notification icon
Θα θέλατε να σας ενημερώνουμε για τα έκτακτα γεγονότα ;

Συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του Νίκου Γεωργιάδη

slider_image
06-07-2020

Το «αντίο» στον Νίκο Γεωργιάδη

Οι Λάκωνες αποχαιρετούν τον φωτογράφο και επίτιμο Πρόεδρο της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης, Νίκο Γεωργιάδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών.

Κρητικός Νεοκλής: «Αποχαιρετούμε το Νίκο Γεωργιάδη με τον οφειλόμενο σεβασμό κι ευγνωμοσύνη»

Με συγκίνηση και θλίψη αποχαιρετούμε έναν  γνήσιο ευπατρίδη, έναν αυθεντικά καλοσυνάτο άνθρωπο, τον Νίκο Γεωργιάδη.

Ο Νίκος Γεωργιάδης ήταν ξεχωριστός, έμφυτα ευγενής, δημιουργικός, γενναιόδωρος.  Ο ορισμός της ευπρέπειας κι αξιοπρέπειας.

Με συστηματική δουλειά, με μεθοδικότητα κι αληθινό μεράκι, προσέφερε πολλά και σημαντικά στον πολιτισμό της πόλης μας. Το φωτογραφείο του το αποκαλούσαν «Το Πατάρι του Λουμίδη», μιας και ήταν ο εμβληματικός τόπος συνάντησης πνευματικών ανθρώπων.

Η Πνευματική Εστία, της οποίας για πολλά χρόνια  διετέλεσε Πρόεδρος, αποτελούσε και συνεχίζει ν’ αποτελεί νησίδα πολιτιστικής εξύψωσης.

Άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του και θα ζει για πάντα στην καρδιά και στη μνήμη μας.   Τον αποχαιρετώ με τον οφειλόμενο σεβασμό αλλά κι ευγνωμοσύνη για όσα προσέφερε στον τόπο μας.

Τα θερμά μου και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

                       
Κρητικός Νεοκλής
Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας
Ν. Λακωνίας


Σταύρος Αραχωβίτης: «Η απώλειά του είναι βέβαιο ότι θα αφήσει δυσαναπλήρωτο κενό στο καλλιτεχνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης μας»

H πόλη μας αποχαιρετά σήμερα τον πρόεδρο της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης Νίκο Γεωργιάδη, έναν γνήσιο «στρατιώτη, στην υπηρεσία της πατρίδος μου, της Σπάρτης», όπως ο ίδιος αποκαλούσε τον εαυτό του.

Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στην περιοχή μας, την κοινωνική και πολιτιστική ταυτότητα της οποίας «φώτισε» με το ήθος και τις γνώσεις του από αμέτρητες θέσεις ευθύνης σε αμέτρητους θεσμικούς φορείς του νομού μας.

Θυμάμαι όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας το σκαθάρι που απειλεί τους φοίνικες. Ήμουν πρόεδρος του Συλλόγου Γεωπόνων του νομού μας τότε. Σε μια συνάντηση που είχαμε για να εκτιμήσουμε την κατάσταση και να δούμε πώς μπορούμε να συμβάλουμε, μάς λέει ο κυρ Νίκος: «Καλύτερα να χάσω το ένα μου χέρι, παρά να δω τη Σπάρτη χωρίς τους φοίνικες». Αυτή ήταν η αγάπη του για την πόλη!

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην αγαπημένη οικογένεια του εκλιπόντος. Η απώλειά του είναι βέβαιο ότι θα αφήσει δυσαναπλήρωτο κενό στο καλλιτεχνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης μας. Ας είναι αιώνια η μνήμη του και το έργο που άφησε πίσω του, «σηματοδότης» στις επερχόμενες γενιές.

Αραχωβίτης Γ. Σταύρος
Βουλευτής Λακωνίας
πρ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων


Αδαμαντία Τζανετέα: «Ο Νίκος Γεωργιάδης υπηρέτησε τον πολιτισμό με ήθος και ευπρέπεια»

Ο Νίκος Γεωργιάδης, ο ευπατρίδης και άξιο τέκνο της Σπαρτιατικής γης, άνθρωπος με ήθος και ευγένεια, υπηρέτησε τον πολιτισμό με συνέπεια και διαρκή προσπάθεια μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του.

