Να ονομαστεί μια σημαντική οδός της Σπάρτης σε οδός «Σαράντου Καργάκου» προτείνει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ελπίδα» και Δημοτικός Σύμβουλος Σπάρτης κ. Χρήστος Αλεξάκος.

Ειδικότερα, σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης κ. Σπύρο Μοιράγια, αναφέρει:

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, η οποία επισκιάστηκε από την τραγική απώλεια του μεγάλου Λάκωνα φιλολόγου, ιστορικού και συγγραφέα, Σαράντου Καργάκου, επανέρχομαι στην πρόταση που σας κατέθεσα κατά τη συνεδρίαση και αφορούσε στην ονοματοδοσία μιας σημαντικής οδού της Σπάρτης η οποία θα φέρει το όνομα του αείμνηστου συμπατριώτη μας.

Επιπροσθέτως, να εξετάσετε και τη δυνατότητα:
α) φιλοξενίας αρχείου ή μέρους του αρχείου του, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σπάρτης (στέγαση στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης) ή στα Γενικά Αρχεία του Κράτους Νομού Λακωνίας και β) να φιλοτεχνηθεί η προτομή του σε περίοπτη θέση σε πλατεία της πόλης μας.

Σας παρακαλώ θερμά, να θέσετε, το θέμα αυτό, υπό την αιγίδα σας, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η απαιτούμενη διαδικασία που στόχο θα έχει τον ελάχιστο φόρο τιμής στον μεγάλο Δάσκαλο, Σαράντο Καργάκο. 

Μετά τιμής,

Χρήστος Αλεξάκος
Δημοτικός Σύμβουλος