Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας & Σπάρτης και βρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής 16 Σεπτεμβρίου, στην Ακρόπολη της Αρχαίας Σπάρτης για να παρακολουθήσει τον υπαίθριο Αρχιερατικό Εσπερινό στη φερόμενη «Βασιλική του Οσίου Νίκωνος».

Το 1998, η Ιερά Μητρόπολη, τιμώντας τα χίλια χρόνια από την εις Κύριο εκδημία και οσιακή τελευτή του πολιούχου και προστάτη της Σπάρτης Αγίου Νίκωνος του «Μετανοείτε», πραγματοποίησε Εσπερινό στον ιστορικό αυτό χώρο, και φέτος, 20 χρόνια μετά, πήρε την απόφαση να επαναλάβει τη συγκεκριμένη τελετή.

Στον Εσπερινό συμμετείχε πλήθος ιερέων και ιεροψαλτών από πολλές Ενορίες της Ιεράς Μητρόπολης, τους οποίους και ευχαρίστησε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας & Σπάρτης κ. Ευστάθιος. Επίσης, ευχαρίστησε τις αρχές του τόπου και ειδικότερα την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας που όχι μόνο επέτρεψε να παραχωρηθεί ο χώρος για την εν λόγω θρησκευτική εκδήλωση, αλλά βοήθησε και τα μέγιστα για την πραγματοποίησή της.


Δείτε παρακάτω φωτογραφίες