Συνέδεσε τον εαυτό του με την πολύχρονη προσφορά της Πνευματικής Εστίας, όπου με τις προσπάθειες του, κάθε οραματισμός της πραγματοποιήθηκε επικοδομιτικά με απόλυτη επιτυχία.

Με τις άοκνες προσπάθειες του και τη στήριξη των πολιτών αποκτήθηκε το νεοκλασικό κτίριο που λειτουργεί ως κιβωτός πολιτισμού και αποτελεί κορυφαία προσφορά στην πόλη της Σπάρτης και στον πνευματικό κόσμο.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του και στους συνεργάτες του.


Αδαμαντία Τζανετέα
πρ. Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας
Περιφερειακή Σύμβουλος


Ψήφισμα από το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης, μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου τού επί σειρά ετών μέλους του και διακεκριμένου συμπολίτη μας

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΑΣ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

εκφράζοντας τη βαθιά του θλίψη για την απώλειά του και ως ελάχιστο δείγμα τιμής για την ανιδιοτελή κοινωνική και πολιτιστική του προσφορά και το ήθος του

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
1. Να παραστεί η Πρόεδρος και αντιπροσωπεία μελών του Δ.Σ. στην εξόδιο ακολουθία του εκλιπόντος
2. Να εκφραστούν τα συλλυπητήρια προς τους οικείους του
3. Να αποσταλεί προς δημοσίευση το παρόν ψήφισμα στα τοπικά ΜΜΕ
4. Να κατατεθεί αντί στεφάνου χρηματικό ποσό στην Πνευματική Εστία Σπάρτης στη μνήμη του εκλιπόντος.

Σπάρτη. 6 Ιουλίου 2020

Η Πρόεδρος
του Ν.Π. Πολιτισμού & Περιβάλλοντος
Ελένη Δαράκη


Βαγγέλης Βαλιώτης: «Θα είναι πάντα μαζί μας, ως φωτεινό ορόσημο του πολιτιστικού αποθέματος της Σπάρτης αλλά και ως κορυφαίο υπόδειγμα πνευματικής προσωπικότητας»

Σήμερα η Κοινωνία της Σπάρτης σημειώνει μια σημαντική απώλεια…
Ο Νίκος Γεωργιάδης ξεκίνησε για το μεγάλο ταξίδι.

Ο Νίκος Γεωργιάδης υπήρξε:
• οραματιστής και άοκνος εργάτης για την ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της Σπάρτης και υπηρέτησε τον τόπο μας με ευγένεια, ήθος, τιμιότητα και αξίες.
• υπόδειγμα ανιδιοτελούς, αξιοπρεπούς και συνεπούς υπηρέτησης του τόπου μας.

Κέρδισε επάξια απεριόριστο σεβασμό και εκτίμηση και ο θάνατός του βυθίζει σε θλίψη όχι μόνο τους οικείους του αλλά και κάθε άνθρωπο που τον γνώρισε και συνεργάστηκε μαζί του.

Ο Δήμος Σπάρτης, αναγνωρίζοντας  τη συνολική πολύτιμη προσφορά του, τον τίμησε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2018, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου (ισόγειο βιβλιοθήκης).

Χωρίς τον κ. Νίκο αισθανόμαστε όλοι  λίγο ορφανοί.

Θα είναι όμως πάντα μαζί μας, ως φωτεινό ορόσημο του πολιτιστικού αποθέματος της Σπάρτης αλλά και ως κορυφαίο υπόδειγμα πνευματικής προσωπικότητας.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Νίκου Γεωργιάδη, ενός αναντικατάστατου ευπατρίδη.

Καλό ταξίδι κ. Νίκο…

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
και τ. Δήμαρχος Σπάρτης
Βαγγέλης Βαλιώτης


Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης: «Σας οφείλουμε αιώνια ευγνωμοσύνη»

Εις μνήμην κ Νίκου Γεωργιάδη

Κύριε Νίκο σας οφείλουμε αιώνια ευγνωμοσύνη γιατί με την ανιδιοτελή και αδιάλειπτη εξηντάχρονη προσφορά σας στην πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης μας δείξατε ότι η Σπάρτη δεν έχει μόνο ανδρείους στο σώμα αλλά και στο ΠΝΕΥΜΑ.

Καλό σα ταξίδι.
 
