notification icon
Θα θέλατε να σας ενημερώνουμε για τα έκτακτα γεγονότα ;

Στην κορυφή οι ελαιώνες Σακελλαρόπουλου στη Βερόνα της Ιταλίας

slider_image

Μοιράσου το άρθρο:

12-05-2025

Στο διεθνή διαγωνισμό AIPO D’ ARGENTO 2025 - Με βαθμολογίες που ξεπέρασαν και το 95 %

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου είναι στους μεγάλους νικητές του διαγωνισμού της Βερόνας στην Ιταλία για το 2025, με 16 κορυφαίες βραβεύσεις συνολικά, ενώ εξελίσσουν το παγκόσμιο ρεκόρ τους στα 1.072 διεθνή βραβεία.

Μια διπλή κορυφαία διάκριση πολύ υψηλού κύρους, με την κατάκτηση της 2ης και 3ης θέσης στο γενικό σύνολο κατηγορίας, σημειώθηκε στον αναγνωρισμένο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδων AIPO DARGENTO 2025, για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου.

Με δύο διαφορετικά ελαιόλαδα τους στις κορυφαίες θέσεις αλλά και 16 βραβεία συνολικά, αποτελούν τους μεγάλους νικητές του διεθνούς διαγωνισμού της Βερόνας στην Ιταλία, προάγοντας την Ελληνική ελαιοκομία υψηλής ποιότητας, ανά τον κόσμο.

Σημειολογικά η ανακοίνωση αυτών των αποτελεσμάτων αποτελεί μια πολύ σημαντική αναγνώριση των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου σε έναν τόσο δύσκολο και απαιτητικό παγκόσμιο διαγωνισμό υψηλού κύρους.

Να σημειωθεί ότι η κατάκτηση των δύο από τις τρείς πρώτες θέσεις μιας ολόκληρης κατηγορίας, με νικητές τα gourmet ελαιόλαδα των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, αποτελεί σημαντικό γεγονός για την Ελληνική Ελαιοκομία.

Η 22η έκδοση του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε στην πόλη Βερόνα της Ιταλίας, από 22 έως 28 Απριλίου 2025. Ο AIPO DARGENTO έχει γίνει εθνικό σημείο αναφοράς στην Ιταλία και ένας από τους σημαντικότερους διαγωνισμούς ελαιολάδου παγκοσμίως.

Διενεργήθηκε για πρώτη φορά το 2004 και διοργανώνεται από την Διαπεριφερειακή Ένωση Παραγωγών Ελιάς της Βερόνας (AIPO) σε συνεργασία με το Ιταλικό Υπουργείο Γεωργίας, Τροφίμων και Δασικής Πολιτικής.

Από το 2011, το πάνελ γευσιγνωσίας του AIPO DARGENTO έχει αναγνωριστεί επίσημα από το Υπουργείο Γεωργίας, Τροφίμων και Δασικής Πολιτικής της Ιταλίας (MIPAAF) για να πιστοποιεί την ποιότητα των παραγόμενων ελαιολάδων, μετά από ακριβή ανάλυση και αξιολόγηση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών τους αποκλειστικά με τη μέθοδο ανάλυσης του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου (COI).

Έτσι, το πάνελ των εξειδικευμένων κριτών χαρακτηρίζεται από τεράστια εμπειρία και αξιοπιστία, μεγάλη αυστηρότητα και επαγγελματισμό. Μετά την προκαταρκτική χημική ανάλυση κάθε ελαιολάδου, το πάνελ των κριτών διενεργεί την ατομική αξιολόγηση του κάθε δείγματος ελαιολάδου σε τέσσερις συνολικά φάσεις, διενεργώντας συνεχείς ελέγχους ποιοτικούς και οργανοληπτικούς έως ότου δημιουργηθεί η τελική βαθμολογία και η κατάταξη των ελαιολάδων.

Για το 2025 σημειώθηκε ένα νέο ρεκόρ συμμετοχών του διαγωνισμού της Βερόνα, με περισσότερα από πεντακόσια (500) ελαιόλαδα από πολλές ελαιοπαραγωγικές χώρες με πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας, πράγμα που δείχνει και το ενδιαφέρον της διεθνούς ελαιοκομίας για το διαγωνισμό αυτό, με τις πολύμηνες μεθόδους αξιολόγησης των ελαιολάδων.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, τιμήθηκαν με την κατάκτηση των δύο (2) πρώτων θέσεων ολόκληρης κατηγορίας του διαγωνισμού, με εξαιρετικά υψηλές βαθμολογίες, που ξεπέρασαν και το 95 % από τους αναγνωρισμένους κριτές του MIPAAF της Ιταλίας, αλλά και με 16 μοναδικές βραβεύσεις συνολικά για το 2025, που είναι:
TREASURE Blend evoo2o CLASSIFICATO 2025
TREASURE Blend evoo  – Goccia D’ Oro
OLEOASTRON Gourmet Evoo3o CLASSIFICATO 2025
OLEOASTRON Gourmet Evoo - Goccia D’ Oro

Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα δύο αυτά gourmet ελαιόλαδα ανήκουν στα τρία τελικά Finalist ελαιόλαδα όλης της κατηγορίας τους.

Παράλληλα στην κατηγορία των gourmet ελαιολάδων του AIPO DARGENTO στην Ιταλία, ακόμα πέντε (5) ελαιόλαδα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου τιμήθηκαν με Goccia D’ Oro βραβεία, και βαθμολογίες που υπερβαίνουν το 90 %, τα οποία είναι :
MAJESTIC Blend evoo – Goccia D’ Oro
GEMSTONE Blend evoo - Goccia D’ Oro
MASTERPIECE Blend evoo - Goccia D’ Oro
SYLLEKTIKON Gourmet evoo - Goccia D’ Oro
FLAVORED GOURMET ENIGMA - Goccia D’ Oro

Ταυτόχρονα μία ακόμα εξαιρετικά μεγάλη διάκριση απέσπασαν οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, τιμώμενοι και στην κατηγορία των εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων, όλων των μονοποικιλιακών και blend, του διαγωνισμού της Βερόνας.

Ειδικότερα το μονοποικιλιακό βιολογικό ελαιόλαδο FYLLIKON First Harvest Organic Evoo, καθώς και τα blend PLUS HEALTH GREEN evoo και PLUS HEALTH BLUE evoo, τιμήθηκαν με Goccia D’ Argento και βαθμολογίες που ξεπέρασαν το 85%.

Τέλος τις μεγάλες αυτές επιτυχίες συμπληρώνουν τα δύο μονοποικιλιακά βιολογικά ελαιόλαδα AGOURELAIO Early Harvest Organic evoo και ARMONIA organic evoo, που τιμήθηκαν με Goccia Di Bronzo βραβεία και εξαιρετικές κριτικές από τους ειδικούς του διαγωνισμού της Ιταλίας.

Αυτές οι δεκαέξι (16) πολύ υψηλές βραβεύσεις στη Βερόνα, για το 2025, αποτελούν ιδιαίτερη τιμή για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, μιας και προάγουν την Ελληνική ελαιοκομία σε διεθνές επίπεδο, στους μεγαλύτερους διεθνείς διαγωνισμούς του κόσμου.

Παράλληλα στον AIPO DARGENTO 2025, συμπληρώθηκε ο μοναδικός αριθμός των 1.072 διεθνών βραβεύσεων για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, ένας αριθμός που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ που συνεχίζει να εξελίσσεται.
Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου είναι στους μεγάλους νικητές του διαγωνισμού της Βερόνας στην Ιταλία για το 2025, με 16 κορυφαίες βραβεύσεις συνολικά, ενώ εξελίσσουν το παγκόσμιο ρεκόρ τους στα 1.072 διεθνή βραβεία.

Μια διπλή κορυφαία διάκριση πολύ υψηλού κύρους, με την κατάκτηση της 2ης και 3ης θέσης στο γενικό σύνολο κατηγορίας, σημειώθηκε στον αναγνωρισμένο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδων AIPO DARGENTO 2025, για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου.

Με δύο διαφορετικά ελαιόλαδα τους στις κορυφαίες θέσεις αλλά και 16 βραβεία συνολικά, αποτελούν τους μεγάλους νικητές του διεθνούς διαγωνισμού της Βερόνας στην Ιταλία, προάγοντας την Ελληνική ελαιοκομία υψηλής ποιότητας, ανά τον κόσμο.

Σημειολογικά η ανακοίνωση αυτών των αποτελεσμάτων αποτελεί μια πολύ σημαντική αναγνώριση των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου σε έναν τόσο δύσκολο και απαιτητικό παγκόσμιο διαγωνισμό υψηλού κύρους.

Να σημειωθεί ότι η κατάκτηση των δύο από τις τρείς πρώτες θέσεις μιας ολόκληρης κατηγορίας, με νικητές τα gourmet ελαιόλαδα των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, αποτελεί σημαντικό γεγονός για την Ελληνική Ελαιοκομία.

Η 22η έκδοση του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε στην πόλη Βερόνα της Ιταλίας, από 22 έως 28 Απριλίου 2025. Ο AIPO DARGENTO έχει γίνει εθνικό σημείο αναφοράς στην Ιταλία και ένας από τους σημαντικότερους διαγωνισμούς ελαιολάδου παγκοσμίως.

Διενεργήθηκε για πρώτη φορά το 2004 και διοργανώνεται από την Διαπεριφερειακή Ένωση Παραγωγών Ελιάς της Βερόνας (AIPO) σε συνεργασία με το Ιταλικό Υπουργείο Γεωργίας, Τροφίμων και Δασικής Πολιτικής.

