Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε το απόγευμα της Παρασκευής 31 Αυγούστου η ακολουθία του Εσπερινού και στη συνέχεια η Ενθρόνιση του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Γιατρίσσης πανοσιολογιωτάτου αρχιμανδρίτου π. Χρυσοστόμου Πανταζή, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ΄.

Ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ απευθυνόμενος προς τον νέο Ηγούμενο της Ιεράς Μονής είπε: «Παιδιόθεν ηγάπησες την Υπεραγία Θεοτόκο και ιδού η Παναγία σε οδήγησε εδώ για να μονάσεις, για να την τιμάς και υμνείς απαύστως, για να είσαι στη Μονή της φρούραρχος και πνευματικός. Ο κόσμος που καταφθάνει εδώ από παντού έρχεται και αναζητά την ορθόδοξη πνευματικότητα. Αυτή να δώσεις. Μείνε σταθερός στην ορθόδοξη μοναχική παράδοση. Δώσε ελπίδα, αγάπη, καταφύγιο σ όλους όσους καταφθάνουν στην αυλή της Μονής. Να ξέρεις ότι ο ορθόδοξος μοναχισμός σώζει την πατρίδα μας. Να ξέρεις ότι μοναχός σημαίνει πεθαμένος για τον κόσμο, αλλά ζωντανός για να δίνει ζωή και ελπίδα και να δείχνει την αιώνια ζωή. Τόσος κόσμος σήμερα που σε τίμησε πολιτειακές, εισαγγελικές και άλλες αρχές, τα σώματα ασφαλείας, οι γονείς σου, νέοι στην ηλικία και μεγαλύτεροι, όλος αυτός ο πιστός ορθόδοξος χριστιανικός λαός περιμένει από σένα τις προσευχές σου. Απόθεσε κάτω από τη σκέπη της Παναγίας μας της Γιατρίσσης ενδυναμού και έσω στερεωμένος εν τη Χάριτι του Θεού».

Το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου τελέστηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής η ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ΄, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο.

Πληροφορίες: im-manis.gr