notification icon
Θα θέλατε να σας ενημερώνουμε για τα έκτακτα γεγονότα ;

«Βολές» από Αραχωβίτη σε Βορίδη - Τι απαντά ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

slider_image
17-12-2020

Κοινές ανακοινώσεις από Αραχωβίτη και Τελιγιορίδου - Η απάντηση Βορίδη

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν τη Δευτέρα 14/12 ο βουλευτής Λακωνίας και Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σταύρος Αραχωβίτης και η βουλευτής και αναπληρώτρια Τομεάρχης, Ολυμπία Τελιγιορίδου με τίτλο «Κυβέρνηση της ΝΔ: Διαζύγιο με τη Κοινωνία και την Αλήθεια».

Μία μέρα μετά, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, απάντησε στους ανωτέρω βουλευτές, ενώ χθες 16/12, οι Στ. Αραχωβίτης και Ολ. Τελιγιορίδου προέβησαν σε ακόμη μία κοινή ανακοίνωση, απαντώντας στον ΥπΑΑΤ.

Δείτε παρακάτω τις ανακοινώσεις - δηλώσεις:

Αραχωβίτης - Τελιγιορίδου: «Κυβέρνηση της ΝΔ: Διαζύγιο με τη Κοινωνία και την Αλήθεια»

Μαζί με το διαζύγιο της Κυβέρνησης της ΝΔ με τη Κοινωνία πηγαίνει και το διαζύγιο της Πολιτικής Ηγεσίας του ΥπΑΑΤ με την αλήθεια. Αντί να σκύψει πάνω στα προβλήματα των γεωργών, των κτηνοτρόφων και των αλιέων βγάζει Δελτία Τύπου με ασύστολα ψέματα.

Την ενίσχυση για την «προσωρινή παύση αλιευτικών δραστηριοτήτων λόγω πανδημίας» την πήρε 1 στους 20 αλιείς και αποκλείστηκε το 94% των παράκτιων αλιέων, όπως τονίσαμε στην Βουλή. Αντί να απαντήσει σε αυτό ο κ. Βορίδης διαστρέβλωσε, κατά την συνήθη πρακτική του, τις τοποθετήσεις μας, για να βγει από την δύσκολη θέση.

Ο κ. Βορίδης τολμά να διατυπώνει ότι έπραξε το σωστό και δίκαιο όταν με τεχνητό αποκλεισμό πέτυχε ώστε, από τα 14.018 αλιευτικά σκάφη, τα 13.213 σκάφη που είναι κάτω των 12 μέτρων και δεν υποχρεούνται σε εγκατάσταση του εν λόγω συστήματος Δορυφορικής Συσκευής Αυτόματου Εντοπισμού Σκάφους (VMS-ERS) να αποκλειστούν και τα 19 εκατ. ευρώ να μοιραστούν εντέλει σε 689 μόνο αλιείς, ενώ οι υπόλοιποι πήραν τα ψίχουλα των 1000 ευρώ.

Τολμούν να παριστάνουν τους ανήξερους ενώ, στην επιστολή διαμαρτυρίας που έστειλαν οι παράκτιοι αλιείς Καλύμνου στον Πρωθυπουργό στις 10-11-2020, είναι ξεκάθαρο πως όταν ανέφεραν στον κ. Βορίδη την αδικία εκείνος απάντησε ότι « όταν υπέγραφε την απόφαση αυτή δεν γνώριζε ότι θα προέκυπτε η αδικία αυτή εις βάρος του 95% των αλιέων της Ελλάδας»!

Ο κ. Βορίδης δεν ξέρει τι υπογράφει όταν αυτό αφορά τους βιοπαλαιστές του αγροτικού τομέα. Ξέρει όμως τι υπογράφει όταν πρόκειται να στηρίξει διάφορους μεγαλοκαρχαρίες. Ξέρει επίσης να υπογράφει για να αυξήσει στον προϋπολογισμό του 2021 για τα έξοδα του υπουργικού του γραφείου κατά 600 χιλιάδες ευρώ. Και μια που μπαίνουμε στις γιορτές, πόσες βασιλόπιτες προσωπικής προβολής σκοπεύει να κόψει φέτος με τα χρήματα των ελλήνων φορολογουμένων;

Τολμούν ακόμη να ισχυρίζονται ότι έπραξαν το σωστό και δίκαιο επεκτείνοντας τους αποκλεισμούς και στα μεγαλύτερα των 12 μέτρων σκάφη όπως είναι τα γρι-γρι και οι μηχανότρατες με παρερμηνευτική εφαρμογή της νομοθεσίας για παραβατική συμπεριφορά.