ΤΟ Δ.Σ
ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ


Ψήφισμα της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης

Το Δ.Σ. της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης, μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του επί σειρά ετών Προέδρου της και από τον Δεκέμβριο 2019, επιτίμου Προέδρου,

ΝΙΚΟΥ ΒΑΣ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
Εκφράζοντας τη βαθύτατη θλίψη και οδύνη του για την απώλεια του διακεκριμένου Σπαρτιάτη, ο οποίος για 45 χρόνια διετέλεσε Πρόεδρος της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης προσφέροντας ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες του στην ανάπτυξη της Πολιτιστικής ζωής και στην καταγραφή και ανάδειξη του ιστορικού γίγνεσθαι της πόλης μας.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

1. Να παραστεί αντιπροσωπεία του Δ.Σ. στην κηδεία του εκλιπόντα.
2. Να εκφραστούν τα ειλικρινή συλλυπητήρια προς την οικογένειά του.
3. Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό Τύπο.
4, Να κατατεθεί αντί στεφάνου χρηματικό ποσό στο Γηροκομείο Σπάρτης «ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ».

Σπάρτη 6 Ιουλίου 2020

Η ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                    
Χριστίνα Χαρίδα - Λαμπρινού

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γιώτα Τριήρη

ΤΑ ΜΕΛΗ
Bασίλης Γεωργιάδης, Γεώργιος Δημόπουλος, Γιώργος Γιαξόγλου, Γιάννης Βούλγαρης, Χαρά Γιαννακάκη, Δημήτρης Πάσχος, Ματίνα Μαγγαλούση, Έφη Καββούρη, Παναγιώτης Κοτσώνης


Ψήφισμα από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Σπάρτης

Το Διοικητικό Συμβούλιο του  Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Σπάρτης, συνήλθε έκτακτα σήμερα Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020, με την αγγελία του θανάτου του Νικολάου Γεωργιάδη, εκ των επιφανέστερων και αρχαιότερων μελών του, και ομόφωνα αποφάσισε τα παρακάτω:

1ον . Να παραστεί στην Εξόδιο Ακολουθία

2ον.  Να εκφράσει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του

3ον.  Να προσφέρει εις μνήμην του εκδημήσαντος χρηματικό ποσό υπέρ του Ασύλου Ανιάτων ΙΜΜΣ και

4ον.  Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο

Σπάρτη 6 Ιουλίου 2020
Το Διοικητικό Συμβούλιο


Ψήφισμα από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης

Ο Νίκος Β. Γεωργιάδης, σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα της Σπάρτης, καθ΄ όλη τη διάρκεια της ζωής του υπηρέτησε πάντοτε ανιδιοτελώς από πολλές θέσεις τα Γράμματα και τον Πολιτισμό  στην πόλη που τόσο αγάπησε.

Ο Νίκος Β. Γεωργιάδης συνέδεσε το όνομά του αποφασιστικά  με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης, αφού από της ιδρύσεώς της, το 1973 και για τριάντα πέντε συνεχή χρόνια, υπήρξε Πρόεδρος ή τακτικό μέλος του Εφορευτικού Συμβουλίου της. Η προσφορά του υπήρξε ανεκτίμητη αφού με τη διορατικότητα και τη σεμνότητα, που πάντοτε τον διέκρινε συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάπτυξή της με αποκορύφωμα τη βράβευσή της από την Ακαδημία Αθηνών.

Σήμερα, Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020, με την αναγγελία του θανάτου του Νίκου Β. Γεωργιάδη το Εφορευτικό Συμβούλιο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης  συνήλθε εκτάκτως στα γραφεία της Βιβλιοθήκης στις 10:00 π.μ. και  αποφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα:

1. Να εκφράσει τη λύπη και τη συμπαράσταση του Εφορευτικού Συμβουλίου και των εργαζομένων της Βιβλιοθήκης προς τους οικείους του για τη μεγάλη απώλειά του.

2. Να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία, η οποία θα γίνει τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020 και ώρα 06:00 μ.μ.  στο Μητροπολιτικό Ναό Σπάρτης, αντιπροσωπεία του Εφορευτικού Συμβουλίου και των εργαζομένων της Δημόσιας   Κεντρικής  Βιβλιοθήκης  Σπάρτης

3. Να δηλώσει τον απεριόριστο σεβασμό  στη μνήμη του και να εκφράσει δια του παρόντος ψηφίσματος την αιώνια ευγνωμοσύνη του προς αυτόν.

