«Κραυγή» αγωνίας απηύθυνε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης κ. Παναγιώτης Φλώρος κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30/11, στο Διοικητήριο Λακωνίας, για το μέλλον των σχολών της Σπάρτης.

Ο κ. Φλώρος, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του σχετικά με την πρόταση της Επιτροπής «Γαβρόγλου» που δείχνει την έξοδο από την Σπάρτη δύο σχολών, της Νοσηλευτικής και του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής, ανέφερε μεταξύ άλλων πως οι έμποροι θα είναι η κοινωνική ομάδα που θα χάσει πιο πολύ από τον καθένα. Μάλιστα όπως τόνισε, «το 2018 είναι μαύρη χρονιά για την πόλη της Σπάρτης».

«Δεν χάσαμε 1000 στρατιώτες; Δεν χάσαμε 30 οικογένειες αξιωματικών; Τώρα κινδυνεύουμε να χάσουμε και 600 φοιτητές. Είναι το 10-15% του πληθυσμού μας μείον», σημείωσε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης.

«Είμαστε ο δεύτερος πιο γερασμένος νομός στην Ελλάδα και πάμε για την πρωτιά. Σκεφτείτε μια εικόνα αύριο στην πόλη μας όταν βγαίνουμε στο δρόμο και μας φύγουν νέοι φοιτητές, νέα παιδιά. Και τι θα βλέπουμε; ΚΑΠΗ θα γίνουμε;», ανέφερε ο κ. Φλώρος, προτείνοντας στη συνέχεια να κλείσουν για μία μέρα όλες οι επιχειρήσεις, τα σχολεία κλπ., ώστε να διαδηλώσει ο κόσμος στην πλατεία της Σπάρτης προκειμένου να δείξει η πόλη ότι αντιδρά και διεκδικεί.


Δείτε περισσότερα στο παρακάτω βίντεο