Εντέλει, για την πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ, η παύση αλιευτικών δραστηριοτήτων αφορούσε μόνο μεγάλα σκάφη (>12 μ) και όχι την δίκαιη στήριξη κάθε δικαιούχου ο οποίος έχει πληγεί από την πανδημία.

Αλλά και για τους αποκλεισμούς που συνειδητά επιλέγουν σε όλους ανεξαίρετα τους άλλους τομείς, οι αριθμοί, δυστυχώς για τον κ. Βορίδη είναι αμείλικτοι. Δεν έλαβαν την ειδική ενίσχυση των 3,9 ευρώ 1 στους 10 αιγοπροβατοτρόφους Σχεδόν οι μισοί ελαιοπαραγωγοί μένουν εκτός ενίσχυσης από το Μέτρο 21. Οι 7 στους 10 δραστηριοποιούμενους σε Λαϊκές Αγορές έμειναν απέξω! Μόλις 1 στους 8 εντάχθηκαν στο πρόγραμμα “πράσινος τρύγος”. Οι 6 στους 10 κατά κύριο επάγγελμα αγρότες μένουν εκτός επιστρεπτέας ενίσχυσης.

Αυτοί οι αριθμοί και η αλήθεια για το σε ποιους κατευθύνει το ΥπΑΑΤ τη στήριξη μπορούν να διαψευσθούν; Το μεγάλο κάδρο της  στήριξης από το ΥπΑΑΤ των δικαιούχων που έχουν πληγεί από την πανδημία ολοκληρώνεται με το επιτελικό «μπάχαλο» σε όλες τις σχετικές δράσεις.

Πάει πολύ το να ισχυρίζεται η Πολιτική Ηγεσία του ΥπΑΑΤ ότι ασκεί και «φιλοαγροτική» πολιτική όταν η μόνη αρχή της είναι «το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό».


ΥπΑΑΤ, Μάκης Βορίδης: «Μετά τα ψεύδη, κι άλλα ψεύδη»

Με αφορμή την κοινή δήλωση του τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρου Αραχωβίτη και της αναπληρώτριας τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, Ολυμπίας Τελιγιορίδου, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης εξέδωσε την ακόλουθη απάντηση.

Καλύτερα να σου βγει το όνομα παρά το χούι συνηθίζει να λέει το θυμόσοφο Έθνος μας.
 
Το πρόβλημα με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι απέκτησε το όνομα διατήρησε και το χούι.
 
Κυβέρνησαν τη χώρα επί τεσσεράμισι χρόνια υφαρπάζοντας την εξουσία με οργιώδη ψεύδη και συνεχίζουν να αντιπολιτεύονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.
 
Μέσα από ένα κρεσέντο ασύστολων ψευδών και ανακριβειών μας κατηγορούν ότι αποκλείσαμε τους παράκτιους αλιείς από το μέτρο της «προσωρινής παύσης αλιευτικών δραστηριοτήτων λόγω πανδημίας» παραλείποντας εσκεμμένα φυσικά να αναφέρουν ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να ενταχθούν τα συγκεκριμένα αλιευτικά σκάφη στο παραπάνω μέτρο, σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο κοινοτικός κανονισμός, είναι να είναι εξοπλισμένα με σύστημα δορυφορικού εντοπισμού VMS. Εκτός και αν είτε δεν το γνώριζαν, γεγονός που αποδεικνύει ότι έπειτα από τόσα χρόνια στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τόσο ο κ. Αραχωβίτης όσο και η κ. Τελιγιορίδου παρέμειναν ανεπίδεκτοι μαθήσεως, είτε εμμένουν στην αφελή λογική του δώστε σε όλους όσα να’ ναι.
 
