Εγκρίθηκε η ένταξη του έργου «Ανέγερση κλειστού γυμναστηρίου Νεάπολης (Γυμνασίου - Γ.Ε.Λ Νεάπολης, 1ου ΕΠΑ.Λ) στη Δ.Κ. Νεάπολης Δημ. Ενότητας Βοιών του Δήμου Μονεμβασιας» στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2018, στη ΣΑΕΠ-026 των έργων συνολικού προϋπολογισμού 1.500.000,00 ευρώ, από τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στάθη Γιαννακίδη.

Ο Δήμος Μονεμβασιας αγόρασε το οικόπεδο όμορο του συγκροτήματος Λυκείου Νεάπολης, εκπόνησε τη μελέτη και υπέβαλε το αίτημα χρηματοδότησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου η οποία το ενέταξε στα προτεινόμενα προς χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έργα της και το απέστειλε προς έγκριση στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, από το οποίο υπήρξε απόφαση έγκρισης/ένταξης.

Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης αναφέρει πως επικοινώνησε με τον κ. Περιφερειάρχη και αφού τον ευχαρίστησε, του ζήτησε να υλοποιήσει το έργο ο Δήμος Μονεμβασιας με προγραμματική σύμβαση ώστε να μειωθεί ο φόρτος των υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Τέλος, στην εν λόγω ανακοίνωση, απευθύνονται ευχαριστίες προς τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στάθη Γιαννακίδη, την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα, τα υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας και όλους όσοι από το Δήμο συνέδραμαν στη μελέτη προώθηση και ένταξη του εν λόγω έργου.