Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και πάνδημη συμμετοχή γιόρτασε και φέτος η Μονεμβάσια την μνήμη της Πολιούχου της, Παναγίας Χρυσαφίτισσας.

Το απόγευμα της Κυριακής 5 Μαΐου 2019, στον φερώνυμο περικαλλή Ιερό Ναό εντός του Κάστρου, τελέσθηκε ο πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Μονεμβασίας & Σπάρτης κ. Ευσταθίου και των προσκεκλημένων Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Θεσπιών κ. Συμεών, ο οποίος είναι και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, και Τεγέας κ. Θεοκλήτου.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέσθηκε η πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, στον Ιερό ναό Ελκομένου Χριστού, με τη συμμετοχή των προαναφερόμενων Επισκόπων και προεξάρχοντος του Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου. Λόγο πνευματικής οικοδομής προς το εκκλησίασμα απηύθυνε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών. Ακολούθησε λιτάνευση της Χαριτόβρυτης Εικόνας της Πολιούχου στα γραφικά καλντερίμια του κάστρου, με τους πιστούς να την ραίνουν με ροδοπέταλα.

Μετά το τέλος της λιτανείας, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους για την παρουσία και τις ομιλίες που απηύθυναν στον λαό της Μονεμβασίας καθώς και όλους τους παρευρισκόμενους, και ευχήθηκε η Παναγία Χρυσαφίτισσα να έχει πάντα υπό την σκέπη Της την Μονεμβάσια.

Πληροφορίες: immspartis.gr

Φωτογραφίες: Μιχάλης Καρούνης (facebook)