4. Να διαβεβαιώσει την κοινωνία της Σπάρτης, ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια για τη διάσωση και προβολή του Λακωνικού Τύπου, που επί χρόνια υπηρέτησε.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της πατρώας γης που σε λίγο θα σε δεχθεί, Σεβαστέ μας Πρόεδρε!!!

Η Πρόεδρος                                                            
Καραγιαννοπούλου Ελένη

Ο Αντιπρόεδρος     
Βασιλάκος Χαράλαμπος

Τα Μέλη
Τζινιέρη –Τζανετάκου Ελένη
Χριστάκου Πηνελόπη
Γαλανοπούλου Γεωργία


Ψήφισμα από το Περιφερειακό Τμήμα Σπάρτης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Το Δ.Σ. του Περιφερειακού Τμήματος Σπάρτης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στη λυπηρή είδηση του θανάτου του επί πολλά έτη μέλους του Δ.Σ. Νίκου Γεωργιάδη, του οποίου η ανιδιοτελής  και πολύτιμη προσφορά στο έργο και τα ιδανικά του Ερυθρού Σταυρού αποτελεί παράδειγμα δημόσιας δράσης και εθελοντισμού,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
1. Να εκφραστούν τα συλλυπητήρια προς την οικογένειά του.
2. Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό Τύπο.
3. Να κατατεθεί αντί στεφάνου χρηματικό ποσό στο Γηροκομείο Σπάρτης «ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ».


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ποτούλα Ορφανού

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Δήμητρα Μαρκοπούλου

ΤΑ ΜΕΛΗ


Ψήφισμα από τον Σπαρτιατικό Γυμναστικό Σύλλογο

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σπαρτιατικού Γ.Σ. συνήρθε εκτάτος σήμερα 5 Ιουλίου 2020 στη Σπάρτη, μετά το θλιβερό άγγελμα θανάτου του Γεωργιάδη Νικόλαου, επί σειρά ετών μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου  και ομόφωνα εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα
      
1ον Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια του στην οικογένεια του εκλιπόντος
2ον Να παρευρεθεί σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία
3ον Να δημοσιευτεί το παρόν στα ΜΜΕ
             
Ο Πρόεδρος                                                  
Πριστούρης  Παναγιώτης

Ο Γεν. Γραμματέας
Σταυρόπουλος Ιωάννης


Βασίλειος Βλαχάκος: «Στη μνήμη του Νίκου Γεωργιάδη»

Η ευγένεια με το ήθος του ζευγάρι
υποκλίνεται η συμπεριφορά
η ακεραιότητα διαμάντι
ήπιων τόνων η υπομονή
η εντιμότητα με χάρη
η γραβάτα σοβαρή αναφορά
η προσφορά του «με το γάντι»
η προσπάθεια με επιμονή.
Στην εργατικότητα, χαμπάρι
δεν παίρνει από ανεμελιά
οι πράξεις του χωρίς ψεγάδι
υπόδειγμα τρανό η αγωγή.
Η γλώσσα γνήσιο κεχριμπάρι
ειρήνης κλωνάρι από ελιά
παραδοσιακό, από μαλλί υφάδι
ιεραπόστολος η διαγωγή.
Σαν ο φακός του, έκλεινε το μάτι
στο χώρο περιηγητής
το χρόνο σταματούσε με τις «στάσεις»
που χρήζουν μεγάλης προσοχής.
Θησαυρός το αρχείο του κομμάτι
άριστος της μνήμης φοιτητής
«Φωτογραφικός οίκος» με διαστάσεις
μιας άλλης μεγάλης εποχής.
Σπαρτιατολάτρης, πατριώτης
υπέρμαχος του εθελοντισμού
της πόλης άγρυπνος δραγάτης
αθόρυβος πολίτης ενεργός.
«ψυχῇ τε καί σώματι» στρατιώτης
πνεύματος και πολιτισμού
φιλότιμος κι ακάματος εργάτης
της «Πνευματικής Εστίας» οδηγός.

Οι Λάκωνες αποχαιρετούν τον φωτογράφο και επίτιμο Πρόεδρο της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης, Νίκο Γεωργιάδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών.

