Ένα μείγμα μπαχαρικών που εκτοξεύει τις αισθήσεις σας στο κατάστημα Μπαχάρι στη Σπάρτη!

24/01/2019

  • Εκτύπωση
  • Σμίκρυνση
  • Επαναφορά
  • Μεγέθυνση
Μεγέθυνση εικόνας
Στη Νότια Ινδία υπάρχει μια πόλη που λέγεται Chennai - Μαντράς. Από εκεί προέρχεται και το διάσημο “Κάρυ Μαντράς”.

Το κάρυ Μαντράς είναι ένα συγκεκριμένο μείγμα που ξεχωρίζει για τον επιβλητικό χαρακτήρα του, το πλούσιο άρωμά του και αφήνει μια πικάντικη ευχάριστη γεύση κάψας στο στόμα σου.

Το άρωμά του αναδύει δυνατές ευωδίες από μπαχαρικά όπως κύμινο, τσίλι, φύλλα κάρυ, κόκκινο πιπέρι, κάρδαμο κ.ά. που περιέχει, ενώ η κιτρινόριζα (κουρκουμάς) του προσδίδει αυτό το χαρακτηριστικό του κιτρινωπό χρώμα.

Με μία ελάχιστη δόση αυτού του μείγματος μπορείτε να μεταμορφώσετε τα φαγητά σας.

Συνδυάζεται με πιάτα λαχανικών, κρεατικών ή και θαλασσινών. Συγκεκριμένα δοκιμάστε το σε σούπες λαχανικών, στο κουνουπίδι καπαμά, πασπαλισμένο πάνω από φρέσκα ή ψητά λαχανικά με λίγο ελαιόλαδο, με πατάτες φούρνου ή τηγανητές, σε ψητές χοιρινές μπριζόλες, ψαρονέφρι ή κοτόπουλο. Στα θαλασσινά ταιριάζει άψογα με τις γαρίδες, τις γαρίδες σαγανάκι ή τα ζυμαρικά με σάλτσες θαλασσινών.

Στο κατάστημα Μπαχάρι  στην οδό Αγησιλάου 79, στην πλατεία της Λαχαναγοράς Σπάρτης, θα βρείτε το αυθεντικό «κάρυ Μαντράς».

Αν λοιπόν θέλετε να γευτείτε κάτι εξωτικό και πικάντικο σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα και σας δίνουμε και μια συνταγή απ΄ τον γνωστό Chef, Άκη Πετρετζίκη.

Καλή σας απόλαυση!

Δείτεπερισσότερα