Μια πολύ χρήσιμη και συνάμα εντυπωσιακή άσκηση ετοιμότητας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Απριλίου στο Νοσοκομείο Σπάρτης, στην οποία πήρε μέρος το προσωπικό του νοσοκομείου, η Πυροσβεστική, η Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, ο Ερυθρός Σταυρός και εθελοντές διασώστες.

Η εν λόγω άσκηση διοργανώθηκε από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας σε συνεργασία με το Γ.Ν. Λακωνίας, προκειμένου να διαπιστωθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα του προσωπικού του νοσοκομείου και η αποτελεσματικότητα των υπόλοιπων υπηρεσιών που θα κληθούν να συνεργαστούν σε ένα πραγματικό περιστατικό άμεσης επέμβασης. Το σενάριο περιελάμβανε μεταξύ άλλων εκδήλωση πυρκαγιάς στα μαγειρεία, μερική εκκένωση του Νοσοκομείου Σπάρτης, απεγκλωβισμούς ατόμων από το κτήριο και παροχή πρώτων βοηθειών σε τραυματίες.

Σε δηλώσεις του στην apela.gr ο Διοικητής του Ε.Κ.ΕΠ.Υ. Νικόλαος Παπαευσταθίου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχή ολοκλήρωση της άσκησης, τη λειτουργία του προσωπικού του νοσοκομείου, αλλά και των υπόλοιπων υπηρεσιών, ενώ από την πλευρά του, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σωτήρης Μπότσιος, ευχαρίστησε τον κ. Παπαευσταθίου και το ΕΚΕΠΥ, το προσωπικό, τους εθελοντές και όλες τις υπηρεσίες που συνέδραμαν στην άσκηση.

Δείτε παρακάτω βίντεο και φωτογραφίες