Ομοίως δολίως αποκρύπτοντας ότι μόνο εμείς ενισχύσαμε συνολικά 13.300 παράκτιους αλιείς με 11,3 εκατομμύρια ευρώ (τα ψίχουλα όπως αναφέρουν) μέσω του μηχανισμού de minimis και αυτή είναι η μοναδική φορά που ο συγκεκριμένος κλάδος έλαβε οποιαδήποτε είδους ενίσχυση. Πόσοι παράκτιοι αλιείς ενισχύθηκαν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί δεν τους έδωσαν ψίχουλα;
 
Να ενημερώσω τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ενισχύσαμε 40.000 αιγοπροβατοτρόφους με 30 εκατομμύρια ευρώ θέτοντας ως κριτήριο ενίσχυσης ακριβώς τους ίδιους όρους που είχαν θέσει και εκείνοι όταν προχώρησαν στη χορήγηση de minimis ως προεκλογικό μποναμά. Εκείνοι έδωσαν σε όλους και μιλάνε τώρα;
 
Να ενημερώσω τον ΣΥΡΙΖΑ ότι μόνο εμείς ενισχύουμε για πρώτη φορά 150.000 επαγγελματίες ελαιοπαραγωγούς με 126 εκατομμύρια ευρώ όταν αυτοί τόσα χρόνια δεν έδωσαν δεκάρα τσακιστή για τον κλάδο.
 
Να ενημερώσω τον ΣΥΡΙΖΑ ότι μόνο εμείς ενισχύσαμε 8.000 παραγωγούς λαϊκών αγορών με πάνω από 7 εκατομμύρια ευρώ σε πρώτη φάση. Πόσοι παραγωγοί λαϊκών αγορών ενισχύθηκαν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ; Θέλει μήπως να τους στείλουμε να διαβάσουν τις ευχαριστήριες ανακοινώσεις των σωματείων τους;
 
Να ενημερώσω τον ΣΥΡΙΖΑ ότι μόνο εμείς ενισχύσαμε με 20 εκατομμύρια ευρώ οινοπαραγωγούς και αμπελοκαλλιεργητές μέσω του προγράμματος του πράσινου τρύγου και έμμεσα μέσω της απόσταξης κρίσης. Πόσοι αμπελοκαλλιεργητές και οινοπαραγωγοί ενισχύθηκαν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ; Θέλουν μήπως να τους στείλουμε να διαβάσουν τις ευχαριστήριες επιστολές των οργανώσεών τους;
 
Να ενημερώσω τον ΣΥΡΙΖΑ ότι όλοι οι αγρότες που πληρούσαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις εντάχθηκαν στο ευεργετικό μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής. Μήπως έπρεπε να πάρουν επιστρεπτέα και όσοι δεν είχαν ζημία;
 
Το πιο άθλιο: Με εγκαλούν γιατί αυξήθηκαν κατά 600.000 ευρώ τα κόστη λειτουργίας του γραφείου μου, όταν το σύνολο του ποσού αφορά σε λειτουργικά έξοδα του Υπουργείου. Αλλά τέτοιοι είναι.
 
Να ενημερώσω τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν υπάρχει ούτε ένας κλάδος που να έχει αποδεδειγμένα πληγεί και να μην έχουμε σπεύσει να τον ενισχύσουμε και αυτό το γνωρίζουν καλά οι αγρότες μας στους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ γύρισε πρόσφατα την πλάτη του, αρνούμενος να ψηφίσει την τροπολογία με την οποία δόθηκε η δυνατότητα να χορηγήσουμε άμεσα γενναίες προκαταβολές σε όσους επλήγησαν από τη σφοδρότητα του «Ιανού».
 
Ευτυχώς για τους Έλληνες που απαλλάχθηκαν από αυτούς που ανήγαγαν τα χυδαία ψέματα σε πολιτική.


Αραχωβίτης - Τελιγιορίδου: «Απάντηση στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με τις κορωνο-ενισχύσεις»

Ο θυμόσοφος Ελληνικός λαός μας λέει μια εύστοχη παροιμία: "το ψέμα έχει κοντά ποδάρια".  Η παροιμία αυτή ταιριάζει γάντι στην αλαζονική απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με την κοινή μας δήλωση.

