Στο ραδιόφωνο ΠΟΛΙΤΕΙΑ 90.7 μίλησε ο Δήμαρχος Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης το πρωί της Παρασκευής 28 Δεκεμβρίου, με κύριο θέμα τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 30/12 (11 π.μ.), έπειτα από ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, και αφορά στις σχολές της Σπάρτης.

«Θεωρούμε ότι το συλλαλητήριο είναι μονόδρομος για να διατρανώσουμε τη αντίθεσή μας ότι δεν πρέπει να μετακινηθεί καμία σχολή. Οι σχολές που λειτουργούν στην περιοχή μας τηρούν τα κριτήρια τα επιστημονικά», σημείωσε ο Δήμαρχος, προσθέτοντας πως «είμαστε σε θέση, σε αυτή την αναβάθμιση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, η Σπάρτη να διεκδικήσει το μερίδιο που της αναλογεί. Θεωρώ ότι έχει τις υποδομές να λειτουργήσουν και άλλες σχολές στην περιοχή μας. Δεν μπορούν να έρθουν σχολές αρχαιολογίας και φιλολογίας στην πόλη της Σπάρτης; Πού καλύτερα θα αναδείξουν την έρευνα;».

Όσον αφορά στο αίτημα για συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου προκειμένου να ακουστούν οι απόψεις και οι θέσεις της τοπικής κοινωνίας, ο κ. Βαλιώτης τόνισε πως θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει αυτή η συνάντηση όμως μέχρι σήμερα δεν έχει κλειστεί αυτό το ραντεβού. «Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί δεν έχει γίνει αυτή η συνάντηση. Πιστεύω ότι ο υπουργός θα κάνει τις δικές του συσκέψεις με τους Πανεπιστημιακούς και θα έρθει να συζητήσει με εμάς», σημείωσε.

Μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Σπάρτης αναφέρθηκε και στην ανάγκη διεκδίκησης της αναβάθμισης του Νοσοκομείου Σπάρτης καθώς και χρηματοδότησης για τη δημιουργία φοιτητικής εστίας.

«Όλοι στις 30 του μήνα στο πάρκο του ΟΤΕ να δείξουμε ότι η Σπάρτη, η Λακωνία, διεκδικεί και παλεύει να παραμείνουν οι σχολές, και είναι ανοιχτή για συζήτηση, σε ενδεχόμενο επέκτασης του Πανεπιστημίου, να φιλοξενήσει και άλλες σχολές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαλιώτης απευθύνοντας κάλεσμα σε όλο τον κόσμο.

Επίσης, ο κ. Βαλιώτης, μίλησε και για πρόσφατα δημοσιεύματα που αφορούν τον ίδιο και τη δημοτική αρχή.

«Απάντησα όπως έπρεπε να απαντήσω με εξώδικες προσκλήσεις γιατί θίγουν το δήμο, εμένα προσωπικά και γενικότερα τη λειτουργία της Σπάρτης», σημείωσε ο Δήμαρχος, ο οποίος δήλωσε πως περιμένει να δημοσιευθεί η απάντησή του η οποία, όπως τόνισε, είναι συγκεκριμένη και με στοιχεία. «Δηλώνω πως θα προβώ σε κάθε νόμιμη ενέργεια για να υπερασπίσω το κύρος το δικό μου και της Σπάρτης σε σχέση με τα δημοσιεύματα της διαχείρισης», σημείωσε, προσθέτοντας: «Θεωρώ ότι είναι μια συκοφάντηση, χτυπήματα κάτω από τη μέση και σε μένα και στον δήμο και γενικότερα δεν ξέρω που αποσκοπούν και ποιοι είναι οι στόχοι τους».

Ακούστε παρακάτω όλα όσα είπε ο Δήμαρχος Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης στο ραδιόφωνο ΠΟΛΙΤΕΙΑ 90.7