Κάτω από τον Ιερό λόφο της Ακρόπολης δόθηκε στις 7 το πρωί της Παρασκευής 28 Σεπτεμβρίου, η εκκίνηση του 36ου Σπάρταθλον.

Στην αφετηρία βρέθηκαν 381 αθλητές και αθλήτριες από 51 χώρες, οι οποίοι καλούνται να καλύψουν τα 246 χιλιόμετρα της διαδρομής μέσα σε 36 ώρες και να τερματίσουν στο άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα στη Σπάρτη, με έπαθλο ένα κλαδί ελιάς και νερό από τον ποταμό Ευρώτα. Ανάμεσά τους και πέντε αθλητές από τη Λακωνία, η Ειρήνη Γιάννε, ο Κώστας Λαμπρινός, ο Ευθύμιος Κωσταρίδης, ο Θανάσης Καλαμαράς και ο Σπύρος Θεοδοσόπουλος.

Έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των δρομέων, οι σταθμοί βοηθείας των αθλητών (check points) ανέρχονται σε 75 και βρίσκονται εγκατεστημένοι κάθε 3 με 5 χιλιόμετρα, ενώ η πόλη μας είναι πανέτοιμη για την υποδοχή των Σπαρταθλητών.

Σήμερα, από το βράδυ έως τις πρώτες πρωινές ώρες, τα καταστήματα της πόλης θα παραμείνουν ανοικτά, ενώ από νωρίς αύριο το πρωί στο χώρο του τερματισμού, θα λάβουν χώρα δράσεις από πολιτιστικούς & λοιπούς φορείς της πόλης.