Κρητικός Νεοκλής: «Αποχαιρετούμε το Νίκο Γεωργιάδη με τον οφειλόμενο σεβασμό κι ευγνωμοσύνη»

Με συγκίνηση και θλίψη αποχαιρετούμε έναν  γνήσιο ευπατρίδη, έναν αυθεντικά καλοσυνάτο άνθρωπο, τον Νίκο Γεωργιάδη.

Ο Νίκος Γεωργιάδης ήταν ξεχωριστός, έμφυτα ευγενής, δημιουργικός, γενναιόδωρος.  Ο ορισμός της ευπρέπειας κι αξιοπρέπειας.

Με συστηματική δουλειά, με μεθοδικότητα κι αληθινό μεράκι, προσέφερε πολλά και σημαντικά στον πολιτισμό της πόλης μας. Το φωτογραφείο του το αποκαλούσαν «Το Πατάρι του Λουμίδη», μιας και ήταν ο εμβληματικός τόπος συνάντησης πνευματικών ανθρώπων.

Η Πνευματική Εστία, της οποίας για πολλά χρόνια  διετέλεσε Πρόεδρος, αποτελούσε και συνεχίζει ν’ αποτελεί νησίδα πολιτιστικής εξύψωσης.

Άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του και θα ζει για πάντα στην καρδιά και στη μνήμη μας.   Τον αποχαιρετώ με τον οφειλόμενο σεβασμό αλλά κι ευγνωμοσύνη για όσα προσέφερε στον τόπο μας.

Τα θερμά μου και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

                       
Κρητικός Νεοκλής
Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας
Ν. Λακωνίας


Σταύρος Αραχωβίτης: «Η απώλειά του είναι βέβαιο ότι θα αφήσει δυσαναπλήρωτο κενό στο καλλιτεχνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης μας»

H πόλη μας αποχαιρετά σήμερα τον πρόεδρο της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης Νίκο Γεωργιάδη, έναν γνήσιο «στρατιώτη, στην υπηρεσία της πατρίδος μου, της Σπάρτης», όπως ο ίδιος αποκαλούσε τον εαυτό του.

Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στην περιοχή μας, την κοινωνική και πολιτιστική ταυτότητα της οποίας «φώτισε» με το ήθος και τις γνώσεις του από αμέτρητες θέσεις ευθύνης σε αμέτρητους θεσμικούς φορείς του νομού μας.

Θυμάμαι όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας το σκαθάρι που απειλεί τους φοίνικες. Ήμουν πρόεδρος του Συλλόγου Γεωπόνων του νομού μας τότε. Σε μια συνάντηση που είχαμε για να εκτιμήσουμε την κατάσταση και να δούμε πώς μπορούμε να συμβάλουμε, μάς λέει ο κυρ Νίκος: «Καλύτερα να χάσω το ένα μου χέρι, παρά να δω τη Σπάρτη χωρίς τους φοίνικες». Αυτή ήταν η αγάπη του για την πόλη!

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην αγαπημένη οικογένεια του εκλιπόντος. Η απώλειά του είναι βέβαιο ότι θα αφήσει δυσαναπλήρωτο κενό στο καλλιτεχνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης μας. Ας είναι αιώνια η μνήμη του και το έργο που άφησε πίσω του, «σηματοδότης» στις επερχόμενες γενιές.

Αραχωβίτης Γ. Σταύρος
Βουλευτής Λακωνίας
πρ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων


Αδαμαντία Τζανετέα: «Ο Νίκος Γεωργιάδης υπηρέτησε τον πολιτισμό με ήθος και ευπρέπεια»

Ο Νίκος Γεωργιάδης, ο ευπατρίδης και άξιο τέκνο της Σπαρτιατικής γης, άνθρωπος με ήθος και ευγένεια, υπηρέτησε τον πολιτισμό με συνέπεια και διαρκή προσπάθεια μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του.

Συνέδεσε τον εαυτό του με την πολύχρονη προσφορά της Πνευματικής Εστίας, όπου με τις προσπάθειες του, κάθε οραματισμός της πραγματοποιήθηκε επικοδομιτικά με απόλυτη επιτυχία.

