Με κάθε επισημότητα τελέστηκαν και φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις στη Σπάρτη, προς τιμήν του πολιούχου της πόλης, Οσίου Νίκωνα «του Μετανοείτε».

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Κυριακή 18/11 με την ενθρόνιση της Ιερής Εικόνας του Οσίου στο σολέα του Ναού, όπως έχει καθιερωθεί από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας & Σπάρτης κ. Ευστάθιο.

Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου, παραμονή της εορτής, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, στον οποίο χοροστάτησε και μίλησε για τον τιμώμενο Άγιο ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ΄.

Σήμερα Δευτέρα 26 Νοεμβρίου, ανήμερα της εορτής, στον Όρθρο και στην Πολυαρχιερατική θεία Λειτουργία συμμετείχαν όπως και στον Εσπερινό, οι Μητροπολίτες Φωκίδος κ. Θεόκτιστος, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, ο οποίος και κήρυξε το Θείο λόγο.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Ευστάθιος ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους Μητροπολίτες για τη συμμετοχή τους στην εορτή, τους ιερείς, τους επισήμους καθώς και όλους τους πιστούς που παρευρέθησαν στον εορτασμό.

Σημειώνεται πως η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Οσίου Νίκωνος διαμέσου των κεντρικών οδών της Σπάρτης, ακυρώθηκε λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης.


Δείτε παρακάτω φωτογραφίες