notification icon
Θα θέλατε να σας ενημερώνουμε για τα έκτακτα γεγονότα ;

Κορίννης: Όσες καλαμών είναι ζαρωμένες στα δέντρα, έχουν ελπίδα - Δείτε τις συμβουλές του γεωπόνου για τις ελιές

slider_image

Μοιράσου το άρθρο:

14-01-2020

Τι καλλιεργητικές φροντίδες πρέπει να κάνουν οι παραγωγοί αυτό τον καιρό στα ελαιόδεντρα

Τον Τεχνολόγο Γεωπόνο Γεώργιο Κορίννη επισκέφθηκε η apela.gr, ο οποίος μίλησε εκτενώς για τη φετινή ελαιοκομική περίοδο, δίνοντας χρήσιμες συμβουλές στους παραγωγούς.

«Είχαμε πολύ υψηλές παραγωγές και σε ελαιόκαρπο βρώσιμης ελιάς και σε ελαιόλαδο», σημείωσε αρχικά ο κ. Κορίννης, τονίζοντας την εξαιρετική ποιότητά τους. Υπογράμμισε όμως πως «εκείνο που χαρακτηρίζει δυσμενώς την χρονιά που φεύγει, είναι η μεγάλη κατρακύλα που είχαμε στις τιμές, και στην ελιά καλαμών και στο ελαιόλαδο».

Ακολούθως ο κ. Κορίννης έδωσε πολύτιμες συμβουλές στους ελαιοπαραγωγούς προκειμένου να έχουν ακόμα μεγαλύτερη απόδοση και καλύτερη ποιότητα την επόμενη περίοδο, αναλύοντας τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν σχετικά με τους ψεκασμούς και τις λιπάνσεις.

Όσον αφορά το ελληνικό λάδι και τον ανταγωνισμό από τις χώρες της Μεσογείου τόνισε πως «έχει κάποια ποιοτικά χαρακτηριστικά που δεν τα συναντάμε σε άλλα ελαιόλαδα, πλην του ιταλικού ίσως» και εξέφρασε τη γνώμη του για το πώς μπορούμε να εκμεταλλευτούμε αυτό το πλεονέκτημα με καλύτερη οργάνωση και εμπορική προσέγγιση σε διεθνές επίπεδο.

Στη συνέχεια ο κ. Κορίννης αναφέρθηκε στις ελιές καλαμών που παραμένουν σε πολλές περιοχές επάνω στα δένδρα και όπως είναι φυσικό με τα κρύα έχουν ζαρώσει. Αρκετοί παραγωγοί είναι σε δίλημμα και δεν ξέρουν τι να κάνουν, να περιμένουν να τις μαζέψουν αργότερα μήπως ξεζαρώσουν ή να τις μαζέψουν τώρα και να τις πάνε για λάδι για να μην πέσουν και χαθεί η παραγωγή;

Η απάντηση στο παρακάτω video

Τον Τεχνολόγο Γεωπόνο Γεώργιο Κορίννη επισκέφθηκε η apela.gr, ο οποίος μίλησε εκτενώς για τη φετινή ελαιοκομική περίοδο, δίνοντας χρήσιμες συμβουλές στους παραγωγούς.

«Είχαμε πολύ υψηλές παραγωγές και σε ελαιόκαρπο βρώσιμης ελιάς και σε ελαιόλαδο», σημείωσε αρχικά ο κ. Κορίννης, τονίζοντας την εξαιρετική ποιότητά τους. Υπογράμμισε όμως πως «εκείνο που χαρακτηρίζει δυσμενώς την χρονιά που φεύγει, είναι η μεγάλη κατρακύλα που είχαμε στις τιμές, και στην ελιά καλαμών και στο ελαιόλαδο».

Ακολούθως ο κ. Κορίννης έδωσε πολύτιμες συμβουλές στους ελαιοπαραγωγούς προκειμένου να έχουν ακόμα μεγαλύτερη απόδοση και καλύτερη ποιότητα την επόμενη περίοδο, αναλύοντας τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν σχετικά με τους ψεκασμούς και τις λιπάνσεις.

Όσον αφορά το ελληνικό λάδι και τον ανταγωνισμό από τις χώρες της Μεσογείου τόνισε πως «έχει κάποια ποιοτικά χαρακτηριστικά που δεν τα συναντάμε σε άλλα ελαιόλαδα, πλην του ιταλικού ίσως» και εξέφρασε τη γνώμη του για το πώς μπορούμε να εκμεταλλευτούμε αυτό το πλεονέκτημα με καλύτερη οργάνωση και εμπορική προσέγγιση σε διεθνές επίπεδο.

Στη συνέχεια ο κ. Κορίννης αναφέρθηκε στις ελιές καλαμών που παραμένουν σε πολλές περιοχές επάνω στα δένδρα και όπως είναι φυσικό με τα κρύα έχουν ζαρώσει. Αρκετοί παραγωγοί είναι σε δίλημμα και δεν ξέρουν τι να κάνουν, να περιμένουν να τις μαζέψουν αργότερα μήπως ξεζαρώσουν ή να τις μαζέψουν τώρα και να τις πάνε για λάδι για να μην πέσουν και χαθεί η παραγωγή;

Η απάντηση στο παρακάτω video

Η APELA προτείνει

image