notification icon
Θα θέλατε να σας ενημερώνουμε για τα έκτακτα γεγονότα ;

Πορτοκάλι Λακωνίας: (Δια)Τροφή Αξίας... Θέμα Χημείας!

slider_image

Μοιράσου το άρθρο:

23-04-2018

Το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Μυστρά, διοργανώνει εκδήλωση βράβευσης μαθητών και διάχυσης γνώσης με θέμα:
 
Πορτοκάλι Λακωνίας: (Δια)Τροφή Αξίας... Θέμα Χημείας!
 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Απριλίου, στις 11:30 π.μ., στο Μουσείο Ελιάς & Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
11:30 - 11:45 Καλωσόρισμα - Χαιρετισμοί
11:45 - 12:00 Ελένη Παλούμπα, MSc Χημικός, Υπεύθ. Ε.Κ.Φ.Ε. Λακωνίας
Θέμα: «Ο διαγωνισμός για την EUSO (Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών) ως πολυπαραμετρική εμπειρία»
12:00 - 12:20 Δρ. Παναγιώτης Μπασουράκος, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Θέμα: «Μύθοι και Αλήθειες για τις Βιταμίνες»
12:20 - 12:30 Συζήτηση - Ερωτήσεις
12:30 - 12:45 Αναστασία Τριτάκη, Μ.Α. Κοινωνιολόγος, του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Μυστρά
Θέμα: «Η υιοθέτηση της Μεσογειακής Διατροφής στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Μυστρά»
12:45 - 13:00 Γεωργία Γιαννουλέα, MSc Χημικός
Θέμα: «Ποσοτικός προσδιορισμός βιταμίνης C στον χυμό του πορτοκαλιού»
13:00-13:15 Μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στον τοπικό διαγωνισμό για την EUSO 2018.
Θέμα: «Μετρώντας τη βιταμίνη C σε χυμούς, στην κουζίνα μας!»
13:15-13:25 Απονομή επαίνων και βεβαιώσεων συμμετοχής στον τοπικό διαγωνισμό για την EUSO.
13:25 Προσφορά απολαυστικά εύγευστων πορτοκαλο-εδεσμάτων από
•  Μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Μυστρά
•  τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Επεξεργασίας Εσπεριδοειδών (Α.Σ.Ε.Ε.) Αμυκλών Σπάρτης «Λακωνία»,
• τον σεφ Νίκο Ζιάβρα - Εστιατόριο «Εν Χατίπι» (Π.Χρυσικού 27) και
•  την Εύα Αθανασιάδη, Αρτοποιό - Ζαχαροπλάστη «Καφέ Κ.Τ.Ε.Λ. Σπάρτης»
Το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Μυστρά, διοργανώνει εκδήλωση βράβευσης μαθητών και διάχυσης γνώσης με θέμα:
 
Πορτοκάλι Λακωνίας: (Δια)Τροφή Αξίας... Θέμα Χημείας!
 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Απριλίου, στις 11:30 π.μ., στο Μουσείο Ελιάς & Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
11:30 - 11:45 Καλωσόρισμα - Χαιρετισμοί
11:45 - 12:00 Ελένη Παλούμπα, MSc Χημικός, Υπεύθ. Ε.Κ.Φ.Ε. Λακωνίας
Θέμα: «Ο διαγωνισμός για την EUSO (Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών) ως πολυπαραμετρική εμπειρία»
12:00 - 12:20 Δρ. Παναγιώτης Μπασουράκος, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Θέμα: «Μύθοι και Αλήθειες για τις Βιταμίνες»
12:20 - 12:30 Συζήτηση - Ερωτήσεις
12:30 - 12:45 Αναστασία Τριτάκη, Μ.Α. Κοινωνιολόγος, του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Μυστρά
Θέμα: «Η υιοθέτηση της Μεσογειακής Διατροφής στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Μυστρά»
12:45 - 13:00 Γεωργία Γιαννουλέα, MSc Χημικός
Θέμα: «Ποσοτικός προσδιορισμός βιταμίνης C στον χυμό του πορτοκαλιού»
13:00-13:15 Μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στον τοπικό διαγωνισμό για την EUSO 2018.
Θέμα: «Μετρώντας τη βιταμίνη C σε χυμούς, στην κουζίνα μας!»
13:15-13:25 Απονομή επαίνων και βεβαιώσεων συμμετοχής στον τοπικό διαγωνισμό για την EUSO.
13:25 Προσφορά απολαυστικά εύγευστων πορτοκαλο-εδεσμάτων από
•  Μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Μυστρά
•  τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Επεξεργασίας Εσπεριδοειδών (Α.Σ.Ε.Ε.) Αμυκλών Σπάρτης «Λακωνία»,
• τον σεφ Νίκο Ζιάβρα - Εστιατόριο «Εν Χατίπι» (Π.Χρυσικού 27) και
•  την Εύα Αθανασιάδη, Αρτοποιό - Ζαχαροπλάστη «Καφέ Κ.Τ.Ε.Λ. Σπάρτης»

Η APELA προτείνει

image

Eτικέτες :