Στο Μαρακές του Μαρόκου για την Παγκόσμια Γυμνασιάδα ταξίδεψε η ελληνική αποστολή. Μέλος της ήταν και ο αθλητής του Γυμναστικού Αθλητικού Συλλόγου Σκάλας Αποστόλης Κούτουλας, ο οποίος αναδείχθηκε 5ος στο μήκος με επίδοση 6.69μ..

Σε ανακοίνωσή του, ο Γ.Α.Σ. Σκάλας εκφράζει την ικανοποίησή του για την απόδοση του νεαρού αθλητή και του εύχεται πολλές ακόμα διακρίσεις.

Στην πόλη Νετάνια του Ισραήλ, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, όλα τα υπαίθρια αγωνίσματα μεταφέρθηκαν σε κλειστά γήπεδα, όμως οι αγώνες του στίβου ματαιώθηκαν λόγω μη ύπαρξης κλειστού σταδίου που να μπορεί να φιλοξενήσει τα αγωνίσματα του στίβου.

Αντί για αγώνες, έλαβαν χώρα διάφορα αθλητικά παιγνίδια με τη συμμετοχή ομάδων από διαφορετικές χώρες. Οι διοργανωτές με τον τρόπο αυτό, δεν ήθελαν να ρισκάρουν την υγεία των παιδιών στην έκθεση τους στις υψηλές θερμοκρασίες.

«Σαν σύλλογος θα θέλαμε να τονίσουμε ότι συμφωνούμε απόλυτα με την απόφαση των διοργανωτών. Άλλωστε οι αθλητές μας έχουν κερδίσει ήδη πάρα πολλά με την συμμετοχή τους σε μια διεθνή αποστολή στίβου. Τέτοιες δράσεις μόνο να κρατήσουν τους νέους ανθρώπους κοντά στον αθλητισμό μπορούν. Για αυτό ο σύλλογος μας θα προσπαθεί, όσο το επιτρέπουν οι δύσκολοι καιροί που ζούμε, να συμμετέχει σε τέτοια μίτινγκ», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γ.Α.Σ. Σκάλας.