notification icon
Θα θέλατε να σας ενημερώνουμε για τα έκτακτα γεγονότα ;

Συλλυπητήρια μηνύματα για την απώλεια του Δημήτρη Καλοειδή

slider_image
17-09-2019

Συλλυπητήρια μηνύματα για την απώλεια του Δημήτρη Καλοειδή

Νεοκλής Κρητικός: «Ο Δημήτρης Καλοειδής άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στο νομό μας»
Με συγκίνηση και θλίψη  έμαθα για το στερνό ταξίδι του συμπατριώτη μας.

Ο Δημήτρης Καλοειδής, ήταν ένας ζεστός, ξεχωριστός άνθρωπος με ήθος, αξιοπρέπεια, σοβαρότητα, με καθαρότητα και ειλικρίνεια στο βλέμμα και ζεστασιά
ψυχής.

Υπήρξε γνήσιος πατριώτης κι άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στο νομό μας.

Τον αποχαιρετώ με τον οφειλόμενο σεβασμό αλλά κι ευγνωμοσύνη για όσα  προσέφερε στον τόπο μας.

Τα θερμά μου και ειλικρινή συλλυπητήρια στην πολυαγαπημένη του σύζυγο
Γεωργία.

Καλό του ταξίδι. Καλό Παράδεισο να έχει.

Με εκτίμηση
Νεοκλής Κρητικός


Σταύρος Αραχωβίτης: «Ας μείνει η μνήμη του ζωντανή δια μέσου της δράσης του»

Ένας σπουδαίος Λάκωνας της Διασποράς δεν είναι μαζί μας πλέον.

Ο Τζίμης Καλοειδής από την Πετρίνα στην Αμερική, εργάζεται σκληρά, διαπρέπει και προσφέρει στην Ομογένεια αλλά και στη γενέτειρα, πάντα ανιδιοτελώς, σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο.

Συμβάλλει στην διάδοση της ελληνικής παιδείας στην Αμερική με την δημιουργία ελληνικών σχολείων.

Αγαπάει την τέχνη και δημιουργεί στον Μυστρά ένα έργο που αναβαθμίζει την φιλοξενία στο νομό.

Εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια στην σύζυγο του Γεωργία και στα αγαπημένα του πρόσωπα.

Ας μείνει η μνήμη του ζωντανή δια μέσου της δράσης του.

Σταύρος Αραχωβίτης
Βουλευτής Λακωνίας ΣΥΡΙΖΑ


Θεόδωρος Βερούτης: «Θα τον θυμόμαστε για πάντα μέσα από το έργο του»

Με θλίψη πληροφορήθηκα την είδηση της εκδημίας του σπουδαίου ευεργέτη του τόπου μας Δημήτριου Καλοειδή.

Ο Δημήτριος Καλοειδής υπήρξε ένας ομογενής που έθεσε στόχο ζωής όχι μόνο την διάδοση και διάσωση του ελληνικού στοιχείου στην Αμερική όπου μετανάστευσε αλλά και την υποστήριξη και ενίσχυση της πατρίδας του με όποια μέσα διέθετε.

Ο Δημήτριος Καλοειδής, έζησε στη Νέα Υόρκη όπου και δραστηριοποιήθηκε με επιτυχία στον επιχειρηματικό χώρο. Παράλληλα, έδειξε έντονο φιλανθρωπικό ενδιαφέρον και πραγματοποίησε αναρίθμητες δωρεές, όχι μόνο στην ελληνική κοινότητα και εκκλησία αλλά και σε οργανισμός και φορείς της Νέας Υόρκης. Τα τελευταία χρόνια τίμησε τη γενέτειρά του με την υψηλού επιπέδου ξενοδοχειακή μονάδα που δημιούργησε στην περιοχή μας, πρόσφερε πολλές θέσεις εργασίας στην τοπική κοινωνία και έγινε ο πρωτεργάτης για τη δημιουργία αντίστοιχων επιχειρήσεων στον τόπο μας.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην σύζυγό του και στους οικείους. Θα τον θυμόμαστε για πάντα μέσα από το έργο του.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας
Θεόδωρος Ν. Βερούτης


Πέτρος Δούκας: «Ας είναι παράδειγμα για όλους μας»
‘Έφυγε’ σήμερα το πρωί ο σπουδαίος ομογενής πατριώτης και μεγάλος ευεργέτης της Σπάρτης Δημήτρης Καλοειδής!

Το 1974 μετανάστευσε από τη Πετρίνα στη Νέα Υόρκη, όπου με το προοδευτικό μυαλό του και σκληρή δουλειά ξεκίνησε ανοίγοντας ένα μικρό εστιατόριο και μετά αλυσίδα καταστημάτων! Με τη σύζυγό του Γεωργία, που πάντα δίπλα του του έδινε δύναμη, με τις πρώτες κιόλας επιχειρηματικές τους επιτυχίες, επιδόθηκαν αμέσως στο φιλανθρωπικό τους έργο!

Ας είναι παράδειγμα για όλους μας! Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει!

Ο Δήμος Σπάρτης θα τον τιμήσει όπως του αξίζει!!

Πέτρος Δούκας
Δήμαρχος Σπάρτης


Βαγγέλης Βαλιώτης: «Η Λακωνία δεν θα τον ξεχάσει ποτέ»
Με μεγάλη λύπη πληροφορηθήκαμε το θάνατο του Λάκωνα πατριώτη, Δημητρίου Καλοειδή, ευεργέτη του τόπου μας.

Η Λακωνία, που τόσο αγάπησε, με τις μνήμες της να τον συντροφεύουν όλα τα χρόνια στην ξενιτιά, δεν θα τον ξεχάσει ποτέ, όχι μόνο για τις ευεργεσίες του, αλλά για την καλοσύνη και την απλότητά του.

Με κόπο, αγώνα και σκληρή δουλειά κατάφερε μακριά από την πατρίδα του πολλά.

