Με εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέσθηκε το απόγευμα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς και της εορτής του Αγίου Βασιλείου, στον φερώνυμο Ιερό Ναό στις Εργατικές Κατοικίες Σπάρτης, ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας & Σπάρτης κ. Ευσταθίου και με τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών και των δύο ιεροδιακόνων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος κατά την ομιλία του, αναφέρθηκε στα διδάγματα που μπορούμε να αντλήσουμε από την βιοτή και το πολυποίκιλο έργο του Μ. Βασιλείου. Κατακλείοντας την ομιλία του, ευχήθηκε στους πιστούς, που είχαν κατακλύσει τον Ιερό Ναό, υγεία, χαρά και κατά Θεόν προκοπή για το νέο έτος.


Με την ολοκλήρωση του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε, ως είθισται, την πρώτη Βασιλόπιτα του νέου έτους. Ακολούθησε η διανομή των κομματιών και η ανταλλαγή ευχών.
Στον Εσπερινό παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Αθανάσιος Δαβάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα, ο Δήμαρχος Δ. Σπάρτης κ. Ευάγγελος Βαλιώτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σπυρίδων Μοιράγιας, ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σταύρος Αργειτάκος, ο Διοικητής της Στρατιωτικής Φρουράς Λακωνίας Ταξίαρχος κ. Ιορδάνης Χατζηνικολάου και ο αναπληρωτής Αστυνομικός Υποδιευθυντής Λακωνίας κ. Βασίλειος Τσιγαρίδης.


Πληροφορίες: immspartis.gr