notification icon
Θα θέλατε να σας ενημερώνουμε για τα έκτακτα γεγονότα ;

Δαμιανάκος: MAKENTOSKA KAI GREECE

slider_image

Μοιράσου το άρθρο:

26-02-2018

«Όταν κάτι στηθεί λάθος θα καταλήξει σε όλεθρο.
 Ο κάθε πόνος είναι ένα λάθος που κάναμε» ΑΡΙΣΤΟTEΛΗΣ

Τα σημερινά αδιέξοδα όπως το Σκοπιανό, η φαρσοκωμωδία με τους προστατευόμενους μάρτυρες, η πολιτική φαγωμάρα, η όλη ελληνική κατρακύλα, οποία θα καταλήξει σε κάποια τραγωδία, εξηγούνται με αυτά τα απλά λόγια του Αριστοτέλη. Οι λύκοι ουρλιάζουν πεινασμένοι στα σύνορα μας, η οικονομική εξαθλίωση οδηγεί τον ελληνικό πληθυσμό σε μόνιμη δυστυχία, και δεν μπορούν οι πολιτικές δυνάμεις να συνεννοηθούν!

Το νεοελληνικό κράτος στήθηκε λάθος. Από την δολοφονία του Καποδίστρια έως σήμερα  όλο το νεοελληνικό οικοδόμημα προσαρμόστηκε πρόχειρα να υπηρετεί την εκάστοτε  ελληνική ελίτ και τους προστάτες της από το εξωτερικό. Από έλλειψη διαφωτισμού και ήθους η αστική ελίτ, οδήγησε την Ελλάδα στο κάδο των απορριμμάτων του πλανήτη.

Αλλά υπάρχει και κάτι άλλο, πολύ χειρότερο. Αυτή η διεφθαρμένη ελίτ και το αδιάφορο κλεφτοκράτος αλλοίωσαν την ελληνική κλασική ταυτότητα. Η έλλειψη ταυτότητας συντελέστηκε μέσω ανεπαρκούς παιδείας, με το υπερβολικό ανακάτεμα της εκκλησίας στα κοινά με την πολιτική διαφθορά και ανεπάρκεια. Η παιδεία και το σύνταγμα στην χώρα μας συνδέθηκαν με την εκάστοτε κομματοκρατία, ρουσφετολογία και την θρησκεία. Η αναζωογόνηση της κλασικής Ελλάδος και η επάνοδος της γνώσης για το παρελθόν, μετά από την μακρόχρονη δουλεία, που έριξε ένα λαό σε πλήρη αμορφωσιά 400 χρόνια, αντί να γίνει πάνω στην ελληνική αρχαιογνωσία, έγινε με τον αντίθετο τόπο. Το πολιτικόθεοκρατικό σύστημα, έφτιαξε πολίτες, χωρίς ελληνική συνείδηση και γνώση του παρελθόντος. Ανακάτεψαν, παιδεία, θρησκεία και κόμματα. Το εθνόσημο της  Ελλάδος, που είναι η πολιτιστική πυρηνική δύναμη του πλανήτη, είναι ένα κοινό θρησκευτικό σύμβολο. Όπως ακριβώς συμβαίνει στα θεοκρατικά κράτη. Δεν υπάρχει στον κόσμο υπουργείο παιδείας και θρησκευμάτων!. Υπουργείο παιδείας και πολιτισμού το ονομάζουν σε όλα τα κράτη. Αλλά δεν είναι δυνατό και το διεθνές όνομα της χώρας να είναι GREECE αντί του HELLAS! 

Το χαμηλό επίπεδο μόρφωσης του νεοελληνικού κράτους αντανακλάται στους εμφύλιους πολέμους με τα τρομαχτικά εγκλήματα, στις τρομερές διχόνοιες, αλλά και την τσαπατσουλιά και την προχειρότητα που βλέπεις παντού. Ακόμη και η πρωτεύουσα που θα έπρεπε να είναι σήμερα το παγκόσμιο σύμβολο παιδείας και ένας πνευματικός φωτοδότης, είναι ένας τσιμεντένιος σκουπιδότοπος και χώρος που συγκεντρώνονται εξαθλιωμένοι μετανάστες.