Από το 2011, το πάνελ γευσιγνωσίας του AIPO DARGENTO έχει αναγνωριστεί επίσημα από το Υπουργείο Γεωργίας, Τροφίμων και Δασικής Πολιτικής της Ιταλίας (MIPAAF) για να πιστοποιεί την ποιότητα των παραγόμενων ελαιολάδων, μετά από ακριβή ανάλυση και αξιολόγηση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών τους αποκλειστικά με τη μέθοδο ανάλυσης του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου (COI).

Έτσι, το πάνελ των εξειδικευμένων κριτών χαρακτηρίζεται από τεράστια εμπειρία και αξιοπιστία, μεγάλη αυστηρότητα και επαγγελματισμό. Μετά την προκαταρκτική χημική ανάλυση κάθε ελαιολάδου, το πάνελ των κριτών διενεργεί την ατομική αξιολόγηση του κάθε δείγματος ελαιολάδου σε τέσσερις συνολικά φάσεις, διενεργώντας συνεχείς ελέγχους ποιοτικούς και οργανοληπτικούς έως ότου δημιουργηθεί η τελική βαθμολογία και η κατάταξη των ελαιολάδων.

Για το 2025 σημειώθηκε ένα νέο ρεκόρ συμμετοχών του διαγωνισμού της Βερόνα, με περισσότερα από πεντακόσια (500) ελαιόλαδα από πολλές ελαιοπαραγωγικές χώρες με πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας, πράγμα που δείχνει και το ενδιαφέρον της διεθνούς ελαιοκομίας για το διαγωνισμό αυτό, με τις πολύμηνες μεθόδους αξιολόγησης των ελαιολάδων.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, τιμήθηκαν με την κατάκτηση των δύο (2) πρώτων θέσεων ολόκληρης κατηγορίας του διαγωνισμού, με εξαιρετικά υψηλές βαθμολογίες, που ξεπέρασαν και το 95 % από τους αναγνωρισμένους κριτές του MIPAAF της Ιταλίας, αλλά και με 16 μοναδικές βραβεύσεις συνολικά για το 2025, που είναι:
TREASURE Blend evoo2o CLASSIFICATO 2025
TREASURE Blend evoo  – Goccia D’ Oro
OLEOASTRON Gourmet Evoo3o CLASSIFICATO 2025
OLEOASTRON Gourmet Evoo - Goccia D’ Oro

Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα δύο αυτά gourmet ελαιόλαδα ανήκουν στα τρία τελικά Finalist ελαιόλαδα όλης της κατηγορίας τους.

Παράλληλα στην κατηγορία των gourmet ελαιολάδων του AIPO DARGENTO στην Ιταλία, ακόμα πέντε (5) ελαιόλαδα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου τιμήθηκαν με Goccia D’ Oro βραβεία, και βαθμολογίες που υπερβαίνουν το 90 %, τα οποία είναι :
MAJESTIC Blend evoo – Goccia D’ Oro
GEMSTONE Blend evoo - Goccia D’ Oro
MASTERPIECE Blend evoo - Goccia D’ Oro
SYLLEKTIKON Gourmet evoo - Goccia D’ Oro
FLAVORED GOURMET ENIGMA - Goccia D’ Oro

Ταυτόχρονα μία ακόμα εξαιρετικά μεγάλη διάκριση απέσπασαν οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, τιμώμενοι και στην κατηγορία των εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων, όλων των μονοποικιλιακών και blend, του διαγωνισμού της Βερόνας.

Ειδικότερα το μονοποικιλιακό βιολογικό ελαιόλαδο FYLLIKON First Harvest Organic Evoo, καθώς και τα blend PLUS HEALTH GREEN evoo και PLUS HEALTH BLUE evoo, τιμήθηκαν με Goccia D’ Argento και βαθμολογίες που ξεπέρασαν το 85%.

Τέλος τις μεγάλες αυτές επιτυχίες συμπληρώνουν τα δύο μονοποικιλιακά βιολογικά ελαιόλαδα AGOURELAIO Early Harvest Organic evoo και ARMONIA organic evoo, που τιμήθηκαν με Goccia Di Bronzo βραβεία και εξαιρετικές κριτικές από τους ειδικούς του διαγωνισμού της Ιταλίας.

Αυτές οι δεκαέξι (16) πολύ υψηλές βραβεύσεις στη Βερόνα, για το 2025, αποτελούν ιδιαίτερη τιμή για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, μιας και προάγουν την Ελληνική ελαιοκομία σε διεθνές επίπεδο, στους μεγαλύτερους διεθνείς διαγωνισμούς του κόσμου.

Παράλληλα στον AIPO DARGENTO 2025, συμπληρώθηκε ο μοναδικός αριθμός των 1.072 διεθνών βραβεύσεων για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, ένας αριθμός που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Η APELA προτείνει

image

images Επιχειρηματικά νέα
26-05-2025

Οικονομικά Αποτελέσματα METRO ΑΕΒΕ

images Επιχειρηματικά νέα
20-05-2025

Η γεύση που αγαπήσαμε, στα Mr. Donut

images Επιχειρηματικά νέα
17-04-2025

My market: Πασχαλινό «Γεύμα Προσφοράς»!