Η Λακωνία όμως, ήταν κομμάτι της ζωής του και προσπάθησε με πολλούς τρόπους να την βοηθήσει κάνοντας αξιοθαύμαστες δωρεές προς την εκκλησία και συλλόγους.

Το ήθος του, η συνέπεια, η επαγγελματικότητα και η παρουσία του στο χώρο του τουρισμού, αποτελούν ένα ξεχωριστό παράδειγμα.

Κατασκεύασε  το ξενοδοχείο Mystras Grand Palace Resort & Spa στο Μυστρά, αλλάζοντας τα πάντα στο χώρο της διαμονής στη Σπάρτη.

Οι πράξεις του ήταν αξιέπαινες, η στάση της ζωής του και η χαμηλών τόνων προσωπικότητά του, αποτελούν στοιχεία ενός ευγενούς ανθρώπου με αρχές και παράδειγμα προς μίμηση.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στη σύζυγό του Γεωργία και ευχόμαστε να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Αιωνία του η μνήμη.

Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης Σπάρτης
Ευάγγελος Βαλιώτης

Ψήφισμα από το Ινστιτούτου Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού - «Το όνομα και το έργο του Δημητρίου Καλοειδή θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένα στην ιστορία του Ινστιτούτου και στη μνήμη όλων μας»
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού με οδύνη πληροφορήθηκε την απώλεια του μεγάλου Λάκωνα και φωτισμένου Έλληνα Δημητρίου Καλοειδή, ηγετικής προσωπικότητας της Ελληνικής Ομογένειας με τεράστια προσφορά στον Ελληνισμό.

Το Ινστιτούτο μας εκφράζει την ευγνωμοσύνη του και δεν θα λησμονήσει ποτέ την πολύπλευρη στήριξη που του προσέφερε ο Δημήτριος Καλοειδής σε χαλεπούς καιρούς συμβάλλοντας ουσιαστικά στη συνέχιση της λειτουργίας και της προσφοράς του στην επιστήμη, στην εκπαίδευση και στον πολιτισμό της πατρίδας μας.

Στην αγαπημένη και αφοσιωμένη του σύζυγο κυρία Γεωργία Καλοειδή εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας. Το όνομα και το έργο του Δημητρίου Καλοειδή θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένα στην ιστορία του Ινστιτούτου και στη μνήμη όλων μας.

Για το Δ.Σ. του Ινστιτούτου

Η Διευθύντρια
Καθηγήτρια Γεωργία Ξανθάκη-Καραμάνου

Αδαμαντία Τζανετέα: «Η χριστιανική του πίστη τον έκανε να συνδράμει αθόρυβα τόσο ανθρώπους που του ζητούσαν την βοήθεια όσο και την Εκκλησία στο φιλανθρωπικό της έργο»
Το δρόμο για «τις γειτονιές των Αγγέλων» πήρε ένας σπουδαίος, απλός και καλοσυνάτος άνθρωπος, ένας ευπατρίδης Λάκωνας ο Δημήτριος Καλοειδής.

Η ορμή του αετού που φώλιαζε μέσα του τον οδήγησε να αφήσει την Πετρίνα και να πάει στην Αμερική και εκεί να γίνει ένας απόλυτα επιτυχημένος και αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας.

Όμως τον τόπο που πρωταντίκρυσε τον ήλιο και βίωσε του Ταΰγετου την αύρα τον κουβαλούσε και τον αναπολούσε στην νέα του πατρίδα… Τούτος ο νόστος τον οδήγησε να γίνει ένας μεγάλος Ευεργέτης της Λακωνίας μας και των ανθρώπων της.

Η χριστιανική του πίστη τον έκανε να συνδράμει αθόρυβα τόσο ανθρώπους που του ζητούσαν την βοήθεια όσο και την Εκκλησία στο φιλανθρωπικό της έργο. 

Ήταν τυχερός γιατί στην πραγμάτωση των στόχων του είχε ένα ακλόνητο στήριγμα, την σύζυγό του την κ. Γεωργία, η οποία ήταν συνδημιουργός των έργων του.

Είναι τιμή μου που γνώρισα αυτό το ζευγάρι πρότυπο, αγωνιστών και συντρόφων. 

Θα μπορούσα να αναφέρω πάρα πολλά για τον Δημήτρη Καλοειδή αλλά δεν χρειάζεται εγκώμια ένας άνθρωπος που έγραψε ιστορία και άφησε ίχνη ανεξίτηλα με τα έργα του.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην σύζυγό του Γεωργία και στους οικείους του.

Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης: «Άφησε παντοτινά το αποτύπωμά του σαν άνθρωπος και επιχειρηματίας»
Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε το θάνατο του ξεχωριστού μέλους της κοινωνίας μας και του επιχειρηματικού κόσμου Δημητρίου Καλοειδή.

Ο εκλιπών συμπολίτης μας δραστηριοποιήθηκε πολλά χρόνια στην Αμερική με μεγάλη επιτυχία, αλλά και στην γενέτειρά του στην οποία δημιούργησε την εκπληκτική ξενοδοχειακή μονάδα με την επωνυμία MYSTRAS GRAND RESORT PALACE & SPA.

Παράλληλα, έδειξε έντονο φιλανθρωπικό ενδιαφέρον και πραγματοποίησε αναρίθμητες δωρεές, όχι μόνο στην ελληνική κοινότητα και εκκλησία αλλά και σε οργανισμός και φορείς της Νέας Υόρκης.

Πρόσφερε δεκάδες θέσεις εργασίας και άφησε παντοτινά το αποτύπωμά του σαν άνθρωπος και επιχειρηματίας.

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά  μας στην σύζυγό του Γεωργία.