Ο κ. Βορίδης, με μια σημερινή του δήλωση, αναγκάστηκε επιτέλους να παραδεχθεί πως απέκλεισε από το πρόγραμμα προσωρινής παύσης αλιευτικών δραστηριοτήτων 13213 παράκτιους αλιείς από τους 14018 όπως το είχε παραδεχθεί και στους Καλύμνιους ψαράδες. Ρίχνει την ευθύνη στον Ευρωπαϊκό κανονισμό 508/2014, και συγκεκριμένα το Άρθρο 33 αγνοώντας την τροποποίησή του λόγω της πανδημίας και συνεχίζει να «κάνει γαργάρα» την αλήθεια και να ανακυκλώνει τα ψέματα.

Η ανακοίνωσή του είναι γεμάτη αοριστολογίες, μισές αλήθειες και σοφιστείες. Απαντάει σε στιλ Αντουανέτας που, ενώ ο αγροτικός κόσμος έξω υποφέρει από τις επιπτώσεις της πανδημίας, ο Υπουργός συγκρίνεται ατυχώς γι αυτόν με την θητεία ΣΥΡΙΖΑ. Για παράδειγμα ο ΣΥΡΙΖΑ για την τιμή του γάλακτος έδωσε σε όλους τους αιγοπροβατοτρόφους που παράγουν γάλα 42.000.000 ευρώ, ενώ σήμερα εν μέσω πανδημίας ο ίδιος και η ΝΔ  έδωσαν μόνο 30.000.000 ευρώ αποκλείοντας ταυτόχρονα 1 στους 10 αιγοπροβατοτρόφους.

Δυστυχώς όμως για αυτόν, ο πήχης τέθηκε πολύ ψηλά στην συλλογική συνείδηση των αγροτών των κτηνοτρόφων και των αλιέων και περνάει από κάτω. Κατανοούμε το άγχος και τον πανικό του και της Κυβέρνησής του. Τέλος  όσο αφορά την αύξηση κατά 600.000 ευρώ στον προϋπολογισμό του 2021, στα λειτουργικά έξοδα των υπουργικών γραφείων στο ΥΠΑΑΤ, τον καλούμε να διαβάσει τον προϋπολογισμό που μόλις χθες ο ίδιος και η ΝΔ ψήφισε. Εμείς τον διαβάσαμε και για αυτό τον καταψηφίσαμε.

Όσο φανερώνονται τα ψέματα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, εμείς είμαστε εδώ με την κοινωνία και όχι με τους κόλακες και τα μεγαλο-συμφέροντα.

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν τη Δευτέρα 14/12 ο βουλευτής Λακωνίας και Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σταύρος Αραχωβίτης και η βουλευτής και αναπληρώτρια Τομεάρχης, Ολυμπία Τελιγιορίδου με τίτλο «Κυβέρνηση της ΝΔ: Διαζύγιο με τη Κοινωνία και την Αλήθεια».

Μία μέρα μετά, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, απάντησε στους ανωτέρω βουλευτές, ενώ χθες 16/12, οι Στ. Αραχωβίτης και Ολ. Τελιγιορίδου προέβησαν σε ακόμη μία κοινή ανακοίνωση, απαντώντας στον ΥπΑΑΤ.

Δείτε παρακάτω τις ανακοινώσεις - δηλώσεις:

Αραχωβίτης - Τελιγιορίδου: «Κυβέρνηση της ΝΔ: Διαζύγιο με τη Κοινωνία και την Αλήθεια»

Μαζί με το διαζύγιο της Κυβέρνησης της ΝΔ με τη Κοινωνία πηγαίνει και το διαζύγιο της Πολιτικής Ηγεσίας του ΥπΑΑΤ με την αλήθεια. Αντί να σκύψει πάνω στα προβλήματα των γεωργών, των κτηνοτρόφων και των αλιέων βγάζει Δελτία Τύπου με ασύστολα ψέματα.

Την ενίσχυση για την «προσωρινή παύση αλιευτικών δραστηριοτήτων λόγω πανδημίας» την πήρε 1 στους 20 αλιείς και αποκλείστηκε το 94% των παράκτιων αλιέων, όπως τονίσαμε στην Βουλή. Αντί να απαντήσει σε αυτό ο κ. Βορίδης διαστρέβλωσε, κατά την συνήθη πρακτική του, τις τοποθετήσεις μας, για να βγει από την δύσκολη θέση.

