Στην κάμερα της apela.gr μίλησε η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Λακωνίας, Πολυτίμη Σταθάκου, ενόψει της διημερίδας που διοργανώνει η ΕΟΔ, το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Σπάρτης (δείτε εδώ το πρόγραμμα).

Όπως ανέφερε η κα Σταθάκου, η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί «στα πλαίσια οργάνωσης ενός σχολείου βασικών γνώσεων για νέα μέλη στην ομάδα μας. Με αφορμή την συγκεκριμένη οργάνωση, αποφασίσαμε να ανοίξουμε λίγο αυτή τη γνώση στο ευρύ κοινό, δηλαδή να μπορεί να την παρακολουθήσει οποιοσδήποτε, ανεξάρτητα αν θέλει να ασχοληθεί σε μετέπειτα χρόνο ενεργά με τη διάσωση, κυρίως για να μάθει πράγματα που αφορούν την αυτοπροστασία του».

Στην ερώτηση αν υπάρχει ανταπόκριση του κόσμου στον εθελοντισμό η κα Σταθάκου αρχικά διευκρίνισε πως «εθελοντής διασώστης μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε. Δεν είναι ανάγκη να έχει κάποια φυσικά χαρακτηριστικά, είτε έχει να κάνει με φυσική κατάσταση, είτε έχει να κάνει είτε με τεχνική, είτε με οτιδήποτε άλλο. Όλοι εκπαιδευόμαστε στις πρώτες βοήθειες και μετά ανάλογα με την ιδιότητα και την ιδιαιτερότητα ή την κλίση που έχει ο καθένας, επιλέγει σε δεύτερο επίπεδο, τμήμα για να ασχοληθεί» και στη συνέχεια υπογράμμισε ότι «υπάρχει ανταπόκριση, αν κατανοήσει ο κόσμος ότι δεν θέλει ειδικά χαρακτηριστικά ο εθελοντής διασώστης, μπορεί να ακολουθήσει ακόμα πιο εύκολα».

Ακολούθως η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Λακωνίας, αναφέρθηκε στα μέσα που διαθέτει η ΕΟΔ, όπως drone με θερμική κάμερα κ.ά., στα δύσκολα και συνάμα συγκλονιστικά περιστατικά που έχει αντιμετωπίσει όλα αυτά τα χρόνια και εξήγησε τι χρειάζεται κανείς για να γίνει μέλος της ομάδας.

Δείτε περισσότερα στο παρακάτω βίντεο