ΤΟ Δ.Σ
ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ


Επιμελητήριο Λακωνίας: «Ο Δημήτριος Καλοειδής ευεργέτησε τη Λακωνία και τον ελληνισμό»
Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λακωνίας εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για την απώλεια του Δημητρίου Καλοειδή, ενός σπουδαίου ευεργέτη του τόπου μας και άξιου επιχειρηματία.

Ο Δημήτριος Καλοειδής ευεργέτησε τη Λακωνία και τον ελληνισμό ως ομογενής με αξιόλογη δράση για τη διάδοση και διάσωση του ελληνικού στοιχείου στην Αμερική όπου μετανάστευσε, ως δωρητής σε οργανισμούς και φορείς, αλλά και ως αξιοθαύμαστος επιχειρηματίας τόσο στις ΗΠΑ όσο και στη Λακωνία με τη δημιουργία της υψηλού επιπέδου ξενοδοχειακής μονάδας Mystras Grand Palace Resort & Spa, στο Μυστρά. Πρόσφερε πολλές θέσεις εργασίας στην τοπική κοινωνία σε μια δύσκολη εποχή και έγινε εμπνευστής για τη δημιουργία αντίστοιχων επιχειρήσεων στον τόπο μας, που τόσο τις έχει ανάγκη για την ανάπτυξή του.

Αποτέλεσε φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση διότι με αγώνα και σκληρή δουλειά κατάφερε πολλά, χωρίς να απωλέσει  το ήθος του ευγενούς ανθρώπου και την αγάπη του για την πατρίδα.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στη σύζυγό του Γεωργία, στους οικείους και συνεργάτες του. 

Αιωνία του η μνήμη.

Επιμελητήριο Λακωνίας


Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών Εμπορικών Σωματείων Λακωνίας: «Aυτοδημιούργητος και με σκληρή εργασία κατέκτησε στον υπέρτατο βαθμό το Αμερικανικό Όνειρο»
Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών Εμπορικών Σωματείων Λακωνίας εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια του ευπατρίδη ομογενή Δημητρίου Καλοειδή.

Ο εκλιπών, αυτοδημιούργητος και με σκληρή εργασία κατέκτησε στον υπέρτατο βαθμό το Αμερικανικό Όνειρο, αφού η επικερδής επαγγελματική-επιχειρηματική δραστηριότητά του τον κατέταξε ως έναν από τους επιτυχημένους και επιφανείς Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες. Περαιτέρω, ο Δημήτριος Καλοειδής, εμφορούμενος από πανανθρώπινα ιδανικά που χαρακτηρίζουν την ελληνική ψυχή, αυτά της φιλανθρωπίας, της προσφοράς στον ελληνισμό και στην πατρώα γη, ενήργησε πολύ συχνά ως δωρητής σε οργανισμούς, φορείς και ιδρύματα. Κορυφαία επιχειρηματική δράση του, που κύριο σκοπό είχε την πολύπλευρη ανάπτυξη της Λακωνίας, είναι η δημιουργία και λειτουργία της πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας Mystras Grand Palace Resort & Spa στο Μυστρά.

Στη συνοδοιπόρο του στη ζωή, στις επιχειρηματικές δραστηριότητες και στα αισθήματα προσφοράς τη σύζυγό του Γεωργία, καθώς στους οικείους και τους συνεργάτες του, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια!

Το Διοικητικό Συμβούλιο


Σπαρτιατικός: «Είμαστε διπλά ευγνώμονες»
Το Δ.Σ. του Σπαρτιατικού Γ.Σ. αισθάνεται την ανάγκη να αποχαιρετήσει τον εκλιπόντα Δημήτριο Καλοειδή εκφράζοντας δημόσια τη μεγάλη του ευγνωμοσύνη για την προσφορά του. Μια προσφορά που, στις διάφορες μορφές της, αγκάλιασε όχι μόνο τον τόπο του, όχι μόνο την ομογένεια, αλλά τον ελληνισμό ολόκληρο.

Και βεβαίως η προσφορά του αγκάλιασε και το σύλλογό μας.

Είμαστε διπλά ευγνώμονες.

Ειλικρινή συλλυπητήρια στην πολυαγαπημένη του σύζυγο Γεωργία.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος  
Παναγιώτης Πριστούρης                                                                             

Ο Γεν. Γραμματέας
Ιωάννης Σταυρόπουλος


Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης: «Απέδειξε ότι οι διαχρονικές αξίες της ανιδιοτελούς προσφοράς προς τον τόπο δεν έχουν χαθεί στη δίνη της σύγχρονης επιδίωξης της πρόσκαιρης φήμης και των εγωκεντρικών επιδιώξεων»
Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης, με την αγγελία του θανάτου του Δημητρίου Καλοειδή, εκφράζει την λύπη του για την απώλεια του επιφανούς ομογενούς Λάκωνα και δωρητή του Συλλόγου.

Ο Δημήτριος Καλοειδής με το έντονο φιλανθρωπικό ενδιαφέρον και τις αναρίθμητες δωρεές, όχι μόνο στην ομογένεια, στην εκκλησία και σε οργανισμούς και φορείς στις ΗΠΑ αλλά και στην Λακωνία, απέδειξε ότι οι διαχρονικές αξίες της ανιδιοτελούς προσφοράς προς τον τόπο δεν έχουν χαθεί στη δίνη της σύγχρονης επιδίωξης της πρόσκαιρης φήμης και των εγωκεντρικών επιδιώξεων.

Μαζί με τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην σύζυγο και στους οικείους του εκλιπόντα, το Δ.Σ. του Ε.Ο.Σ. Σπάρτης αποφάσισε  να καταθέσει, αντί στεφάνου, το συμβολικό ποσό των 100€ υπέρ του Ασύλου Ανιάτων Σπάρτης.