Οι κυβερνήσεις ταυτίζονται με το κράτος! Τα κόμματα πάνω από το κράτος!  Η θρησκεία πάνω από το κράτος! «Θα ρίξω την κυβέρνηση, αν μου το ζητήσεις, Αρχιεπίσκοπε!» απείλησε ο κυβερνητικός εταίρος. Οι συνδικαλιστές πάνω από το κράτος! Σφυριά, δεν πέφτει στα ελληνικά ναυπηγεία της χώρας με την μεγαλύτερη ναυτιλία! Όλα τα τρόφιμα εισαγωγής! Η επαρχία μαραζωμένη. Τα ελληνόπουλα τα πιο παχύσαρκα στην Ευρώπη! Παγκόσμια πρωτιά σε κατανάλωση φαρμάκων, στη χώρα του Ασκληπιού! Τηλεοπτικά σκουπίδια ‘’reality’’ έχουν τηλεθέαση 60/100! Σκοτώνονται στα τηλεπαράθυρα οι ιδεολόγοι, όχι για να βελτιώσουν την χώρα, αλλά για να οχυρώσουν το κόμμα τους, τις μητροπόλεις τους, αλλά κυρίως να προστατεύουν τα αφεντικά, την ελίτ. Διακόσια χρόνια το νεοελληνικό κράτος δεν κατάφερε να αποφασίσει καν ούτε τι βιβλία ιστορίας θα διδάσκει! Αλλάζουν οι κυβερνήσεις αλλάζουν τα βιβλία κάθε φορά.

Τελικά ποιοί είμαστε, και σε τι πιστεύουμε;
Ο άξονας και η ταυτότητα του ελληνικού πολιτισμού ήταν: Το ΚΑΛΛΟΣ. Γιατί οι Έλληνες  κατανόησαν ότι μόνο το ωραίο νικάει την αιωνιότητα, μόνο το ωραίο οδηγεί στην τελειότητα. Μόνο το ωραίο εξελίσσει τον άνθρωπο. ΚΑΛΟΣ Κ’ΑΓΑΘΟΣ (ωραίος σε σώμα και ψυχή). Κάτι που θα το επαναλάβει ο Ντοστογιέφσκι 30 αιώνες μετά: «μόνο η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο». Μόνο οι Έλληνες λάτρεψαν γυμνούς θεούς, γιατί το ωραίο δεν έχει τίποτα να κρύψει. Το άσχημο, χρειάζεται περιβολή. Οι θεοί των άλλων θρησκειών θυμίζουν σκοτεινά σκιάχτρα μπροστά στους ελληνικούς. Αλλά το ωραίο σώμα και το ενάρετο πνεύμα χρειάζονται  συνεχή άσκηση, μέτρο και προσπάθεια. Να γιατί ο Απόλλων ήταν ο κατ εξοχήν θεός των Σπαρτιατών και κατόπιν όλων των Ελλήνων. «Άλλο πράμα η ημέρα και το φως και άλλο πράμα η νύχτα και οι μαύροι βρυκόλακες» ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ

Γιατί η κοσμοθεωρία των ελλήνων ήταν «ΚΑΤΑ ΦΥΣΙΝ ΖΕΙΝ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΦΙΛΟΣΟΦΕΙΝ». Τα υπουργεία πολιτισμού και της παιδείας αυτά θα έπρεπε να έχουν ως άξονες, ώστε το  Κάλλος να αποτελεί θεμελιώδη βάση στην ζωή των πολιτών. Μήπως είδατε κάποιο άγαλμα του Απόλλωνα στα σχολεία ή σε κάποια κεντρικά σημεία; Μήπως έχουν φτιάξει κάποιο αρχαίο ναό με ωραίες παραστάσεις της μυθολογίας που είναι επισκέψιμος σε κάθε νομό της χώρας, ώστε να υπάρχουν  σημεία αναφοράς και συνέχειας του ελληνικού πολιτισμού του κάθε τόπου; Μήπως όρισαν τα δημόσια κτήρια να έχουν ελληνικές γραμμές; Μήπως έφτιαξαν ένα σύνταγμα με νόμους απαραβίαστους; Ακριβώς το αντίθετο! Φρόντισαν π.χ. να γκρεμίσουν το πανέμορφο σύμπλεγμα με τις εννέα Μούσες που υπήρχε στην Αθήνα έξω από το δημαρχείο αρχές του αιώνα, με την προτροπή του ιερατείου. Όπως ακριβώς έκαναν οι προγονοί τους, στο βυζάντιο από την εποχή του Θεοδοσίου που άρχισε η κατεδάφιση της ελληνικής ιδέας. Φρόντισαν η ιστορικότερη πόλη του πλανήτη, η Σπάρτη να μην έχει  ακόμη ένα σύγχρονο μουσείο και ένα θεματικό ιστορικό πάρκο με την ιστορία της. Ψάχνουν 200 χρόνια να βρούν ... θέση για το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στην Αθήνα. Τα μνημεία όμως των κομματανθρώπων είναι πάντα σε περίβλεπτη θέση. Φρόντισαν να τυλίξουν ακόμη και τον ιστορικό χώρο της Ακρόπολης με την οδό… Αποστόλου Παύλου, και τον ακατανόητο λόγο του. Αντιθέσεις αφύσικες, απρεπείς, ακατανόητες,ανθελληνικές.

Έφτιαξαν μια τερατούπολη, γύρω από την Ακρόπολη που καταπίνει τον μισό ελληνικό πληθυσμό.  Φτυαρισμένοι, ανώνυμοι, στα διαμερίσματα τους, για τι γη πια να νοιαστούν και τι να υπερασπίσουν, οι νεοέλληνες; Γιατί δεν γνωρίζουν, τι εστί γη, τι εστί φύση, τι εστί Μακεδονία και Μακεδονικός αγώνας. Όλα αυτά δείχνουν, την παρακμή του κράτους, την αιτία της κατρακύλας   και την πνευματική φτώχεια των νεοελλήνων. 

Άνθρωποι, φύση, θεοί και αγάλματα ένα, στην αρχαία Ελλάδα. Άνθρωποι- παρά φύση και τσιμέντα ένα, στην νέα Έλλάδα. «Όταν το τέρας δεν σε τρομάζει, έχεις αρχίσει και του μοιάζεις», Μπρέχτ.

Όλα αυτά οδηγούν στο επίπονο συμπέρασμα ότι είμαστε ένας λαός με πρόβλημα αυτοπροσδιορισμού.  Κάποια χώρα ...GREECE. Όλα τα σύμβολα μας, τo διεθνές ονομά μας, ο τρόπος ζωής είναι ξένα προς την ελληνική κοσμοθεωρία. Έχουμε  κόμματα που δεν έχουν καμία σχέση με την ελληνική κοσμοθεωρία. Έχουμε εθνοσύμβολα και σύνταγμα,  θεοκρατικά. Τα ελληνικά σύμβολα θεωρούνται παγανιστικά στη ίδια την Ελλάδα! Τρέχουν οι νεοέλληνες, αφιονισμένοι στην... Ιερουσαλήμ για να προσκυνήσουν και να βρουν θεούς.  Γιατί τους δικούς τους, τους ρήμαξαν οι ίδιοι. Το ελληνικό ιερατείο δεν το ενόχλησε η υπόθεση Αρτέμη Σώρα ως απατεώνα, αλλά επειδή ήταν αρχαιολάτρης. Άκουσον- άκουσον! Ο μεγάλος εχθρός, της Ελλάδος λοιπόν είναι μέσα της. Γι΄ αυτό και το κράτος κατέρρευσε. Ακριβώς γι αυτό το λόγο κατέρρευσε και το θεοκρατικό Βυζάντιο. Κράτη του ‘’περίπου’’,  καταλήγουν σε κράτη του ‘’τίποτα’’.