Με τις άοκνες προσπάθειες του και τη στήριξη των πολιτών αποκτήθηκε το νεοκλασικό κτίριο που λειτουργεί ως κιβωτός πολιτισμού και αποτελεί κορυφαία προσφορά στην πόλη της Σπάρτης και στον πνευματικό κόσμο.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του και στους συνεργάτες του.


Αδαμαντία Τζανετέα
πρ. Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας
Περιφερειακή Σύμβουλος


Ψήφισμα από το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης, μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου τού επί σειρά ετών μέλους του και διακεκριμένου συμπολίτη μας

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΑΣ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

εκφράζοντας τη βαθιά του θλίψη για την απώλειά του και ως ελάχιστο δείγμα τιμής για την ανιδιοτελή κοινωνική και πολιτιστική του προσφορά και το ήθος του

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
1. Να παραστεί η Πρόεδρος και αντιπροσωπεία μελών του Δ.Σ. στην εξόδιο ακολουθία του εκλιπόντος
2. Να εκφραστούν τα συλλυπητήρια προς τους οικείους του
3. Να αποσταλεί προς δημοσίευση το παρόν ψήφισμα στα τοπικά ΜΜΕ
4. Να κατατεθεί αντί στεφάνου χρηματικό ποσό στην Πνευματική Εστία Σπάρτης στη μνήμη του εκλιπόντος.

Σπάρτη. 6 Ιουλίου 2020

Η Πρόεδρος
του Ν.Π. Πολιτισμού & Περιβάλλοντος
Ελένη Δαράκη


Βαγγέλης Βαλιώτης: «Θα είναι πάντα μαζί μας, ως φωτεινό ορόσημο του πολιτιστικού αποθέματος της Σπάρτης αλλά και ως κορυφαίο υπόδειγμα πνευματικής προσωπικότητας»

Σήμερα η Κοινωνία της Σπάρτης σημειώνει μια σημαντική απώλεια…
Ο Νίκος Γεωργιάδης ξεκίνησε για το μεγάλο ταξίδι.

Ο Νίκος Γεωργιάδης υπήρξε:
• οραματιστής και άοκνος εργάτης για την ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της Σπάρτης και υπηρέτησε τον τόπο μας με ευγένεια, ήθος, τιμιότητα και αξίες.
• υπόδειγμα ανιδιοτελούς, αξιοπρεπούς και συνεπούς υπηρέτησης του τόπου μας.

Κέρδισε επάξια απεριόριστο σεβασμό και εκτίμηση και ο θάνατός του βυθίζει σε θλίψη όχι μόνο τους οικείους του αλλά και κάθε άνθρωπο που τον γνώρισε και συνεργάστηκε μαζί του.

Ο Δήμος Σπάρτης, αναγνωρίζοντας  τη συνολική πολύτιμη προσφορά του, τον τίμησε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2018, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου (ισόγειο βιβλιοθήκης).

Χωρίς τον κ. Νίκο αισθανόμαστε όλοι  λίγο ορφανοί.

Θα είναι όμως πάντα μαζί μας, ως φωτεινό ορόσημο του πολιτιστικού αποθέματος της Σπάρτης αλλά και ως κορυφαίο υπόδειγμα πνευματικής προσωπικότητας.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Νίκου Γεωργιάδη, ενός αναντικατάστατου ευπατρίδη.

Καλό ταξίδι κ. Νίκο…

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
και τ. Δήμαρχος Σπάρτης
Βαγγέλης Βαλιώτης


Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης: «Σας οφείλουμε αιώνια ευγνωμοσύνη»

Εις μνήμην κ Νίκου Γεωργιάδη

Κύριε Νίκο σας οφείλουμε αιώνια ευγνωμοσύνη γιατί με την ανιδιοτελή και αδιάλειπτη εξηντάχρονη προσφορά σας στην πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης μας δείξατε ότι η Σπάρτη δεν έχει μόνο ανδρείους στο σώμα αλλά και στο ΠΝΕΥΜΑ.

Καλό σα ταξίδι.
 
