Την Τετάρτη 1 Ιανουαρίου, έπειτα από την επίσημη Δοξολογία της Πρωτοχρονιάς στον Μητροπολιτικό Ναό Σπάρτης, πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας και συγκεκριμένα στην αίθουσα «Νικηφόρος Βρεττάκος και Γιάννης Ρίτσος», η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας.

Τη Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θεόδωρου Βερούτη, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Νίκωνα Τζινιέρη και της Περιφερειακής Συμβούλου, Εντεταλμένης για τις Επετειακές Εκδηλώσεις των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, Μαργαρίτας Σπυριδάκου.

Τα κάλαντα έψαλε η Φιλαρμονική του Δήμου Σπάρτης, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου της, Σαράντου Κανελλάκου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Αρχές του τόπου, εργαζόμενοι της Π.Ε. Λακωνίας και πολίτες, που ευχήθηκαν στη νέα Περιφερειακή Αρχή υγεία και επιτυχία στο έργο της.

Ο κ. Βερούτης, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Π.Ε. Λακωνίας, «αφού ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Μονεμβασίας & Σπάρτης για τις ευχές και τις διδαχές του, επισήμανε τις δυσκολίες, που αντιμετωπίσαμε οι Έλληνες τη δεκαετία που πέρασε και χαρακτήρισε το 2020 ως χρονιά ορόσημο για την πορεία της Πατρίδας μας. Τόνισε επίσης, ότι μπορούμε να αισιοδοξούμε για το μέλλον, αφού φροντίσουμε να το προετοιμάσουμε και να εργαστούμε σκληρά για την επίτευξη των στόχων μας, έχοντας κατά νου ότι, τίποτα δε μας χαρίζεται χωρίς την ανάλογη προσπάθεια. Τέλος ευχήθηκε το 2020 να είναι για όλους τους Λάκωνες,  έτος υγείας και χρονιά επίτευξης στόχων και προσδοκιών».

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες