Με εκκλησιαστική κατάνυξη και την πρέπουσα λαμπρότητα εορτάστηκε η Δεσποτική Εορτή των Χριστουγέννων στον κατάμεστο από πιστούς Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας στη Σπάρτη.

Αρχικά τελέσθηκε ο Όρθρος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας & Σπάρτης κ. Ευσταθίου, ο οποίος στη συνέχεια προέστη της πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.


Την εορταστική εγκύκλιο του Μητροπολίτη ανάγνωσε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως και εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού Πανοσ. Αρχ. Θεόφιλος Μαντζαβράκος.Με την ολοκλήρωση της θρησκευτικής τελετής, ο Σεβασμιώτατος επισήμανε ότι θα πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στην πατρική αγάπη και μέριμνα του γεννηθέντα Χριστού και με εφαλτήριο τις  Άγιες αυτές Ημέρες να γίνουμε εμπράκτως κοινωνοί της διδασκαλίας Του, καταπολεμώντας τις όποιες αδυναμίες μας. Ιδιαίτερα στάθηκε στην ανάγκη να αποτελέσει επίκεντρο της ζωής μας η αγάπη, που είναι και η βάση της χριστιανικής διδασκαλίας  Κατακλείοντας τον λόγο του, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στο εκκλησίασμα ψυχική και σωματική υγεία, αγάπη, χαρά και κατά Θεόν προκοπή.

Πληροφορίες: immspartis.gr