Αιωνία η μνήμη του

Το Διοικητικό Συμβούλιο


Ένωση Ξενοδοχείων Λακωνίας: «Ευχόμαστε ολόψυχα το σπουδαίο έργο του να είναι φάρος έμπνευσης για τον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και πυλώνας σταθερότητας στην δύσκολη εποχή που βιώνει η χώρα μας»
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας με μεγάλη συγκίνηση και σεβασμό αποχαιρετούμε σήμερα έναν πρωτοπόρο Λάκωνα πατριώτη, με έμπρακτα μεγάλη προσφορά και αμέριστη αγάπη προς τον τόπο καταγωγής του, το Δημήτρη Καλοειδή, έναν ξεχωριστό, ταλαντούχο και επιτυχημένο άνθρωπο της Ομογένειας, μα πρωτίστως αποχαιρετούμε έναν υποδειγματικό και άξιο επιχειρηματία.

Πνεύμα δημιουργικό ο Δημήτρης Καλοειδής, οραματίστηκε και δημιούργησε το πεντάστερο ξενοδοχείο Mystras Grand Palace Resort & Spa, ένα πρότυπο χώρο φιλοξενίας, ανοίγοντας έτσι νέους δρόμους στον τουρισμό υψηλού προφίλ, στη Λακωνία.

Η πρόσφατη απώλεια του Δημήτρη Καλοειδή συγκλόνισε βαθύτατα όλους μας και δύσκολα αναπληρώνεται. Αφήνει πίσω του όμως ως παρακαταθήκη, μία διαδρομή συνέπειας και υποδειγματικής προσφοράς στον τομέα της ξενοδοχίας.

Αποχαιρετούμε σήμερα αυτόν τον σπουδαίο Άνθρωπο και ευχόμαστε ολόψυχα το σπουδαίο έργο του να είναι φάρος έμπνευσης για τον επιχειρηματικό κόσμο, αλλά και πυλώνας σταθερότητας στην δύσκολη εποχή που βιώνει η χώρα μας.

Εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στη σύζυγό του Γεωργία, στους οικείους του και στους συνεργάτες του. 

Να είναι αιωνία η μνήμη του.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος       
Δημήτρης Ε. Πολλάλης

Ο Γεν. Γραμματέας
Γεώργιος Ατσαβές


Δικηγορικός Σύλλογος Σπάρτης: «Υπήρξε ένας μεγάλος Λάκωνας»
Οι δικηγόροι του Πρωτοδικείου Σπάρτης αποχαιρετούν το Δημήτριο Καλοειδή στο ταξίδι του για την άλλη ζωή. Υπήρξε ένας ωραίος  Έλληνας. Υπήρξε ένας μεγάλος Λάκωνας. Υπήρξε  αληθινός πατριώτης. Άνθρωπος της δημιουργίας και της προόδου μεγαλούργησε και διέπρεψε, όπου κι’ αν βρέθηκε.

Η ζωή και το έργο του ας γίνουν κληροδότημα αξιών ζωής και αλήστου μνήμης, για τώρα και για το μέλλον.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης

Ο Πρόεδρος                          
Παναγιώτης Κομνηνός     

Η  Γραμματέας
Δήμητρα Κ. Λαδά       


Π.Σ. «Η Σπάρτη»: «Tο ήθος του, τα έργα του, και η φιλανθρωπική του δράση θα κρατήσουν την μνήμη του για πάντα ζωντανή»
Ο Πρόεδρος του Π.Σ. “Η Σπάρτη” Γεώργιος Σκαφιδάς, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια τους για την απώλεια του Δημητρίου Καλοειδή, στην σύζυγό του, Γεωργία, στην οικογένειά του και στους οικείους.

Ο Δημήτρης Καλοειδής υπήρξε ένας ευεργέτης για την πατρίδα του, το ήθος του, τα έργα του, και η φιλανθρωπική του δράση θα κρατήσουν την μνήμη του για πάντα ζωντανή.

Αιωνία του η μνήμη.    


Βασίλειος Βλαχάκος: «Στη μνήμη του Δ. Καλοειδή»
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΛΟΕΙΔΗΣ
(1934- 2019)

Με το «δαιμόνιο» του Έλληνα στο αίμα του
άνοιξε από την Πετρίνα τα φτερά του
πέταξε πέρα απ’ του Ταϋγέτου την κορυφή
το άγνωστο να κατακτήσει με το βλέμμα του
να κάνει πράξη και αληθινά τα όνειρά του
πόθος φλογερός κι επιθυμία του κρυφή.
«Πήρε τα μάτια του» κ’ έφτασε στα πέρατα
στα δύσκολα έβαλε ψηλότερα τον πήχη
χόρεψε ευτυχής του Ησαΐα το χορό
έπιασε τη ζωή ευθύς από τα κέρατα
και από τα μαλλιά αργότερα την τύχη
όσα τα «θέλω», τόσα πολλά και τα «μπορώ».
Με ύφος, ήθος και διορατικότητα
σε είδη εστίασης «Καλοειδής», ειδήμων
επιχειρηματίας έντιμος και ευγενής
πολυσχιδής, λαμπρή προσωπικότητα
πολίτης εξαίρετος και αιδήμων
διακεκριμένος και ξακουστός ομογενής.
Με δωρεές και ευεργεσίες αξιόλογες
«Άρχοντας» η τιμή απ’ το Πατριαρχείο
η προσφορά και η αλληλεγγύη διαρκής
πολλές οι αγαθοεργίες και ομόλογες
πάμπλουτο της καρδιάς του το αρχείο 
για τον εαυτό του πάντα ολιγαρκής.
 * * * * *
Αστράφτει περίλαμπρο και ξάστερο
στον κάμπο του Μυστρά το όραμά τους
 κάτω από της Λακεδαίμονος τον ουρανό
μες τις πορτοκαλιές και στις ελιές «Πεντάστερο»
κόσμημα της Σπάρτης το κατόρθωμά τους
επίτευγμα του ζεύγους μέγα και τρανό.

Νεοκλής Κρητικός: «Ο Δημήτρης Καλοειδής άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στο νομό μας»
Με συγκίνηση και θλίψη  έμαθα για το στερνό ταξίδι του συμπατριώτη μας.

Ο Δημήτρης Καλοειδής, ήταν ένας ζεστός, ξεχωριστός άνθρωπος με ήθος, αξιοπρέπεια, σοβαρότητα, με καθαρότητα και ειλικρίνεια στο βλέμμα και ζεστασιά
ψυχής.

Υπήρξε γνήσιος πατριώτης κι άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στο νομό μας.

Τον αποχαιρετώ με τον οφειλόμενο σεβασμό αλλά κι ευγνωμοσύνη για όσα  προσέφερε στον τόπο μας.

Τα θερμά μου και ειλικρινή συλλυπητήρια στην πολυαγαπημένη του σύζυγο
Γεωργία.

Καλό του ταξίδι. Καλό Παράδεισο να έχει.

Με εκτίμηση
Νεοκλής Κρητικός


Σταύρος Αραχωβίτης: «Ας μείνει η μνήμη του ζωντανή δια μέσου της δράσης του»

Ένας σπουδαίος Λάκωνας της Διασποράς δεν είναι μαζί μας πλέον.

Ο Τζίμης Καλοειδής από την Πετρίνα στην Αμερική, εργάζεται σκληρά, διαπρέπει και προσφέρει στην Ομογένεια αλλά και στη γενέτειρα, πάντα ανιδιοτελώς, σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο.

Συμβάλλει στην διάδοση της ελληνικής παιδείας στην Αμερική με την δημιουργία ελληνικών σχολείων.

Αγαπάει την τέχνη και δημιουργεί στον Μυστρά ένα έργο που αναβαθμίζει την φιλοξενία στο νομό.

Εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια στην σύζυγο του Γεωργία και στα αγαπημένα του πρόσωπα.

Ας μείνει η μνήμη του ζωντανή δια μέσου της δράσης του.

Σταύρος Αραχωβίτης
Βουλευτής Λακωνίας ΣΥΡΙΖΑ


Θεόδωρος Βερούτης: «Θα τον θυμόμαστε για πάντα μέσα από το έργο του»

Με θλίψη πληροφορήθηκα την είδηση της εκδημίας του σπουδαίου ευεργέτη του τόπου μας Δημήτριου Καλοειδή.

Ο Δημήτριος Καλοειδής υπήρξε ένας ομογενής που έθεσε στόχο ζωής όχι μόνο την διάδοση και διάσωση του ελληνικού στοιχείου στην Αμερική όπου μετανάστευσε αλλά και την υποστήριξη και ενίσχυση της πατρίδας του με όποια μέσα διέθετε.

Ο Δημήτριος Καλοειδής, έζησε στη Νέα Υόρκη όπου και δραστηριοποιήθηκε με επιτυχία στον επιχειρηματικό χώρο. Παράλληλα, έδειξε έντονο φιλανθρωπικό ενδιαφέρον και πραγματοποίησε αναρίθμητες δωρεές, όχι μόνο στην ελληνική κοινότητα και εκκλησία αλλά και σε οργανισμός και φορείς της Νέας Υόρκης. Τα τελευταία χρόνια τίμησε τη γενέτειρά του με την υψηλού επιπέδου ξενοδοχειακή μονάδα που δημιούργησε στην περιοχή μας, πρόσφερε πολλές θέσεις εργασίας στην τοπική κοινωνία και έγινε ο πρωτεργάτης για τη δημιουργία αντίστοιχων επιχειρήσεων στον τόπο μας.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην σύζυγό του και στους οικείους. Θα τον θυμόμαστε για πάντα μέσα από το έργο του.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας
Θεόδωρος Ν. Βερούτης


Πέτρος Δούκας: «Ας είναι παράδειγμα για όλους μας»
‘Έφυγε’ σήμερα το πρωί ο σπουδαίος ομογενής πατριώτης και μεγάλος ευεργέτης της Σπάρτης Δημήτρης Καλοειδής!

Το 1974 μετανάστευσε από τη Πετρίνα στη Νέα Υόρκη, όπου με το προοδευτικό μυαλό του και σκληρή δουλειά ξεκίνησε ανοίγοντας ένα μικρό εστιατόριο και μετά αλυσίδα καταστημάτων! Με τη σύζυγό του Γεωργία, που πάντα δίπλα του του έδινε δύναμη, με τις πρώτες κιόλας επιχειρηματικές τους επιτυχίες, επιδόθηκαν αμέσως στο φιλανθρωπικό τους έργο!

Ας είναι παράδειγμα για όλους μας! Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει!

Ο Δήμος Σπάρτης θα τον τιμήσει όπως του αξίζει!!

Πέτρος Δούκας
Δήμαρχος Σπάρτης


Βαγγέλης Βαλιώτης: «Η Λακωνία δεν θα τον ξεχάσει ποτέ»
Με μεγάλη λύπη πληροφορηθήκαμε το θάνατο του Λάκωνα πατριώτη, Δημητρίου Καλοειδή, ευεργέτη του τόπου μας.

Η Λακωνία, που τόσο αγάπησε, με τις μνήμες της να τον συντροφεύουν όλα τα χρόνια στην ξενιτιά, δεν θα τον ξεχάσει ποτέ, όχι μόνο για τις ευεργεσίες του, αλλά για την καλοσύνη και την απλότητά του.

Με κόπο, αγώνα και σκληρή δουλειά κατάφερε μακριά από την πατρίδα του πολλά.

Η Λακωνία όμως, ήταν κομμάτι της ζωής του και προσπάθησε με πολλούς τρόπους να την βοηθήσει κάνοντας αξιοθαύμαστες δωρεές προς την εκκλησία και συλλόγους.

Το ήθος του, η συνέπεια, η επαγγελματικότητα και η παρουσία του στο χώρο του τουρισμού, αποτελούν ένα ξεχωριστό παράδειγμα.