«Είμαστε ένας λαός χωρίς ταυτότητα. Με μια ιστορία που ο ίδιος τη νομίζει λαμπρή. Και απορεί, πως και δεν πέφτουν οι ξένοι ξεροί μπροστά στο μεγαλείο της. Οι ξένοι όμως, σαν συλλογιούνται την ελληνική ιστορία, την αρχαία εννοώ, γιατί τη νέα δεν την έχουν ακούσει, και βάλουν απέναντί της εμάς τους νεοέλληνες, φέρουν στο μυαλό τους άλλες παραστάσεις. Φέρνουν στο μυαλό τους κάποιους καμηλιέρηδες που περπατούν στο Καρνάκ και στη Γκίζα. Τι σχέση ημπορεί νά ΄χουν συλλογιούνται ετούτοι οι φελάχοι του Μισιριού σήμερα με τους αρχαίους Φαραώ, και το βασιλικό ήθος των πυραμίδων τους. Την ίδια σχέση βρίσκουν οι ξένοι στους σημερινούς έλληνες με τους αρχαίους.... Για τους ευρωπαίους οι νεοέλληνες είμαστε μια δράκα ανθρώπων απρόσωπη, ανάμεσα σε βαλκανιλίκι, τουρκολογιά και αράπηδες... Οι ευρωπαίοι βλέπουν τους πολιτικούς μας να ψηφίζουν στή Βουλή να μπει το «ορθόδοξος» στην ευρωπαϊκή μας ταυτότητα, κατά τη διαταγή των παπάδων, και κοιτάζουν ανακατωμένοι και ναυτιάζοντας κατά το θεοκρατικό Ιράν και τους Αγιατολάχους. Τέτοιοι οι βουλευτές μας, ακόμη και της Αριστεράς» ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ-ΓΚΕΜΜΑ.

Ο ελληνικός πολιτισμός  είναι η πιο πλήρης κοσμοθεωρία που δημιούργησε ο άνθρωπος. Είναι η μόνη αντίσταση που αντιπαλεύει το συμφέρον και τα παράγωγά του. Αντί η χώρα μας  να είναι το παράδειγμα, πολιτικού και δημοκρατικού μοντέλου πολίτη - οπλίτη, με ένα ατσάλινο λαό, αλληλοσπαράζεται μέσα στην εθνική πόλωση και εθνική αταυτότητα.  Αλλά αν δεν είσαι ισχυρός δεν μπορείς να διεκδικήσεις. Αν δεν έχεις ταυτότητα θα υποχωρείς όσο σου επιβάλει η αδυναμία σου και θα αφανιστείς κάποια στιγμή. Ισχύς είναι οι κάνες των όπλων και η παιδεία. «Όλο το οικοδόμημα της Σπάρτης στηρίχθηκε πάνω στην παιδεία», γράφει ο Πλούταρχος. Οι νεοέλληνες λοιπόν στάθηκαν ασεβείς κάτοικοι  σε αυτό τον ιερό τόπο. Δεν τίμησαν την κληρονομιά τους, δεν κατανόησαν την καταγωγή τους, δεν ολοκλήρωσαν την επανάσταση του 1821. Γιατί είναι ύβρη απέναντι στον ελληνικό πολιτισμό να ζεις στην ασχήμια, στην ανομία, στον τόπο που γεννήθηκε  το Κάλλος, η Ευνομία, η Αριστεία, και η Φύση έγινε θρησκεία. Αλλά την Ύβρη ακολουθεί η Νέμεσις. Αν δεν γεννηθεί κάτι καινούργιο, αν δεν καταργηθούν τα κόμματα, να σταματήσει η φαγωμάρα, αν δεν συρρικνωθεί η Αθήνα κι αν κυρίως δεν ανασκαφτεί η παιδεία να παράγει πολίτες ‘’ΚΑΛΟΥΣ Κ’ΑΓΑΘΟΥΣ’’  η Νέμεσης θα μας οδηγήσει στο ‘’τίποτα’’.    

