Στα γραφεία του Κυνηγετικού Συλλόγου Σπάρτης βρέθηκε η κάμερα της apela.gr και του Super TV, όπου ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Χρήστος Κοντάκος, συνομίλησε με τη δημοσιογράφο Φωτεινή Μακεδονοπούλου για διάφορα θέματα που απασχολούν τους κυνηγούς.

Αρχικά, ο κ. Κοντάκος αναφέρθηκε στην περιπέτεια που είχαν πριν λίγες ημέρες δύο κυνηγοί στον Πάρνωνα λόγω της πυκνής ομίχλης, και στην άρτια, όπως τη χαρακτήρισε, επιχείρηση που στήθηκε προκειμένου να εντοπιστούν και να επιστρέψουν με ασφάλεια στις εστίες τους, ενώ στη συνέχεια μίλησε για τις κυνηγετικές καρπώσεις στα θηρεύσιμα είδη και τις σπορές που πραγματοποιούν οι κυνηγοί του συλλόγου.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Σπάρτης γνωστοποίησε μία πολύ σημαντική πρόταση που υποβλήθηκε πρόσφατα προς την Κυνηγετική Ομοσπονδία και πρότεινε να γίνει ένα Πανελλήνιο ή ακόμα και Πανευρωπαϊκό συνέδριο για το κυνήγι στη Σπάρτη.

Τέλος, ο κ. Κοντάκος εξήρε τους Σπαρτιάτες κυνηγούς λέγοντας πως «οι Σπαρτιάτες, χωρίς ίχνος αλαζονείας, είναι οι καλύτεροι κυνηγοί στον κόσμο γιατί έχουν μέσα το αρχαίο DNA, αυτό που έρχεται από την εποχή που έχουμε γνωρίσει μέσα από την ιστορία, μέχρι σήμερα».

Δείτε περισσότερα στο παρακάτω βίντεο