Κατασκεύασε  το ξενοδοχείο Mystras Grand Palace Resort & Spa στο Μυστρά, αλλάζοντας τα πάντα στο χώρο της διαμονής στη Σπάρτη.

Οι πράξεις του ήταν αξιέπαινες, η στάση της ζωής του και η χαμηλών τόνων προσωπικότητά του, αποτελούν στοιχεία ενός ευγενούς ανθρώπου με αρχές και παράδειγμα προς μίμηση.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στη σύζυγό του Γεωργία και ευχόμαστε να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Αιωνία του η μνήμη.

Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης Σπάρτης
Ευάγγελος Βαλιώτης

Ψήφισμα από το Ινστιτούτου Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού - «Το όνομα και το έργο του Δημητρίου Καλοειδή θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένα στην ιστορία του Ινστιτούτου και στη μνήμη όλων μας»
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού με οδύνη πληροφορήθηκε την απώλεια του μεγάλου Λάκωνα και φωτισμένου Έλληνα Δημητρίου Καλοειδή, ηγετικής προσωπικότητας της Ελληνικής Ομογένειας με τεράστια προσφορά στον Ελληνισμό.

Το Ινστιτούτο μας εκφράζει την ευγνωμοσύνη του και δεν θα λησμονήσει ποτέ την πολύπλευρη στήριξη που του προσέφερε ο Δημήτριος Καλοειδής σε χαλεπούς καιρούς συμβάλλοντας ουσιαστικά στη συνέχιση της λειτουργίας και της προσφοράς του στην επιστήμη, στην εκπαίδευση και στον πολιτισμό της πατρίδας μας.

Στην αγαπημένη και αφοσιωμένη του σύζυγο κυρία Γεωργία Καλοειδή εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας. Το όνομα και το έργο του Δημητρίου Καλοειδή θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένα στην ιστορία του Ινστιτούτου και στη μνήμη όλων μας.

Για το Δ.Σ. του Ινστιτούτου

Η Διευθύντρια
Καθηγήτρια Γεωργία Ξανθάκη-Καραμάνου

Αδαμαντία Τζανετέα: «Η χριστιανική του πίστη τον έκανε να συνδράμει αθόρυβα τόσο ανθρώπους που του ζητούσαν την βοήθεια όσο και την Εκκλησία στο φιλανθρωπικό της έργο»
Το δρόμο για «τις γειτονιές των Αγγέλων» πήρε ένας σπουδαίος, απλός και καλοσυνάτος άνθρωπος, ένας ευπατρίδης Λάκωνας ο Δημήτριος Καλοειδής.

Η ορμή του αετού που φώλιαζε μέσα του τον οδήγησε να αφήσει την Πετρίνα και να πάει στην Αμερική και εκεί να γίνει ένας απόλυτα επιτυχημένος και αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας.

Όμως τον τόπο που πρωταντίκρυσε τον ήλιο και βίωσε του Ταΰγετου την αύρα τον κουβαλούσε και τον αναπολούσε στην νέα του πατρίδα… Τούτος ο νόστος τον οδήγησε να γίνει ένας μεγάλος Ευεργέτης της Λακωνίας μας και των ανθρώπων της.

Η χριστιανική του πίστη τον έκανε να συνδράμει αθόρυβα τόσο ανθρώπους που του ζητούσαν την βοήθεια όσο και την Εκκλησία στο φιλανθρωπικό της έργο. 

Ήταν τυχερός γιατί στην πραγμάτωση των στόχων του είχε ένα ακλόνητο στήριγμα, την σύζυγό του την κ. Γεωργία, η οποία ήταν συνδημιουργός των έργων του.

Είναι τιμή μου που γνώρισα αυτό το ζευγάρι πρότυπο, αγωνιστών και συντρόφων. 

Θα μπορούσα να αναφέρω πάρα πολλά για τον Δημήτρη Καλοειδή αλλά δεν χρειάζεται εγκώμια ένας άνθρωπος που έγραψε ιστορία και άφησε ίχνη ανεξίτηλα με τα έργα του.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην σύζυγό του Γεωργία και στους οικείους του.

Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης: «Άφησε παντοτινά το αποτύπωμά του σαν άνθρωπος και επιχειρηματίας»
Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε το θάνατο του ξεχωριστού μέλους της κοινωνίας μας και του επιχειρηματικού κόσμου Δημητρίου Καλοειδή.

Ο εκλιπών συμπολίτης μας δραστηριοποιήθηκε πολλά χρόνια στην Αμερική με μεγάλη επιτυχία, αλλά και στην γενέτειρά του στην οποία δημιούργησε την εκπληκτική ξενοδοχειακή μονάδα με την επωνυμία MYSTRAS GRAND RESORT PALACE & SPA.

Παράλληλα, έδειξε έντονο φιλανθρωπικό ενδιαφέρον και πραγματοποίησε αναρίθμητες δωρεές, όχι μόνο στην ελληνική κοινότητα και εκκλησία αλλά και σε οργανισμός και φορείς της Νέας Υόρκης.

Πρόσφερε δεκάδες θέσεις εργασίας και άφησε παντοτινά το αποτύπωμά του σαν άνθρωπος και επιχειρηματίας.

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά  μας στην σύζυγό του Γεωργία.

ΤΟ Δ.Σ
ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ


Επιμελητήριο Λακωνίας: «Ο Δημήτριος Καλοειδής ευεργέτησε τη Λακωνία και τον ελληνισμό»
Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λακωνίας εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για την απώλεια του Δημητρίου Καλοειδή, ενός σπουδαίου ευεργέτη του τόπου μας και άξιου επιχειρηματία.

Ο Δημήτριος Καλοειδής ευεργέτησε τη Λακωνία και τον ελληνισμό ως ομογενής με αξιόλογη δράση για τη διάδοση και διάσωση του ελληνικού στοιχείου στην Αμερική όπου μετανάστευσε, ως δωρητής σε οργανισμούς και φορείς, αλλά και ως αξιοθαύμαστος επιχειρηματίας τόσο στις ΗΠΑ όσο και στη Λακωνία με τη δημιουργία της υψηλού επιπέδου ξενοδοχειακής μονάδας Mystras Grand Palace Resort & Spa, στο Μυστρά. Πρόσφερε πολλές θέσεις εργασίας στην τοπική κοινωνία σε μια δύσκολη εποχή και έγινε εμπνευστής για τη δημιουργία αντίστοιχων επιχειρήσεων στον τόπο μας, που τόσο τις έχει ανάγκη για την ανάπτυξή του.

Αποτέλεσε φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση διότι με αγώνα και σκληρή δουλειά κατάφερε πολλά, χωρίς να απωλέσει  το ήθος του ευγενούς ανθρώπου και την αγάπη του για την πατρίδα.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στη σύζυγό του Γεωργία, στους οικείους και συνεργάτες του. 

Αιωνία του η μνήμη.

Επιμελητήριο Λακωνίας


Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών Εμπορικών Σωματείων Λακωνίας: «Aυτοδημιούργητος και με σκληρή εργασία κατέκτησε στον υπέρτατο βαθμό το Αμερικανικό Όνειρο»
Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών Εμπορικών Σωματείων Λακωνίας εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια του ευπατρίδη ομογενή Δημητρίου Καλοειδή.

Ο εκλιπών, αυτοδημιούργητος και με σκληρή εργασία κατέκτησε στον υπέρτατο βαθμό το Αμερικανικό Όνειρο, αφού η επικερδής επαγγελματική-επιχειρηματική δραστηριότητά του τον κατέταξε ως έναν από τους επιτυχημένους και επιφανείς Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες. Περαιτέρω, ο Δημήτριος Καλοειδής, εμφορούμενος από πανανθρώπινα ιδανικά που χαρακτηρίζουν την ελληνική ψυχή, αυτά της φιλανθρωπίας, της προσφοράς στον ελληνισμό και στην πατρώα γη, ενήργησε πολύ συχνά ως δωρητής σε οργανισμούς, φορείς και ιδρύματα. Κορυφαία επιχειρηματική δράση του, που κύριο σκοπό είχε την πολύπλευρη ανάπτυξη της Λακωνίας, είναι η δημιουργία και λειτουργία της πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας Mystras Grand Palace Resort & Spa στο Μυστρά.

Στη συνοδοιπόρο του στη ζωή, στις επιχειρηματικές δραστηριότητες και στα αισθήματα προσφοράς τη σύζυγό του Γεωργία, καθώς στους οικείους και τους συνεργάτες του, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια!

Το Διοικητικό Συμβούλιο


Σπαρτιατικός: «Είμαστε διπλά ευγνώμονες»
Το Δ.Σ. του Σπαρτιατικού Γ.Σ. αισθάνεται την ανάγκη να αποχαιρετήσει τον εκλιπόντα Δημήτριο Καλοειδή εκφράζοντας δημόσια τη μεγάλη του ευγνωμοσύνη για την προσφορά του. Μια προσφορά που, στις διάφορες μορφές της, αγκάλιασε όχι μόνο τον τόπο του, όχι μόνο την ομογένεια, αλλά τον ελληνισμό ολόκληρο.

Και βεβαίως η προσφορά του αγκάλιασε και το σύλλογό μας.

Είμαστε διπλά ευγνώμονες.

Ειλικρινή συλλυπητήρια στην πολυαγαπημένη του σύζυγο Γεωργία.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος  
Παναγιώτης Πριστούρης                                                                             

Ο Γεν. Γραμματέας
Ιωάννης Σταυρόπουλος


Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης: «Απέδειξε ότι οι διαχρονικές αξίες της ανιδιοτελούς προσφοράς προς τον τόπο δεν έχουν χαθεί στη δίνη της σύγχρονης επιδίωξης της πρόσκαιρης φήμης και των εγωκεντρικών επιδιώξεων»
Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης, με την αγγελία του θανάτου του Δημητρίου Καλοειδή, εκφράζει την λύπη του για την απώλεια του επιφανούς ομογενούς Λάκωνα και δωρητή του Συλλόγου.

Ο Δημήτριος Καλοειδής με το έντονο φιλανθρωπικό ενδιαφέρον και τις αναρίθμητες δωρεές, όχι μόνο στην ομογένεια, στην εκκλησία και σε οργανισμούς και φορείς στις ΗΠΑ αλλά και στην Λακωνία, απέδειξε ότι οι διαχρονικές αξίες της ανιδιοτελούς προσφοράς προς τον τόπο δεν έχουν χαθεί στη δίνη της σύγχρονης επιδίωξης της πρόσκαιρης φήμης και των εγωκεντρικών επιδιώξεων.

Μαζί με τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην σύζυγο και στους οικείους του εκλιπόντα, το Δ.Σ. του Ε.Ο.Σ. Σπάρτης αποφάσισε  να καταθέσει, αντί στεφάνου, το συμβολικό ποσό των 100€ υπέρ του Ασύλου Ανιάτων Σπάρτης.

Αιωνία η μνήμη του

Το Διοικητικό Συμβούλιο


Ένωση Ξενοδοχείων Λακωνίας: «Ευχόμαστε ολόψυχα το σπουδαίο έργο του να είναι φάρος έμπνευσης για τον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και πυλώνας σταθερότητας στην δύσκολη εποχή που βιώνει η χώρα μας»
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας με μεγάλη συγκίνηση και σεβασμό αποχαιρετούμε σήμερα έναν πρωτοπόρο Λάκωνα πατριώτη, με έμπρακτα μεγάλη προσφορά και αμέριστη αγάπη προς τον τόπο καταγωγής του, το Δημήτρη Καλοειδή, έναν ξεχωριστό, ταλαντούχο και επιτυχημένο άνθρωπο της Ομογένειας, μα πρωτίστως αποχαιρετούμε έναν υποδειγματικό και άξιο επιχειρηματία.

