Σε δηλώσεις από τον Μυστρά, όπου βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης 25 Σεπτεμβρίου, (δείτε σχετικό θέμα εδώ), προχώρησε ο ¶ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Πύλου Νέστορος κ. Δημήτρης Καφαντάρης, σχετικά με τη συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, των μελών του Δ.Σ. της Ένωσης και Προέδρων των ΠΕΔ απΆ όλη την Ελλάδα, με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, που αφορούσε οικονομικά θέματα της Αυτοδιοίκησης αλλά και τη συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξανδρο Χαρίτση.

Η συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη δέσμευσή του στη ΔΕΘ, για μεταφορά του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας στους Δήμους.

Όπως τόνισε ο κ. Καφαντάρης, η ΚΕΔΕ τόνισε στον κ. Μητσοτάκη πως δεν συζητά για περαιτέρω μείωση πόρων - εσόδων στην αυτοδιοίκηση από τους ΚΑΠ, παρά μόνο για αύξηση.

Ειδικότερα για τον ΕΝΦΙΑ, σημείωσε πως «θα έρθει να ενισχύσει ως πόρος αυτοδιοίκησης τους ΚΑΠ, για να έχουμε μια αυτοδιοίκηση ανεξάρτητη που θα μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη του τόπου μας», προσθέτοντας πως συστάθηκε συγκεκριμένη επιτροπή την Τρίτη 25/9.

«Και οι δύο πλευρές καταλήξαμε πως συνταγματικά επιτρέπεται το να δώσουμε νέους πόρους στην αυτοδιοίκηση. Η αυτοδιοίκηση περιμένει και θέλει τη δική της οικονομική σταθερή ανεξαρτησία για να μπορεί να δημιουργήσει χωρίς κραδασμούς για την τοπική κοινωνία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καφαντάρης.

Όσον αφορά στη συνάντηση με τον κ. Χαρίτση, ο ¶ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ ανέφερε πως συζητήθηκε το θέμα του «Κλεισθένη» και πως η ΚΕΔΕ προχώρησε σε προτάσεις για αλλαγή κάποιων άρθρων προκειμένου να γίνει πιο λειτουργικό το θέμα του εκλογικού νόμου. «Δημιουργεί ο Κλεισθένης τρίτο βαθμό αυτοδιοίκησης. Είναι συνταγματικά απαράδεκτο. Ήδη η ΚΕΔΕ θα προσφύγει στο Συμβούλιο Επικρατείας», τόνισε ο κ. Καφαντάρης.


Δείτε παρακάτω όσα δήλωσε ο κ. Καφαντάρης