Στις 26/11/2018 και κατά την πρώη ημέρα των εργασιών της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας υπό την προεδρία της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου Β΄, μεταξύ άλλων συστήθηκε η Επισκοπή Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης με τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη κ. Πρόδρομο να εκλέγεται παμψηφεί Επίσκοπος της προτάσει της Α.Θ.Μ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του παλαίφατου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο Θεοφιλέστατος εψηφισμένος Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος, κατά κόσμον Παναγιώτης Κατσούλης, γιος της Ελένης και του Σταύρου Κατσούλη, γεννήθηκε στη Σπάρτη στις 16/2/1982 όπου και περάτωσε τη μέση εκπαίδευση.

Από νεαρή ηλικία συνδέθηκε πνευματικά με την Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων Πάρνωνος, στην οποία και εκάρη μοναχός το Νοέμβριο του 2005. Για την εξυπηρέτηση των λειτουργικών αναγκών της Μονής την 1/7/2011 χειροτονήθηκε Διάκονος και στη συνέχεια Πρεσβύτερος στις 17/8/2011 από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σπάρτης και Μονεμβασίας κ. Ευστάθιο.

Απόφοιτος του τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, από το Νοέμβριο του 2015 μετέβη στο Καμερούν και διακόνησε δίπλα στο Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καμερούν κ. Γρηγόριο ως Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης. Από τη Μητρόπολη Καμερούν έλαβε το Πάσχα του 2016 το οφίκκιο του Αρχιμανδρίτη. Κατά την τελευταία του ποιμαντική περιοδεία στο Καμερούν το Νοέμβριο του 2017 ο Πατριάρχης Θεόδωρος τον προχείρισε Ηγούμενο της νεοσύστατης Ιεράς Μονής Παναγίας Μυρτιδιώτισσας Γιαουντέ.

Ευχόμαστε από καρδιάς στο νέο Επίσκοπο πολύχρονη, ακυμάτιστη και λαοφιλή ποιμαντορία.

 
Ν. ΝΙΚΗΤΑΡΙΔΗΣ