Το Σάββατο 27 Οκτωβρίου, ο Σπαρτιατικός Γυμναστικός Σύλλογος, διοργάνωσε -για τρίτη συνεχόμενη χρονιά- εκδήλωση βράβευσης των αθλητών στίβου σωματείων της Λακωνίας που διακρίθηκαν στα πανελλήνια πρωταθλήματα το φετινό έτος.

Στην εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στην αίθουσα «Γ. Περδικλώνης» της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης, το παρών έδωσαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρος Αραχωβίτης, ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Αθανάσιος Δαβάκης, η Αντιπεριφεριαρχής Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα, ο Δημάρχος Σπάρτης κ. Ευάγγελος Βαλιώτης, ο Προέδρος της Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Περ. Πελοποννήσου κ. Κώστας Βινατσέλας, παράγοντες του αθλητισμού, αθλητές και προπονητές.Συνολικά βραβεύθηκαν 10 αθλητές και αθλήτριες των σωματείων Γ.Α.Σ. Σκάλας (7), Α.Π.Ο.Ε.Λ. Μολάων (1), Φιλαθλητικού Γ.Σ. (1) και Σπαρτιατικού Γ.Σ. (1).
Οι επίσημοι προσκεκλημένοι, λαμβάνοντας τον λόγο κατά τη διάρκεια των βραβεύσεων, εξήραν την προσπάθεια αθλητών και αθλητριών και συνεχάρησαν τους γονείς, τους προπονητές και τα σωματεία για τη στήριξη που παρέχουν στους αθλητές και τις αθλήτριες στην προσπάθειά τους να διακριθούν τόσο στον αθλητισμό όσο και στις υπόλοιπες υποχρεώσεις τους.

Επιπλέον ο Δήμαρχος Σπάρτης και η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας συνηγόρησαν στην αναφορά του Προέδρου του Σπαρτιατικού κ. Παναγιώτη Πριστούρη για την κοινή προσπάθεια που καταβάλλεται και η οποία αν ευοδωθεί θα μετατρέψει το «Μανουσάκειο» κληροδότημα σε ένα σύγχρονο ανοικτό αθλητικό κέντρο, προς όφελος του συνόλου των κατοίκων και επισκεπτών της Σπάρτης.Τέλος, ο κ. Πριστούρης, έκανε αναφορά και στην προετοιμασία του λευκώματος για τα 125 χρόνια ιστορίας του συλλόγου, ευχαριστώντας για μια ακόμα φορά το Δήμαρχο Σπάρτης κ. Βαλιώτη και το Δημοτικό Συμβούλιο για τη χρηματοδότηση της έκδοσής του. Η εκδήλωση έκλεισε με ομιλία του κλινικού διατροφολόγου, επιστημονικού συνεργάτης της Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ κ. Μπερτζελέτου Δημήτριου με θέμα: «Διατροφή αθλητών και αθλουμένων».