Η Ομάδα Διάσωσης Λακωνίας είχε κάνει στην Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ ένα αίτημα για την χορηγία ενός ειδικού τετρακόπτερου (drone) με κάμερες ημέρας και θερμική. Το drone αυτό έχει την δυνατότητα να εντοπίζει με την θερμική κάμερα, ανθρώπους που έχουν χαθεί ή τραυματιστεί τόσο σε δύσβατες και δασώδεις εκτάσεις, όσο και στην θάλασσα.


Με την χορηγία αυτή, η  Ομάδα Διάσωσης Λακωνίας προέβει σε Ευχαριστήρια Επιστολή που αναφέρει:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα Μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης παράρτημα Λακωνίας, εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες σε εσάς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ για την θετική ανταπόκρισή σας στο αίτημα του παραρτήματός μας για την χορηγία ενός τετρακόπτερου (drone) με 2 κάμερες (ημέρας και θερμική) με δυνατότητα εντοπισμού αγνοουμένων σε δύσβατες περιοχές και στη θάλασσα.

Η προσφορά σας αυτή μάς καθιστά εξαιρετικά αποτελεσματικούς στο πεδίο της έρευνας, εξασφαλίζοντας πολύτιμο χρόνο για την επιβίωση αγνοουμένων συνανθρώπων μας.

Με την κίνησή σας αυτή συνδράμετε κι εσείς στην υλοποίηση του σκοπού της ΕΟΔ Λακωνίας που δεν είναι άλλος από την προσφορά στο συνάνθρωπο και το περιβάλλον».


Για το Δ.Σ της Ε.Ο.Δ. Λακωνίας

Ο  Πρόεδρος Ιωάννης Κληροδέτης
Η Γενική Γραμματέας Πολυτίμη Σταθάκου