Ο κ. Βορίδης τολμά να διατυπώνει ότι έπραξε το σωστό και δίκαιο όταν με τεχνητό αποκλεισμό πέτυχε ώστε, από τα 14.018 αλιευτικά σκάφη, τα 13.213 σκάφη που είναι κάτω των 12 μέτρων και δεν υποχρεούνται σε εγκατάσταση του εν λόγω συστήματος Δορυφορικής Συσκευής Αυτόματου Εντοπισμού Σκάφους (VMS-ERS) να αποκλειστούν και τα 19 εκατ. ευρώ να μοιραστούν εντέλει σε 689 μόνο αλιείς, ενώ οι υπόλοιποι πήραν τα ψίχουλα των 1000 ευρώ.

Τολμούν να παριστάνουν τους ανήξερους ενώ, στην επιστολή διαμαρτυρίας που έστειλαν οι παράκτιοι αλιείς Καλύμνου στον Πρωθυπουργό στις 10-11-2020, είναι ξεκάθαρο πως όταν ανέφεραν στον κ. Βορίδη την αδικία εκείνος απάντησε ότι « όταν υπέγραφε την απόφαση αυτή δεν γνώριζε ότι θα προέκυπτε η αδικία αυτή εις βάρος του 95% των αλιέων της Ελλάδας»!

Ο κ. Βορίδης δεν ξέρει τι υπογράφει όταν αυτό αφορά τους βιοπαλαιστές του αγροτικού τομέα. Ξέρει όμως τι υπογράφει όταν πρόκειται να στηρίξει διάφορους μεγαλοκαρχαρίες. Ξέρει επίσης να υπογράφει για να αυξήσει στον προϋπολογισμό του 2021 για τα έξοδα του υπουργικού του γραφείου κατά 600 χιλιάδες ευρώ. Και μια που μπαίνουμε στις γιορτές, πόσες βασιλόπιτες προσωπικής προβολής σκοπεύει να κόψει φέτος με τα χρήματα των ελλήνων φορολογουμένων;

Τολμούν ακόμη να ισχυρίζονται ότι έπραξαν το σωστό και δίκαιο επεκτείνοντας τους αποκλεισμούς και στα μεγαλύτερα των 12 μέτρων σκάφη όπως είναι τα γρι-γρι και οι μηχανότρατες με παρερμηνευτική εφαρμογή της νομοθεσίας για παραβατική συμπεριφορά.

Εντέλει, για την πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ, η παύση αλιευτικών δραστηριοτήτων αφορούσε μόνο μεγάλα σκάφη (>12 μ) και όχι την δίκαιη στήριξη κάθε δικαιούχου ο οποίος έχει πληγεί από την πανδημία.

Αλλά και για τους αποκλεισμούς που συνειδητά επιλέγουν σε όλους ανεξαίρετα τους άλλους τομείς, οι αριθμοί, δυστυχώς για τον κ. Βορίδη είναι αμείλικτοι. Δεν έλαβαν την ειδική ενίσχυση των 3,9 ευρώ 1 στους 10 αιγοπροβατοτρόφους Σχεδόν οι μισοί ελαιοπαραγωγοί μένουν εκτός ενίσχυσης από το Μέτρο 21. Οι 7 στους 10 δραστηριοποιούμενους σε Λαϊκές Αγορές έμειναν απέξω! Μόλις 1 στους 8 εντάχθηκαν στο πρόγραμμα “πράσινος τρύγος”. Οι 6 στους 10 κατά κύριο επάγγελμα αγρότες μένουν εκτός επιστρεπτέας ενίσχυσης.

Αυτοί οι αριθμοί και η αλήθεια για το σε ποιους κατευθύνει το ΥπΑΑΤ τη στήριξη μπορούν να διαψευσθούν; Το μεγάλο κάδρο της  στήριξης από το ΥπΑΑΤ των δικαιούχων που έχουν πληγεί από την πανδημία ολοκληρώνεται με το επιτελικό «μπάχαλο» σε όλες τις σχετικές δράσεις.

Πάει πολύ το να ισχυρίζεται η Πολιτική Ηγεσία του ΥπΑΑΤ ότι ασκεί και «φιλοαγροτική» πολιτική όταν η μόνη αρχή της είναι «το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό».


