Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν το βράδυ της Τρίτης 25 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο Mystras Grand Palace Resort & Spa, ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Σταύρος Αργειτάκος και ο ¶ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Δήμαρχος Πύλου - Νέστορος κ. Δημήτρης Καφαντάρης.

Στόχος ήταν η ενημέρωση για την πραγματοποίηση διήμερου συνεδρίου σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων που θα λάβει χώρα στον Μυστρά, στις 24 και 25 Οκτωβρίου, από τον  ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, το δίκτυο ΦΟΔΣΑ Ελλάδος, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την ΠΕΔ Πελοποννήσου και το Δίκτυο Βιώσιμης Πόλης.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ Πελοποννήσου κ. Αργειτάκος, το θέμα της διημερίδας θα είναι «Το νέο εθνικό σχέδιο ΕΣΔΑ και η εφαρμογή των περιφερειακών σχεδίων διαχείρισης αποβλήτων ΠΕΣΔΑ», τονίζοντας πως «θα είναι το πρώτο συνέδριο αυτού του επιπέδου που κάνουμε στην περιοχή μας».

Από την πλευρά του ο ¶ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Καφαντάρης αναφέρθηκε στη σημαντικότητα του συνεδρίου και σημείωσε μεταξύ άλλων: «Πιστεύω πως θα φύγουμε με συμπεράσματα τέτοια που μας κάνουν πιο σοφούς στο ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων. Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση ως αυτοδιοίκηση για να μπορέσουμε μαζί με τους πολίτες να κάνουμε τη σωστότερη διαχείριση των απορριγμάτων και στην Πελοπόννησο».

Ακολούθως οι δύο ομιλητές απάντησαν σε ερωτήσεις εκπροσώπων τοπικών μέσων ενημέρωσης σχετικά με τη διοργάνωση του συνεδρίου αλλά και τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο.


Δείτε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη Τύπου