Ο Σύλλογος των Φίλων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης καλεί όλα τα μέλη του στην τακτική ετήσια γενική συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10  Δεκεμβρίου και ώρα 17.30, στον χώρο του Αναγνωστηρίου της Βιβλιοθήκης (Λυκούργου 135, 2ος όροφος).

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, θα γίνει έκθεση πεπραγμένων, οικονομικός απολογισμός με ανάγνωση της Έκθεσης της Ελεγκτικής Επιτροπής και συζήτηση για προτεινόμενες δράσεις. Στη συνέχεια, θα διενεργηθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής του Σωματείου, για την ερχόμενη διετία.

Τα μέλη του συλλόγου που επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα για το Διοικητικό Συμβούλιο ή για την Ελεγκτική Επιτροπή παρακαλούνται να το δηλώσουν με ηλεκτρονική επιστολή στη διεύθυνσή friendsofspartilibrary@gmail.com, μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας 10 Δεκεμβρίου, ή αυτοπροσώπως, κατά την έναρξη της γενικής συνέλευσης.

Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του ο σύλλογος, «Λόγω της γενικότερης οικονομικής δυσπραγίας, αποφασίστηκε από το απερχόμενο Δ.Σ. να θεωρούνται εντάξει οικονομικά τα μέλη μας με την καταβολή της συνδρομής του τρέχοντος έτους (10€) και να μπορούν, στη συνέχεια, να ψηφίσουν ή και να θέσουν υποψηφιότητα. Το σωματείο μας ενισχύει τη Βιβλιοθήκη στο πολυσχιδές έργο της και είναι αρωγός σε πολλές δράσεις και εκδηλώσεις».

Επίσης, οι «Φίλοι της Βιβλιοθήκης» ενημερώνουν πως κατά τα έτη 2017 και 2018 δεχθήκαν μια σημαντική επιχορήγηση από το Μορφωτικό Τμήμα της Πρεσβείας των Η.Π.Α., για λογαριασμό της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης, στο πλαίσιο της «Αμερικάνικης Γωνιάς», όπου με την επιχορήγηση αυτή, δημιουργείται στο Ισόγειο της Βιβλιοθήκης σύγχρονο τεχνολογικό εργαστήριο (Sparti TechLab).

«Αγαπητά μας μέλη, σας περιμένουμε! Περιμένουμε και τις υποψηφιότητές σας, τις ιδέες και τις προτάσεις σας!», καταλήγει η ανακοίνωση του συλλόγου.