Διατροφή αξίας με επίκεντρο το λακωνικό πορτοκάλι!

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 29 Απριλίου στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη.
Συγκεκριμένα, το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Μυστρά, διοργάνωσε εκδήλωση βράβευσης μαθητών και διάχυσης γνώσης με θέμα: Πορτοκάλι Λακωνίας: (Δια)Τροφή Αξίας... Θέμα Χημείας!
Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε η κα Ελένη Παλούμπα, MSc Χημικός, Υπεύθυνη του Ε.Κ.Φ.Ε. Λακωνίας, η οποία αναφέρθηκε στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών.
Στη συνέχεια ο Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Δρ. Παναγιώτης Μπασουράκος ανέπτυξε το θέμα «Μύθοι και Αλήθειες για τις Βιταμίνες», ενημερώνοντας το κοινό πολύπλευρα και λεπτομερώς.
Ακολούθως η κα Αναστασία Τριτάκη, Μ.Α. Κοινωνιολόγος, του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Μυστρά μίλησε για την υιοθέτηση της Μεσογειακής Διατροφής στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Μυστρά και για τις δράσεις του σχολείου.
Αμέσως μετά η κα Γεωργία Γιαννουλέα MSc Χημικός μίλησε για τον ποσοτικό προσδιορισμό της βιταμίνης C στον χυμό του πορτοκαλιού, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε και σχετικό πείραμα.
Μια πολύ σημαντική στιγμή της εκδήλωσης ήταν όταν μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό για την EUSO 2018, παρουσίασαν στους παρευρισκόμενους πως μετριέται η βιταμίνη C σε χυμούς, ενώ ακολούθησε απονομή επαίνων καθώς και βεβαιώσεων συμμετοχής στον διαγωνισμό για την Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με προσφορά χυμών, γλυκισμάτων και εδεσμάτων με κυρίαρχο στοιχείο το πορτοκάλι από:
• μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Μυστρά
• τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Επεξεργασίας Εσπεριδοειδών (Α.Σ.Ε.Ε.) Αμυκλών Σπάρτης «Λακωνία»,
• τον σεφ Νίκο Ζιάβρα - Εστιατόριο «Εν Χατίπι» (Π. Χρυσικού 27) και
• την Εύα Αθανασιάδη, Αρτοποιό - Ζαχαροπλάστη «Καφέ Κ.Τ.Ε.Λ. Σπάρτης»
Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 29 Απριλίου στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη.
Συγκεκριμένα, το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Μυστρά, διοργάνωσε εκδήλωση βράβευσης μαθητών και διάχυσης γνώσης με θέμα: Πορτοκάλι Λακωνίας: (Δια)Τροφή Αξίας... Θέμα Χημείας!
Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε η κα Ελένη Παλούμπα, MSc Χημικός, Υπεύθυνη του Ε.Κ.Φ.Ε. Λακωνίας, η οποία αναφέρθηκε στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών.
Στη συνέχεια ο Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Δρ. Παναγιώτης Μπασουράκος ανέπτυξε το θέμα «Μύθοι και Αλήθειες για τις Βιταμίνες», ενημερώνοντας το κοινό πολύπλευρα και λεπτομερώς.
Ακολούθως η κα Αναστασία Τριτάκη, Μ.Α. Κοινωνιολόγος, του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Μυστρά μίλησε για την υιοθέτηση της Μεσογειακής Διατροφής στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Μυστρά και για τις δράσεις του σχολείου.
Αμέσως μετά η κα Γεωργία Γιαννουλέα MSc Χημικός μίλησε για τον ποσοτικό προσδιορισμό της βιταμίνης C στον χυμό του πορτοκαλιού, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε και σχετικό πείραμα.
Μια πολύ σημαντική στιγμή της εκδήλωσης ήταν όταν μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό για την EUSO 2018, παρουσίασαν στους παρευρισκόμενους πως μετριέται η βιταμίνη C σε χυμούς, ενώ ακολούθησε απονομή επαίνων καθώς και βεβαιώσεων συμμετοχής στον διαγωνισμό για την Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με προσφορά χυμών, γλυκισμάτων και εδεσμάτων με κυρίαρχο στοιχείο το πορτοκάλι από:
• μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Μυστρά
• τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Επεξεργασίας Εσπεριδοειδών (Α.Σ.Ε.Ε.) Αμυκλών Σπάρτης «Λακωνία»,
• τον σεφ Νίκο Ζιάβρα - Εστιατόριο «Εν Χατίπι» (Π. Χρυσικού 27) και
• την Εύα Αθανασιάδη, Αρτοποιό - Ζαχαροπλάστη «Καφέ Κ.Τ.Ε.Λ. Σπάρτης»
Μοιράσου το άρθρο:




