραφές μπορείτε να βρείτε στις διευθύνσεις:

Spartan Race GR: www.spartanrace.gr
Facebook: www.facebook.com/SpartanRaceGreece
Instagram: www.instagram.com/spartanracegreece