ΥπΑΑΤ, Μάκης Βορίδης: «Μετά τα ψεύδη, κι άλλα ψεύδη»

Με αφορμή την κοινή δήλωση του τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρου Αραχωβίτη και της αναπληρώτριας τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, Ολυμπίας Τελιγιορίδου, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης εξέδωσε την ακόλουθη απάντηση.

Καλύτερα να σου βγει το όνομα παρά το χούι συνηθίζει να λέει το θυμόσοφο Έθνος μας.
 
Το πρόβλημα με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι απέκτησε το όνομα διατήρησε και το χούι.
 
Κυβέρνησαν τη χώρα επί τεσσεράμισι χρόνια υφαρπάζοντας την εξουσία με οργιώδη ψεύδη και συνεχίζουν να αντιπολιτεύονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.
 
Μέσα από ένα κρεσέντο ασύστολων ψευδών και ανακριβειών μας κατηγορούν ότι αποκλείσαμε τους παράκτιους αλιείς από το μέτρο της «προσωρινής παύσης αλιευτικών δραστηριοτήτων λόγω πανδημίας» παραλείποντας εσκεμμένα φυσικά να αναφέρουν ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να ενταχθούν τα συγκεκριμένα αλιευτικά σκάφη στο παραπάνω μέτρο, σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο κοινοτικός κανονισμός, είναι να είναι εξοπλισμένα με σύστημα δορυφορικού εντοπισμού VMS. Εκτός και αν είτε δεν το γνώριζαν, γεγονός που αποδεικνύει ότι έπειτα από τόσα χρόνια στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τόσο ο κ. Αραχωβίτης όσο και η κ. Τελιγιορίδου παρέμειναν ανεπίδεκτοι μαθήσεως, είτε εμμένουν στην αφελή λογική του δώστε σε όλους όσα να’ ναι.
 
Ομοίως δολίως αποκρύπτοντας ότι μόνο εμείς ενισχύσαμε συνολικά 13.300 παράκτιους αλιείς με 11,3 εκατομμύρια ευρώ (τα ψίχουλα όπως αναφέρουν) μέσω του μηχανισμού de minimis και αυτή είναι η μοναδική φορά που ο συγκεκριμένος κλάδος έλαβε οποιαδήποτε είδους ενίσχυση. Πόσοι παράκτιοι αλιείς ενισχύθηκαν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί δεν τους έδωσαν ψίχουλα;
 
Να ενημερώσω τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ενισχύσαμε 40.000 αιγοπροβατοτρόφους με 30 εκατομμύρια ευρώ θέτοντας ως κριτήριο ενίσχυσης ακριβώς τους ίδιους όρους που είχαν θέσει και εκείνοι όταν προχώρησαν στη χορήγηση de minimis ως προεκλογικό μποναμά. Εκείνοι έδωσαν σε όλους και μιλάνε τώρα;
 
Να ενημερώσω τον ΣΥΡΙΖΑ ότι μόνο εμείς ενισχύουμε για πρώτη φορά 150.000 επαγγελματίες ελαιοπαραγωγούς με 126 εκατομμύρια ευρώ όταν αυτοί τόσα χρόνια δεν έδωσαν δεκάρα τσακιστή για τον κλάδο.
 
Να ενημερώσω τον ΣΥΡΙΖΑ ότι μόνο εμείς ενισχύσαμε 8.000 παραγωγούς λαϊκών αγορών με πάνω από 7 εκατομμύρια ευρώ σε πρώτη φάση. Πόσοι παραγωγοί λαϊκών αγορών ενισχύθηκαν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ; Θέλει μήπως να τους στείλουμε να διαβάσουν τις ευχαριστήριες ανακοινώσεις των σωματείων τους;
 
Να ενημερώσω τον ΣΥΡΙΖΑ ότι μόνο εμείς ενισχύσαμε με 20 εκατομμύρια ευρώ οινοπαραγωγούς και αμπελοκαλλιεργητές μέσω του προγράμματος του πράσινου τρύγου και έμμεσα μέσω της απόσταξης κρίσης. Πόσοι αμπελοκαλλιεργητές και οινοπαραγωγοί ενισχύθηκαν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ; Θέλουν μήπως να τους στείλουμε να διαβάσουν τις ευχαριστήριες επιστολές των οργανώσεών τους;
 
Να ενημερώσω τον ΣΥΡΙΖΑ ότι όλοι οι αγρότες που πληρούσαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις εντάχθηκαν στο ευεργετικό μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής. Μήπως έπρεπε να πάρουν επιστρεπτέα και όσοι δεν είχαν ζημία;
 
Το πιο άθλιο: Με εγκαλούν γιατί αυξήθηκαν κατά 600.000 ευρώ τα κόστη λειτουργίας του γραφείου μου, όταν το σύνολο του ποσού αφορά σε λειτουργικά έξοδα του Υπουργείου. Αλλά τέτοιοι είναι.
 
Να ενημερώσω τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν υπάρχει ούτε ένας κλάδος που να έχει αποδεδειγμένα πληγεί και να μην έχουμε σπεύσει να τον ενισχύσουμε και αυτό το γνωρίζουν καλά οι αγρότες μας στους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ γύρισε πρόσφατα την πλάτη του, αρνούμενος να ψηφίσει την τροπολογία με την οποία δόθηκε η δυνατότητα να χορηγήσουμε άμεσα γενναίες προκαταβολές σε όσους επλήγησαν από τη σφοδρότητα του «Ιανού».
 
Ευτυχώς για τους Έλληνες που απαλλάχθηκαν από αυτούς που ανήγαγαν τα χυδαία ψέματα σε πολιτική.


Αραχωβίτης - Τελιγιορίδου: «Απάντηση στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με τις κορωνο-ενισχύσεις»

Ο θυμόσοφος Ελληνικός λαός μας λέει μια εύστοχη παροιμία: "το ψέμα έχει κοντά ποδάρια".  Η παροιμία αυτή ταιριάζει γάντι στην αλαζονική απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με την κοινή μας δήλωση.

Ο κ. Βορίδης, με μια σημερινή του δήλωση, αναγκάστηκε επιτέλους να παραδεχθεί πως απέκλεισε από το πρόγραμμα προσωρινής παύσης αλιευτικών δραστηριοτήτων 13213 παράκτιους αλιείς από τους 14018 όπως το είχε παραδεχθεί και στους Καλύμνιους ψαράδες. Ρίχνει την ευθύνη στον Ευρωπαϊκό κανονισμό 508/2014, και συγκεκριμένα το Άρθρο 33 αγνοώντας την τροποποίησή του λόγω της πανδημίας και συνεχίζει να «κάνει γαργάρα» την αλήθεια και να ανακυκλώνει τα ψέματα.

Η ανακοίνωσή του είναι γεμάτη αοριστολογίες, μισές αλήθειες και σοφιστείες. Απαντάει σε στιλ Αντουανέτας που, ενώ ο αγροτικός κόσμος έξω υποφέρει από τις επιπτώσεις της πανδημίας, ο Υπουργός συγκρίνεται ατυχώς γι αυτόν με την θητεία ΣΥΡΙΖΑ. Για παράδειγμα ο ΣΥΡΙΖΑ για την τιμή του γάλακτος έδωσε σε όλους τους αιγοπροβατοτρόφους που παράγουν γάλα 42.000.000 ευρώ, ενώ σήμερα εν μέσω πανδημίας ο ίδιος και η ΝΔ  έδωσαν μόνο 30.000.000 ευρώ αποκλείοντας ταυτόχρονα 1 στους 10 αιγοπροβατοτρόφους.

Δυστυχώς όμως για αυτόν, ο πήχης τέθηκε πολύ ψηλά στην συλλογική συνείδηση των αγροτών των κτηνοτρόφων και των αλιέων και περνάει από κάτω. Κατανοούμε το άγχος και τον πανικό του και της Κυβέρνησής του. Τέλος  όσο αφορά την αύξηση κατά 600.000 ευρώ στον προϋπολογισμό του 2021, στα λειτουργικά έξοδα των υπουργικών γραφείων στο ΥΠΑΑΤ, τον καλούμε να διαβάσει τον προϋπολογισμό που μόλις χθες ο ίδιος και η ΝΔ ψήφισε. Εμείς τον διαβάσαμε και για αυτό τον καταψηφίσαμε.

Όσο φανερώνονται τα ψέματα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, εμείς είμαστε εδώ με την κοινωνία και όχι με τους κόλακες και τα μεγαλο-συμφέροντα.

Μοιράσου το άρθρο:

Η APELA προτείνει

image