Ημερίδα ενημέρωσης με θέμα «Πρόταση Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής του Δήμου Σπάρτης» διοργανώθηκε την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου, με πρωτοβουλία του επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Ενωμένοι Πολίτες Δήμου Σπάρτης» κ. Σταύρου Αργειτάκου.

Εκπρόσωποι φορέων, αιρετοί και πλήθος πολιτών συνέρρευσαν στην αίθουσα του Σαϊνοπουλείου Πολιτιστικού Κέντρου στη Σπάρτη και ενημερώθηκαν για την πρόταση των «Ενωμένων Πολιτών Δήμου Σπάρτης».

Καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους ο κ. Αργειτάκος τόνισε πως «η ανάπτυξη του τουρισμού ενός προορισμού δεν αποτελεί ένα μέγεθος όπου ένα όργανο αποφασίζει και μια συγκεκριμένη ομάδα εκτελεί εντολές. Αποτελεί συλλογική ευθύνη όπου οι εμπλεκόμενοι φορείς καλούνται να παρουσιάσουν ένα ολοκληρωμένο και κοστολογημένο σχέδιο δράσης που θα είναι καθολικά αποδεκτό», προσθέτοντας πως «η μεγάλη ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά καθώς και φυσική ομορφιά του τόπου μας πρέπει να παρουσιαστούν με ένα ολοκληρωμένο και ελκυστικό τρόπο στην ελληνική και διεθνή τουριστική αγορά ως ένα ενιαίο και ισχυρό σύνολο αξιοποιώντας την τεχνολογία και τα σύγχρονα εργαλεία του μάρκετινγκ».

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας κ. Δημήτρης Πολλάλης ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του: «Θέλουμε να έρθουν περισσότεροι επισκέπτες στον τόπο μας. Μπορούμε να τα καταφέρουμε αρκεί να πρυτανεύσει η λογική, η συνεννόηση και πάνω απ΄ όλα η προσπάθεια. Είναι επιτακτική ανάγκη να βάλουμε ως στόχο μας, η Σπάρτη και η Λακωνία να αποκτήσει τουριστικό προϊόν ανάλογο με το όνομά της και την ιστορία της. Ο τουρισμός δεν κάνει διακρίσεις, μας χρειάζεται όλους».

Ακολούθως, ο κ. Αργειτάκος τονίζοντας πως έχοντας παρακολουθήσει πώς εργάζεται ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου και πως είναι καλό να παρουσιαστεί αυτή η πρόταση στη Σπάρτη, έδωσε τον λόγο στον εκπρόσωπο της εταιρείας COMPUGEN και σύμβουλο ανάπτυξης του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου κ. Θανάση Ζόγκα, ο οποίος προχώρησε σε μια λεπτομερή παρουσίαση, αναλύοντας πως μπορεί να ωφελήσει ένας τέτοιος Οργανισμός και ένα τέτοιο μοντέλο, την ανάπτυξη του τουρισμού στη Σπάρτη. Τέλος ο κ. Ζόγκας απάντησε διάφορα ερωτήματα που τέθηκαν από τους παρευρισκόμενους.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την ημερίδα ενημέρωσης με θέμα «Πρόταση Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής του Δήμου Σπάρτης»