Την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη εκδρομή τους πραγματοποίησαν το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018, τα παιδιά των Κατηχητικών Συνάξεων της Ενορίας του Τσεραμιού, μαζί με τον εφημέριό τους π. Παναγιώτη Λάτση, τους γονείς τους και τις κατηχήτριές τους.

Οι μικροί και μεγάλοι μας φίλοι επισκέφθηκαν το πρωί στην Αθήνα την «Κιβωτό του Κόσμου», τον εθελοντικό οργανισμό μέριμνας και προστασίας μητέρας και παιδιού, που με πολύ αγάπη έχει ιδρύσει ο π. Αντώνιος Παπανικολάου. Οι ενορίτες του Τσεραμιού αφού προσέφεραν στη διεύθυνση όσα τρόφιμα και είδη είχαν συγκεντρώσει, ξεναγήθηκαν στους χώρους του ιδρύματος και άκουσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συγκίνηση τα όσα ενδιαφέροντα τους ανέφερε μία από τις κοινωνικούς λειτουργούς του ιδρύματος.Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το πολύ ενδιαφέρον και εκπαιδευτικό και θεματικό «Πάρκο Δεινοσαύρων» στο Μαρούσι, όπου γνώρισαν από κοντά και έβγαλαν φωτογραφίες μαζί με τους γιγαντιαίους δεινόσαυρους που κυριαρχούσαν στη Γη κατά τον μεσοζωικό αιώνα, μέσα από ένα μοναδικό, διαδραστικό και ψυχαγωγικό παιχνίδι με ρομπότ, κινήσεις, χρώματα, υφές και συναρπαστικούς ήχους!Το απόγευμα μετέβησαν στο καταπληκτικό και παραμυθένιο «Χριστουγεννιάτικο Χωριό», στο Γκάζι, όπου τα παιδιά αφού ξεναγήθηκαν σε όλα τα εργαστήρια του θεματικού πάρκου, είχαν την ευκαιρία να παίξουν με τα διάφορα παιχνίδια και τις δραστηριότητες που υπήρχαν εκεί, όπως καρουζέλ, παγοδρόμιο, τσουλήθρες, τραμπολίνο, αναρριχήσεις, ζωγραφιές, ζαχαρωτά και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί και να ονειρευτεί κάθε παιδική ψυχή!


Με το χαμόγελο να φτάνει μέχρι τα αυτιά και τις καρδιές πλημμυρισμένες από ανείπωτη χαρά, έφτασε η ώρα της επιστροφής στην Ενορία του Τσεραμιού. Μικροί και μεγάλοι ευχαρίστησαν από τα βάθη της καρδιάς τους τον π. Παναγιώτη και τις κατηχήτριες για αυτή την όμορφη εκδρομή, ευχόμενοι ο ένας στον άλλον υγεία και κάθε καλό για τη νέα χρονιά που σε λίγες μέρες θα ερχόταν!


Πηγή: immspartis.gr