ΤΟ Δ.Σ
ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ


Ψήφισμα της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης

Το Δ.Σ. της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης, μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του επί σειρά ετών Προέδρου της και από τον Δεκέμβριο 2019, επιτίμου Προέδρου,

ΝΙΚΟΥ ΒΑΣ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
Εκφράζοντας τη βαθύτατη θλίψη και οδύνη του για την απώλεια του διακεκριμένου Σπαρτιάτη, ο οποίος για 45 χρόνια διετέλεσε Πρόεδρος της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης προσφέροντας ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες του στην ανάπτυξη της Πολιτιστικής ζωής και στην καταγραφή και ανάδειξη του ιστορικού γίγνεσθαι της πόλης μας.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

1. Να παραστεί αντιπροσωπεία του Δ.Σ. στην κηδεία του εκλιπόντα.
2. Να εκφραστούν τα ειλικρινή συλλυπητήρια προς την οικογένειά του.
3. Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό Τύπο.
4, Να κατατεθεί αντί στεφάνου χρηματικό ποσό στο Γηροκομείο Σπάρτης «ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ».

Σπάρτη 6 Ιουλίου 2020

Η ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                    
Χριστίνα Χαρίδα - Λαμπρινού

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γιώτα Τριήρη

ΤΑ ΜΕΛΗ
Bασίλης Γεωργιάδης, Γεώργιος Δημόπουλος, Γιώργος Γιαξόγλου, Γιάννης Βούλγαρης, Χαρά Γιαννακάκη, Δημήτρης Πάσχος, Ματίνα Μαγγαλούση, Έφη Καββούρη, Παναγιώτης Κοτσώνης


Ψήφισμα από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Σπάρτης

Το Διοικητικό Συμβούλιο του  Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Σπάρτης, συνήλθε έκτακτα σήμερα Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020, με την αγγελία του θανάτου του Νικολάου Γεωργιάδη, εκ των επιφανέστερων και αρχαιότερων μελών του, και ομόφωνα αποφάσισε τα παρακάτω:

1ον . Να παραστεί στην Εξόδιο Ακολουθία

2ον.  Να εκφράσει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του

3ον.  Να προσφέρει εις μνήμην του εκδημήσαντος χρηματικό ποσό υπέρ του Ασύλου Ανιάτων ΙΜΜΣ και

4ον.  Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο

Σπάρτη 6 Ιουλίου 2020
Το Διοικητικό Συμβούλιο


Ψήφισμα από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης

Ο Νίκος Β. Γεωργιάδης, σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα της Σπάρτης, καθ΄ όλη τη διάρκεια της ζωής του υπηρέτησε πάντοτε ανιδιοτελώς από πολλές θέσεις τα Γράμματα και τον Πολιτισμό  στην πόλη που τόσο αγάπησε.

Ο Νίκος Β. Γεωργιάδης συνέδεσε το όνομά του αποφασιστικά  με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης, αφού από της ιδρύσεώς της, το 1973 και για τριάντα πέντε συνεχή χρόνια, υπήρξε Πρόεδρος ή τακτικό μέλος του Εφορευτικού Συμβουλίου της. Η προσφορά του υπήρξε ανεκτίμητη αφού με τη διορατικότητα και τη σεμνότητα, που πάντοτε τον διέκρινε συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάπτυξή της με αποκορύφωμα τη βράβευσή της από την Ακαδημία Αθηνών.

Σήμερα, Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020, με την αναγγελία του θανάτου του Νίκου Β. Γεωργιάδη το Εφορευτικό Συμβούλιο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης  συνήλθε εκτάκτως στα γραφεία της Βιβλιοθήκης στις 10:00 π.μ. και  αποφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα:

1. Να εκφράσει τη λύπη και τη συμπαράσταση του Εφορευτικού Συμβουλίου και των εργαζομένων της Βιβλιοθήκης προς τους οικείους του για τη μεγάλη απώλειά του.

2. Να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία, η οποία θα γίνει τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020 και ώρα 06:00 μ.μ.  στο Μητροπολιτικό Ναό Σπάρτης, αντιπροσωπεία του Εφορευτικού Συμβουλίου και των εργαζομένων της Δημόσιας   Κεντρικής  Βιβλιοθήκης  Σπάρτης

3. Να δηλώσει τον απεριόριστο σεβασμό  στη μνήμη του και να εκφράσει δια του παρόντος ψηφίσματος την αιώνια ευγνωμοσύνη του προς αυτόν.

4. Να διαβεβαιώσει την κοινωνία της Σπάρτης, ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια για τη διάσωση και προβολή του Λακωνικού Τύπου, που επί χρόνια υπηρέτησε.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της πατρώας γης που σε λίγο θα σε δεχθεί, Σεβαστέ μας Πρόεδρε!!!