‘’ΕΛΛΑΣ, τυχεροί όσοι δεν σε κατάλαβαν. Γιατί αυτοί που σε κατάλαβαν είναι υποχρεωμένοι να μοιραστούν μαζί σου, το μεγαλείο και την τραγωδία σου’’   Χαίλντερλιν
Γερμανός ποιητής

Χαρίλαος Δαμιανάκος
«Όταν κάτι στηθεί λάθος θα καταλήξει σε όλεθρο.
 Ο κάθε πόνος είναι ένα λάθος που κάναμε» ΑΡΙΣΤΟTEΛΗΣ

Τα σημερινά αδιέξοδα όπως το Σκοπιανό, η φαρσοκωμωδία με τους προστατευόμενους μάρτυρες, η πολιτική φαγωμάρα, η όλη ελληνική κατρακύλα, οποία θα καταλήξει σε κάποια τραγωδία, εξηγούνται με αυτά τα απλά λόγια του Αριστοτέλη. Οι λύκοι ουρλιάζουν πεινασμένοι στα σύνορα μας, η οικονομική εξαθλίωση οδηγεί τον ελληνικό πληθυσμό σε μόνιμη δυστυχία, και δεν μπορούν οι πολιτικές δυνάμεις να συνεννοηθούν!

Το νεοελληνικό κράτος στήθηκε λάθος. Από την δολοφονία του Καποδίστρια έως σήμερα  όλο το νεοελληνικό οικοδόμημα προσαρμόστηκε πρόχειρα να υπηρετεί την εκάστοτε  ελληνική ελίτ και τους προστάτες της από το εξωτερικό. Από έλλειψη διαφωτισμού και ήθους η αστική ελίτ, οδήγησε την Ελλάδα στο κάδο των απορριμμάτων του πλανήτη.

Αλλά υπάρχει και κάτι άλλο, πολύ χειρότερο. Αυτή η διεφθαρμένη ελίτ και το αδιάφορο κλεφτοκράτος αλλοίωσαν την ελληνική κλασική ταυτότητα. Η έλλειψη ταυτότητας συντελέστηκε μέσω ανεπαρκούς παιδείας, με το υπερβολικό ανακάτεμα της εκκλησίας στα κοινά με την πολιτική διαφθορά και ανεπάρκεια. Η παιδεία και το σύνταγμα στην χώρα μας συνδέθηκαν με την εκάστοτε κομματοκρατία, ρουσφετολογία και την θρησκεία. Η αναζωογόνηση της κλασικής Ελλάδος και η επάνοδος της γνώσης για το παρελθόν, μετά από την μακρόχρονη δουλεία, που έριξε ένα λαό σε πλήρη αμορφωσιά 400 χρόνια, αντί να γίνει πάνω στην ελληνική αρχαιογνωσία, έγινε με τον αντίθετο τόπο. Το πολιτικόθεοκρατικό σύστημα, έφτιαξε πολίτες, χωρίς ελληνική συνείδηση και γνώση του παρελθόντος. Ανακάτεψαν, παιδεία, θρησκεία και κόμματα. Το εθνόσημο της  Ελλάδος, που είναι η πολιτιστική πυρηνική δύναμη του πλανήτη, είναι ένα κοινό θρησκευτικό σύμβολο. Όπως ακριβώς συμβαίνει στα θεοκρατικά κράτη. Δεν υπάρχει στον κόσμο υπουργείο παιδείας και θρησκευμάτων!. Υπουργείο παιδείας και πολιτισμού το ονομάζουν σε όλα τα κράτη. Αλλά δεν είναι δυνατό και το διεθνές όνομα της χώρας να είναι GREECE αντί του HELLAS! 

Το χαμηλό επίπεδο μόρφωσης του νεοελληνικού κράτους αντανακλάται στους εμφύλιους πολέμους με τα τρομαχτικά εγκλήματα, στις τρομερές διχόνοιες, αλλά και την τσαπατσουλιά και την προχειρότητα που βλέπεις παντού. Ακόμη και η πρωτεύουσα που θα έπρεπε να είναι σήμερα το παγκόσμιο σύμβολο παιδείας και ένας πνευματικός φωτοδότης, είναι ένας τσιμεντένιος σκουπιδότοπος και χώρος που συγκεντρώνονται εξαθλιωμένοι μετανάστες.

