Με την εγκάρδια συμμετοχή του κόσμου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συγκέντρωση για τη λειτουργία Κ.Α.Π.Η στον Δήμο Ευρώτα.

Η εκδήλωση, έλαβε χώρα την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Σκάλας και είχε στόχο τη γνωριμία με όλους όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στα Κ.Α.Π.Η και την ενημέρωση τους σχετικά με τις δραστηριότητες της δομής.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Ευρώτα, επίσημα η λειτουργία του Κ.Α.Π.Η θα ξεκινήσει στις αρχές του νέου έτους, οπότε και θα είναι έτοιμος ο χώρος που θα τα στεγάζει.

«Η σύσταση των Κ.Α.Π.Η στον Δήμο Ευρώτα ήταν αίτημα χρόνων σε εκκρεμότητα και πλέον μετά από συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής και του  Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Ευρώτα «Νικηφόρος Βρεττάκος», υπό την αιγίδα του οποίου θα λειτουργούν, βρίσκεται στην τελική φάση υλοποίησης», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Στη συνάντηση εκτός των συμμετεχόντων, παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Ευρώτα Δήμος Βέρδος, οι Αντιδήμαρχοι Ευρώτα Ελένη Δεντάκου και Αργυρώ Κρητικάκου, η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Άννα Σάκκαρη, η Πρόεδρος της Δ.Κ. Σκάλας Ιωάννα Κούρλα, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων. Στους χαιρετισμούς που απηύθυναν τόσο ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι όσο και η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα μέριμνας για την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών σε όλους τους κατοίκους του Δήμου και την φιλοδοξία να αποτελέσουν τα Κ.Α.Π.Η μία εστία φιλοξενίας κι ειλικρινούς φροντίδας για τα άτομα τρίτης ηλικίας.