Πνεύμα δημιουργικό ο Δημήτρης Καλοειδής, οραματίστηκε και δημιούργησε το πεντάστερο ξενοδοχείο Mystras Grand Palace Resort & Spa, ένα πρότυπο χώρο φιλοξενίας, ανοίγοντας έτσι νέους δρόμους στον τουρισμό υψηλού προφίλ, στη Λακωνία.

Η πρόσφατη απώλεια του Δημήτρη Καλοειδή συγκλόνισε βαθύτατα όλους μας και δύσκολα αναπληρώνεται. Αφήνει πίσω του όμως ως παρακαταθήκη, μία διαδρομή συνέπειας και υποδειγματικής προσφοράς στον τομέα της ξενοδοχίας.

Αποχαιρετούμε σήμερα αυτόν τον σπουδαίο Άνθρωπο και ευχόμαστε ολόψυχα το σπουδαίο έργο του να είναι φάρος έμπνευσης για τον επιχειρηματικό κόσμο, αλλά και πυλώνας σταθερότητας στην δύσκολη εποχή που βιώνει η χώρα μας.

Εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στη σύζυγό του Γεωργία, στους οικείους του και στους συνεργάτες του. 

Να είναι αιωνία η μνήμη του.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος       
Δημήτρης Ε. Πολλάλης

Ο Γεν. Γραμματέας
Γεώργιος Ατσαβές


Δικηγορικός Σύλλογος Σπάρτης: «Υπήρξε ένας μεγάλος Λάκωνας»
Οι δικηγόροι του Πρωτοδικείου Σπάρτης αποχαιρετούν το Δημήτριο Καλοειδή στο ταξίδι του για την άλλη ζωή. Υπήρξε ένας ωραίος  Έλληνας. Υπήρξε ένας μεγάλος Λάκωνας. Υπήρξε  αληθινός πατριώτης. Άνθρωπος της δημιουργίας και της προόδου μεγαλούργησε και διέπρεψε, όπου κι’ αν βρέθηκε.

Η ζωή και το έργο του ας γίνουν κληροδότημα αξιών ζωής και αλήστου μνήμης, για τώρα και για το μέλλον.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης

Ο Πρόεδρος                          
Παναγιώτης Κομνηνός     

Η  Γραμματέας
Δήμητρα Κ. Λαδά       


Π.Σ. «Η Σπάρτη»: «Tο ήθος του, τα έργα του, και η φιλανθρωπική του δράση θα κρατήσουν την μνήμη του για πάντα ζωντανή»
Ο Πρόεδρος του Π.Σ. “Η Σπάρτη” Γεώργιος Σκαφιδάς, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια τους για την απώλεια του Δημητρίου Καλοειδή, στην σύζυγό του, Γεωργία, στην οικογένειά του και στους οικείους.

Ο Δημήτρης Καλοειδής υπήρξε ένας ευεργέτης για την πατρίδα του, το ήθος του, τα έργα του, και η φιλανθρωπική του δράση θα κρατήσουν την μνήμη του για πάντα ζωντανή.

Αιωνία του η μνήμη.    


Βασίλειος Βλαχάκος: «Στη μνήμη του Δ. Καλοειδή»
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΛΟΕΙΔΗΣ
(1934- 2019)

Με το «δαιμόνιο» του Έλληνα στο αίμα του
άνοιξε από την Πετρίνα τα φτερά του
πέταξε πέρα απ’ του Ταϋγέτου την κορυφή
το άγνωστο να κατακτήσει με το βλέμμα του
να κάνει πράξη και αληθινά τα όνειρά του
πόθος φλογερός κι επιθυμία του κρυφή.
«Πήρε τα μάτια του» κ’ έφτασε στα πέρατα
στα δύσκολα έβαλε ψηλότερα τον πήχη
χόρεψε ευτυχής του Ησαΐα το χορό
έπιασε τη ζωή ευθύς από τα κέρατα
και από τα μαλλιά αργότερα την τύχη
όσα τα «θέλω», τόσα πολλά και τα «μπορώ».
Με ύφος, ήθος και διορατικότητα
σε είδη εστίασης «Καλοειδής», ειδήμων
επιχειρηματίας έντιμος και ευγενής
πολυσχιδής, λαμπρή προσωπικότητα
πολίτης εξαίρετος και αιδήμων
διακεκριμένος και ξακουστός ομογενής.
Με δωρεές και ευεργεσίες αξιόλογες
«Άρχοντας» η τιμή απ’ το Πατριαρχείο
η προσφορά και η αλληλεγγύη διαρκής
πολλές οι αγαθοεργίες και ομόλογες
πάμπλουτο της καρδιάς του το αρχείο 
για τον εαυτό του πάντα ολιγαρκής.
 * * * * *
Αστράφτει περίλαμπρο και ξάστερο
στον κάμπο του Μυστρά το όραμά τους
 κάτω από της Λακεδαίμονος τον ουρανό
μες τις πορτοκαλιές και στις ελιές «Πεντάστερο»
κόσμημα της Σπάρτης το κατόρθωμά τους
επίτευγμα του ζεύγους μέγα και τρανό.

Μοιράσου το άρθρο:

Η APELA προτείνει

image

images Κοινωνική Δραστηριότητα
04-10-2021

Κανονικά οι παρελάσεις την 28η Οκτωβρίου

images Κοινωνική Δραστηριότητα
20-09-2021

Έφυγε από τη ζωή η Κατερίνα Φέικου - Περδίκη

images Κοινωνική Δραστηριότητα
16-09-2021

Εκλογές στο Σωματείο ΑμεΑ Λακωνίας

images Κοινωνική Δραστηριότητα
08-09-2021

Η Σπάρτη δίπλα στο «Χαμόγελο του Παιδιού»!