Οι κυβερνήσεις ταυτίζονται με το κράτος! Τα κόμματα πάνω από το κράτος!  Η θρησκεία πάνω από το κράτος! «Θα ρίξω την κυβέρνηση, αν μου το ζητήσεις, Αρχιεπίσκοπε!» απείλησε ο κυβερνητικός εταίρος. Οι συνδικαλιστές πάνω από το κράτος! Σφυριά, δεν πέφτει στα ελληνικά ναυπηγεία της χώρας με την μεγαλύτερη ναυτιλία! Όλα τα τρόφιμα εισαγωγής! Η επαρχία μαραζωμένη. Τα ελληνόπουλα τα πιο παχύσαρκα στην Ευρώπη! Παγκόσμια πρωτιά σε κατανάλωση φαρμάκων, στη χώρα του Ασκληπιού! Τηλεοπτικά σκουπίδια ‘’reality’’ έχουν τηλεθέαση 60/100! Σκοτώνονται στα τηλεπαράθυρα οι ιδεολόγοι, όχι για να βελτιώσουν την χώρα, αλλά για να οχυρώσουν το κόμμα τους, τις μητροπόλεις τους, αλλά κυρίως να προστατεύουν τα αφεντικά, την ελίτ. Διακόσια χρόνια το νεοελληνικό κράτος δεν κατάφερε να αποφασίσει καν ούτε τι βιβλία ιστορίας θα διδάσκει! Αλλάζουν οι κυβερνήσεις αλλάζουν τα βιβλία κάθε φορά.

Τελικά ποιοί είμαστε, και σε τι πιστεύουμε;
Ο άξονας και η ταυτότητα του ελληνικού πολιτισμού ήταν: Το ΚΑΛΛΟΣ. Γιατί οι Έλληνες  κατανόησαν ότι μόνο το ωραίο νικάει την αιωνιότητα, μόνο το ωραίο οδηγεί στην τελειότητα. Μόνο το ωραίο εξελίσσει τον άνθρωπο. ΚΑΛΟΣ Κ’ΑΓΑΘΟΣ (ωραίος σε σώμα και ψυχή). Κάτι που θα το επαναλάβει ο Ντοστογιέφσκι 30 αιώνες μετά: «μόνο η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο». Μόνο οι Έλληνες λάτρεψαν γυμνούς θεούς, γιατί το ωραίο δεν έχει τίποτα να κρύψει. Το άσχημο, χρειάζεται περιβολή. Οι θεοί των άλλων θρησκειών θυμίζουν σκοτεινά σκιάχτρα μπροστά στους ελληνικούς. Αλλά το ωραίο σώμα και το ενάρετο πνεύμα χρειάζονται  συνεχή άσκηση, μέτρο και προσπάθεια. Να γιατί ο Απόλλων ήταν ο κατ εξοχήν θεός των Σπαρτιατών και κατόπιν όλων των Ελλήνων. «Άλλο πράμα η ημέρα και το φως και άλλο πράμα η νύχτα και οι μαύροι βρυκόλακες» ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ

Γιατί η κοσμοθεωρία των ελλήνων ήταν «ΚΑΤΑ ΦΥΣΙΝ ΖΕΙΝ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΦΙΛΟΣΟΦΕΙΝ». Τα υπουργεία πολιτισμού και της παιδείας αυτά θα έπρεπε να έχουν ως άξονες, ώστε το  Κάλλος να αποτελεί θεμελιώδη βάση στην ζωή των πολιτών. Μήπως είδατε κάποιο άγαλμα του Απόλλωνα στα σχολεία ή σε κάποια κεντρικά σημεία; Μήπως έχουν φτιάξει κάποιο αρχαίο ναό με ωραίες παραστάσεις της μυθολογίας που είναι επισκέψιμος σε κάθε νομό της χώρας, ώστε να υπάρχουν  σημεία αναφοράς και συνέχειας του ελληνικού πολιτισμού του κάθε τόπου; Μήπως όρισαν τα δημόσια κτήρια να έχουν ελληνικές γραμμές; Μήπως έφτιαξαν ένα σύνταγμα με νόμους απαραβίαστους; Ακριβώς το αντίθετο! Φρόντισαν π.χ. να γκρεμίσουν το πανέμορφο σύμπλεγμα με τις εννέα Μούσες που υπήρχε στην Αθήνα έξω από το δημαρχείο αρχές του αιώνα, με την προτροπή του ιερατείου. Όπως ακριβώς έκαναν οι προγονοί τους, στο βυζάντιο από την εποχή του Θεοδοσίου που άρχισε η κατεδάφιση της ελληνικής ιδέας. Φρόντισαν η ιστορικότερη πόλη του πλανήτη, η Σπάρτη να μην έχει  ακόμη ένα σύγχρονο μουσείο και ένα θεματικό ιστορικό πάρκο με την ιστορία της. Ψάχνουν 200 χρόνια να βρούν ... θέση για το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στην Αθήνα. Τα μνημεία όμως των κομματανθρώπων είναι πάντα σε περίβλεπτη θέση. Φρόντισαν να τυλίξουν ακόμη και τον ιστορικό χώρο της Ακρόπολης με την οδό… Αποστόλου Παύλου, και τον ακατανόητο λόγο του. Αντιθέσεις αφύσικες, απρεπείς, ακατανόητες,ανθελληνικές.

