Ενημερωτική δράση για την «Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας» με τίτλο «Χτίζοντας Σχέσεις» πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 10 Οκτωβρίου, στη Σπάρτη.

Συγκεκριμένα, το Κέντρο Αγωγής Παιδιού & Εφήβου «Εξέλιξη» σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Σπάρτης «Αποστολή» και το Ν.Π Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας Δήμου Σπάρτης, ενημέρωσαν τους πολίτες για θέματα πρόσληψης, υποστήριξης και θεραπείας προβλημάτων ψυχικής υγείας.

Αρχικά για τους σκοπούς της δράσης αυτής μίλησε ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Θεμιστοκλής Πατσιλίβας και στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν η Ειδική Παιδαγωγός/Φιλόλογος, Υπεύθυνη του Κέντρου «Εξέλιξη», Μάρθα Ηλιοπούλου και η Ψυχολόγος Νέλλη Κοκκινάκου, οι οποίες αναφέρθηκαν στα προβλήματα συμπεριφοράς παιδιών και εφήβων.

Για την επικοινωνία και την επίλυση των προβλημάτων μέσα στην οικογένεια μίλησε η Κοινωνική Λειτουργός Χαριτίνη Γεωργοπούλου και στη συνέχεια η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Σπάρτης «Αποστολή» πραγματοποίησε ενημέρωση για την κατάθλιψη με την Ψυχολόγο Μαρία Κουμουτσίδη, την Κοινωνική Λειτουργό Σταυρούλα Λαμπρινάκου και τη Νοσηλεύτρια Σταυρούλα Κοντραφούρη.

Ακολούθησε διανομή ερωτηματολογίων που αφορούσαν τον γονεϊκό ρόλο, το είδος διαπαιδαγώγησης και τις συναισθηματικές δυσκολίες.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για τα ψυχικά νοσήματα.