Η Πρόεδρος                                                            
Καραγιαννοπούλου Ελένη

Ο Αντιπρόεδρος     
Βασιλάκος Χαράλαμπος

Τα Μέλη
Τζινιέρη –Τζανετάκου Ελένη
Χριστάκου Πηνελόπη
Γαλανοπούλου Γεωργία


Ψήφισμα από το Περιφερειακό Τμήμα Σπάρτης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Το Δ.Σ. του Περιφερειακού Τμήματος Σπάρτης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στη λυπηρή είδηση του θανάτου του επί πολλά έτη μέλους του Δ.Σ. Νίκου Γεωργιάδη, του οποίου η ανιδιοτελής  και πολύτιμη προσφορά στο έργο και τα ιδανικά του Ερυθρού Σταυρού αποτελεί παράδειγμα δημόσιας δράσης και εθελοντισμού,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
1. Να εκφραστούν τα συλλυπητήρια προς την οικογένειά του.
2. Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό Τύπο.
3. Να κατατεθεί αντί στεφάνου χρηματικό ποσό στο Γηροκομείο Σπάρτης «ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ».


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ποτούλα Ορφανού

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Δήμητρα Μαρκοπούλου

ΤΑ ΜΕΛΗ


Ψήφισμα από τον Σπαρτιατικό Γυμναστικό Σύλλογο

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σπαρτιατικού Γ.Σ. συνήρθε εκτάτος σήμερα 5 Ιουλίου 2020 στη Σπάρτη, μετά το θλιβερό άγγελμα θανάτου του Γεωργιάδη Νικόλαου, επί σειρά ετών μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου  και ομόφωνα εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα
      
1ον Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια του στην οικογένεια του εκλιπόντος
2ον Να παρευρεθεί σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία
3ον Να δημοσιευτεί το παρόν στα ΜΜΕ
             
Ο Πρόεδρος                                                  
Πριστούρης  Παναγιώτης

Ο Γεν. Γραμματέας
Σταυρόπουλος Ιωάννης


Βασίλειος Βλαχάκος: «Στη μνήμη του Νίκου Γεωργιάδη»

Η ευγένεια με το ήθος του ζευγάρι
υποκλίνεται η συμπεριφορά
η ακεραιότητα διαμάντι
ήπιων τόνων η υπομονή
η εντιμότητα με χάρη
η γραβάτα σοβαρή αναφορά
η προσφορά του «με το γάντι»
η προσπάθεια με επιμονή.
Στην εργατικότητα, χαμπάρι
δεν παίρνει από ανεμελιά
οι πράξεις του χωρίς ψεγάδι
υπόδειγμα τρανό η αγωγή.
Η γλώσσα γνήσιο κεχριμπάρι
ειρήνης κλωνάρι από ελιά
παραδοσιακό, από μαλλί υφάδι
ιεραπόστολος η διαγωγή.
Σαν ο φακός του, έκλεινε το μάτι
στο χώρο περιηγητής
το χρόνο σταματούσε με τις «στάσεις»
που χρήζουν μεγάλης προσοχής.
Θησαυρός το αρχείο του κομμάτι
άριστος της μνήμης φοιτητής
«Φωτογραφικός οίκος» με διαστάσεις
μιας άλλης μεγάλης εποχής.
Σπαρτιατολάτρης, πατριώτης
υπέρμαχος του εθελοντισμού
της πόλης άγρυπνος δραγάτης
αθόρυβος πολίτης ενεργός.
«ψυχῇ τε καί σώματι» στρατιώτης
πνεύματος και πολιτισμού
φιλότιμος κι ακάματος εργάτης
της «Πνευματικής Εστίας» οδηγός.

Μοιράσου το άρθρο:

Η APELA προτείνει

image

images Κοινωνική Δραστηριότητα
20-07-2021

Έφυγε από τη ζωή η Δήμητρα Μάνη - Κορομβόκη

images Κοινωνική Δραστηριότητα
25-06-2021

Γενική συνέλευση για τη ΛΕ.ΦΩ.Σ.

images Κοινωνική Δραστηριότητα
14-06-2021

Ο Σπαρτιάτης που ζει το Euro από το Βουκουρέστι!