Έφτιαξαν μια τερατούπολη, γύρω από την Ακρόπολη που καταπίνει τον μισό ελληνικό πληθυσμό.  Φτυαρισμένοι, ανώνυμοι, στα διαμερίσματα τους, για τι γη πια να νοιαστούν και τι να υπερασπίσουν, οι νεοέλληνες; Γιατί δεν γνωρίζουν, τι εστί γη, τι εστί φύση, τι εστί Μακεδονία και Μακεδονικός αγώνας. Όλα αυτά δείχνουν, την παρακμή του κράτους, την αιτία της κατρακύλας   και την πνευματική φτώχεια των νεοελλήνων. 

Άνθρωποι, φύση, θεοί και αγάλματα ένα, στην αρχαία Ελλάδα. Άνθρωποι- παρά φύση και τσιμέντα ένα, στην νέα Έλλάδα. «Όταν το τέρας δεν σε τρομάζει, έχεις αρχίσει και του μοιάζεις», Μπρέχτ.

Όλα αυτά οδηγούν στο επίπονο συμπέρασμα ότι είμαστε ένας λαός με πρόβλημα αυτοπροσδιορισμού.  Κάποια χώρα ...GREECE. Όλα τα σύμβολα μας, τo διεθνές ονομά μας, ο τρόπος ζωής είναι ξένα προς την ελληνική κοσμοθεωρία. Έχουμε  κόμματα που δεν έχουν καμία σχέση με την ελληνική κοσμοθεωρία. Έχουμε εθνοσύμβολα και σύνταγμα,  θεοκρατικά. Τα ελληνικά σύμβολα θεωρούνται παγανιστικά στη ίδια την Ελλάδα! Τρέχουν οι νεοέλληνες, αφιονισμένοι στην... Ιερουσαλήμ για να προσκυνήσουν και να βρουν θεούς.  Γιατί τους δικούς τους, τους ρήμαξαν οι ίδιοι. Το ελληνικό ιερατείο δεν το ενόχλησε η υπόθεση Αρτέμη Σώρα ως απατεώνα, αλλά επειδή ήταν αρχαιολάτρης. Άκουσον- άκουσον! Ο μεγάλος εχθρός, της Ελλάδος λοιπόν είναι μέσα της. Γι΄ αυτό και το κράτος κατέρρευσε. Ακριβώς γι αυτό το λόγο κατέρρευσε και το θεοκρατικό Βυζάντιο. Κράτη του ‘’περίπου’’,  καταλήγουν σε κράτη του ‘’τίποτα’’.

«Είμαστε ένας λαός χωρίς ταυτότητα. Με μια ιστορία που ο ίδιος τη νομίζει λαμπρή. Και απορεί, πως και δεν πέφτουν οι ξένοι ξεροί μπροστά στο μεγαλείο της. Οι ξένοι όμως, σαν συλλογιούνται την ελληνική ιστορία, την αρχαία εννοώ, γιατί τη νέα δεν την έχουν ακούσει, και βάλουν απέναντί της εμάς τους νεοέλληνες, φέρουν στο μυαλό τους άλλες παραστάσεις. Φέρνουν στο μυαλό τους κάποιους καμηλιέρηδες που περπατούν στο Καρνάκ και στη Γκίζα. Τι σχέση ημπορεί νά ΄χουν συλλογιούνται ετούτοι οι φελάχοι του Μισιριού σήμερα με τους αρχαίους Φαραώ, και το βασιλικό ήθος των πυραμίδων τους. Την ίδια σχέση βρίσκουν οι ξένοι στους σημερινούς έλληνες με τους αρχαίους.... Για τους ευρωπαίους οι νεοέλληνες είμαστε μια δράκα ανθρώπων απρόσωπη, ανάμεσα σε βαλκανιλίκι, τουρκολογιά και αράπηδες... Οι ευρωπαίοι βλέπουν τους πολιτικούς μας να ψηφίζουν στή Βουλή να μπει το «ορθόδοξος» στην ευρωπαϊκή μας ταυτότητα, κατά τη διαταγή των παπάδων, και κοιτάζουν ανακατωμένοι και ναυτιάζοντας κατά το θεοκρατικό Ιράν και τους Αγιατολάχους. Τέτοιοι οι βουλευτές μας, ακόμη και της Αριστεράς» ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ-ΓΚΕΜΜΑ.

Ο ελληνικός πολιτισμός  είναι η πιο πλήρης κοσμοθεωρία που δημιούργησε ο άνθρωπος. Είναι η μόνη αντίσταση που αντιπαλεύει το συμφέρον και τα παράγωγά του. Αντί η χώρα μας  να είναι το παράδειγμα, πολιτικού και δημοκρατικού μοντέλου πολίτη - οπλίτη, με ένα ατσάλινο λαό, αλληλοσπαράζεται μέσα στην εθνική πόλωση και εθνική αταυτότητα.  Αλλά αν δεν είσαι ισχυρός δεν μπορείς να διεκδικήσεις. Αν δεν έχεις ταυτότητα θα υποχωρείς όσο σου επιβάλει η αδυναμία σου και θα αφανιστείς κάποια στιγμή. Ισχύς είναι οι κάνες των όπλων και η παιδεία. «Όλο το οικοδόμημα της Σπάρτης στηρίχθηκε πάνω στην παιδεία», γράφει ο Πλούταρχος. Οι νεοέλληνες λοιπόν στάθηκαν ασεβείς κάτοικοι  σε αυτό τον ιερό τόπο. Δεν τίμησαν την κληρονομιά τους, δεν κατανόησαν την καταγωγή τους, δεν ολοκλήρωσαν την επανάσταση του 1821. Γιατί είναι ύβρη απέναντι στον ελληνικό πολιτισμό να ζεις στην ασχήμια, στην ανομία, στον τόπο που γεννήθηκε  το Κάλλος, η Ευνομία, η Αριστεία, και η Φύση έγινε θρησκεία. Αλλά την Ύβρη ακολουθεί η Νέμεσις. Αν δεν γεννηθεί κάτι καινούργιο, αν δεν καταργηθούν τα κόμματα, να σταματήσει η φαγωμάρα, αν δεν συρρικνωθεί η Αθήνα κι αν κυρίως δεν ανασκαφτεί η παιδεία να παράγει πολίτες ‘’ΚΑΛΟΥΣ Κ’ΑΓΑΘΟΥΣ’’  η Νέμεσης θα μας οδηγήσει στο ‘’τίποτα’’.    

‘’ΕΛΛΑΣ, τυχεροί όσοι δεν σε κατάλαβαν. Γιατί αυτοί που σε κατάλαβαν είναι υποχρεωμένοι να μοιραστούν μαζί σου, το μεγαλείο και την τραγωδία σου’’   Χαίλντερλιν
Γερμανός ποιητής

Χαρίλαος Δαμιανάκος

Η APELA προτείνει

image

Eτικέτες :
images Άρθρα
15-04-2024

Σπαρτιάτικα

images Άρθρα
10-04-2024

Η μπελετσούκα

images Άρθρα
01-03-2024

Κοντούλα λεμονιά

images Άρθρα
19-01-2024

Αϊ Γιάννη μου

images Άρθρα
19-01-2024

Η «ΜΑΣΚΑ»

images Άρθρα
10-01-2024

Η Ρώμη του 2024